S2X

Beleef Alphen: skiën bij Ski & Snowboard Xperience

Deze zomer gaat Lars (25) voor Alphens elke week op stap. ''Ik licht één activiteit uit en schrijf uitgebreid over wat ik gedaan heb. Om te ervaren wat er kan, wat er doen is, maar vooral om te ontdekken wat er te beleven is in Alphen. Ik maak stadswandelingen, bezoek het Archeon, hang in de touwen bij het klimpark en nog veel meer!” Deze week: skiën bij Ski & Snowboard Xperience.

Als ik om 10:00 uur binnenwandel, word ik meteen enthousiast begroet door Edwin. Hij is vandaag mijn coach en gaat mij de fijne kneepjes van het skiën bijbrengen. Maar eerst krijg ik een rondleiding door de lodge. Ski & Snowboard Xperience (S2X) beschikt over een rollerbaan met kunstgras, een winkel voor al je wintersport benodigdheden, een bar en een buitenterras. S2X zit sinds vorig jaar in Alphen aan den Rijn vlakbij de Zegerplas, na 14 jaar in Boskoop te hebben geresideerd. 

Het echte werk

Toegegeven, een jaar of 10 geleden ben ik op skivakantie geweest, maar dat was niet helemaal je van het. Wat ik me ervan kan herinneren is dat wat ik ook probeerde, het op de één of andere manier voor geen meter lukte. Mijn techniek, het remmen, de houding, het was allemaal niet aan mij besteed. Op een gegeven moment heb ik me maar gefocust op iets waar ik veel beter in ben: de après-ski.

Nadat we even gepraat hebben, begint het tijd te worden voor het echte werk. Ik krijg een paar mooie skischoenen aangemeten, één paar ski’s en al snel begint het toch weer te kriebelen. De rollerbaan is dus van kunstgras en kan versteld worden afhankelijk van je niveau. Voor je kan je je eigen bewegingen volgen via een spiegel, een professionele coach maakt dat je je om je veiligheid geen zorgen hoeft te maken. Ik houd de balk vast en Edwin vraagt of ik er klaar voor ben. Ik twijfel daar een beetje over, maar zeg toch maar ja.

Pizzapunt, satéprikkers en x-benen

Een techniek die ik me nog wel kan herinneren is de pizzapunt, ik probeer voorzichtig door mijn knieën te zakken, mijn benen uit elkaar te zetten en de punten van mijn ski’s naar elkaar toe te brengen. Naast me hoor ik Edwin fanatiek coachen, ‘’verder uit elkaar die benen!’’ Ik probeer zo goed en zo kwaad als het gaat te luisteren, maar ik voel hoe zwaar de belasting al is voor mijn benen. En dat terwijl ik er pas net op sta! 

Ineens herinner ik me weer de enorme spierpijn van tien jaar geleden. Mijn spiegelbeeld laat me een jongen zien die inderdaad wel wat training kan gebruiken. Mijn benen een paar dunne satéprikkers, als een dreumes staan ze in een x-vorm. Het voelt alsof ik er geen kracht in heb. Na 10 minuten op de band is het alweer klaar. Het lijkt kort maar het is best intensief om na tien jaar weer de ski’s aan te hebben. Ik heb in ieder geval goed kunnen oefenen en het remmen gaat me na een aantal keer proberen best wel goed af.

Meer dan alleen après-ski

Als ik me uit mijn skischoenen heb gewurmd, nestel ik me op een kruk aan de bar. Ik neem voordat ik naar huis ga nog een kopje koffie, met ook nog een echte marketenster. Als ik ooit nog eens op wintersport ga dan is het volgen van een aantal lessen bij S2X een echte aanrader, misschien kan ik dan genieten van meer dan alleen de après-ski!

Benieuwd naar andere activiteiten die je kunt ondernemen in Alphen en omgeving? Hier lees je over alle plekken die Lars bezoekt. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Van 0 naar 20 vandaag 18:41

Van 0 naar 20: het weer

Tja, kijk naar buiten en je weet het eigenlijk al. Het is herfst. En dat betekent regen, wind en lage temperaturen. Maar ja, dat schema blijft roepen. En omdat de 20 van Alphen al in maart gelopen gaat worden, zullen Stefan en Mitchell toch moeten blijven trainen. Motivatie vinden dus!

Advertorial Economie vandaag 17:15

Wouter Sjerp: hét juiste advies voor jouw hypotheek

Voor vele Alphenaren zal dit gezicht of deze naam wel bekend klinken. De goedlachse Wouter, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn, heeft menig dorpsgenoot al voorzien van juist advies qua hypotheek. En nu pakt hij dat nog beter aan. Hij is dé hypotheekspecialist van Alphen.

Blog Op reis met Naomi vandaag 15:26

Op reis met Naomi: Unleash the Power Within

Deze week ben ik even wat later, wat komt door mijn 4-daagse online evenement ‘UPW’ (Unleash the Power Within) van Tony Robbins, waarin ik vier dagen volledig ondergedompeld ben in persoonlijke ontwikkeling. Concrete handvatten, bijzondere en leerzame verhalen, mooie meditaties, diepe inzichten, vele realisaties, verbinding; met mijzelf en met andere deelnemers (11.000 uit maar liefst 139 landen!).