Bekijk online de uitzending over de Alphense gifbelt

Vrijdagavond was er een uitgebreide uitzending van ZEMBLA over de Coupépolder in Alphen, waar vroeger chemisch afval werd gestort. In de uitzending werd onderzoek gedaan naar welke invloed de gifbelt tegenwoordig heeft op onder andere het grondwater en hoe Alphen en de gemeente omgaan en om zijn gegaan met de vaten met gif die al zo'n 20 jaar in de grond liggen. 

Voor de aflevering werd uiteraard de voormalige vuilstortplaats bezocht, waar nu de Alphense golfbaan te vinden is, verschillende deskundigen geïnterviewd en natuurlijk werd Stan Lyczak, wethouder van milieu, ook een aantal vragen gesteld.

De aflevering van ZEMBLA over de Alphense Coupépolder is hieronder te bekijken. Laat in de comments weten wat jij van dit onderwerp vindt.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 16:13

Ritmische groep Wilskracht pakt opnieuw de winst

De seniorengroep ritmische gymnastiek van Wilskracht zette in het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 december tijdens de internationale DreamCup in Hoofddorp opnieuw een foutloze oefening met bal neer.

Stadshart gisteren 15:52

IJsbaan op het Rijnplein in opbouw

Van vrijdag 13 december tot en met maandag 6 januari 2020 kan er geschaatst worden op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn. De opbouw van de ijsbaan is momenteel in volle gang.

Verkeer en vervoer gisteren 15:20

Geen treinen tussen Bodegraven en Alphen

Er rijden momenteel geen treinen tussen station Bodegraven en station Alphen aan den Rijn. De oorzaak hiervan is een defecte spoorbrug.

Blog Opinie gisteren 15:11

Alphen blameert zich tegen de nummer laatst

A.V.V. Alphen is in de derde klasse A zondag vooralsnog niet meer dan een middenmoter. Toch richt men zich bij de club gelet op het ogenschijnlijk gemakkelijke programma op het winnen van de tweede periode.

Winactie Overige gisteren 14:43

Win een zitzak van Slijterij Jelfra De Toren

Kijk jij graag voetbal in stijl? En doe je dit het liefst op een relaxte en ontspannen manier? Dan hebben wij goed nieuws! Wij mogen namens Slijterij Jelfra De Toren een toffe Heineken/Champions League zitzak weggeven.