Josh Walet

Beschonken man weigert medische hulp

Op zaterdagavond kwam de politie ter plaatse voor een ongeval. Een beschonken man was hierbij gewond geraakt, maar wilde niet mee naar het ziekenhuis. Zondagochtend was er opnieuw medische hulp nodig voor de man, maar weigerde hij opnieuw.

Het ambulancepersoneel probeerde de gewonde man zaterdagavond zo goed mogelijk te helpen, maar de man wilde niet mee naar het ziekenhuis. De politie werd zondagochtend opnieuw ingeschakeld toen de man opnieuw medische hulp nodig had, maar de man nog altijd niet mee wilde naar het ziekenhuis.

Met behulp van een tolk heeft de politie de man zo goed mogelijk uit proberen te leggen waarom het belangrijk was dat hij de medische zorg zou accepteren en wat de consequenties zouden zijn als hij niet naar het ziekenhuis zou gaan. Dit mocht echter niet baten, want de man bleef bij zijn standpunt.

“Als iemand psychisch ziek is kunnen we iemand desnoods gedwongen meenemen naar de psychische hulpverlening”, zegt de politie. “Dat was nu echter niet het geval, dus hadden we geen andere mogelijkheid dan de man zo goed mogelijk te adviseren en verder zijn keus te respecteren.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 13:45

Een terugblik op de 55e editie van de 20 van Alphen

Het is alweer een jaar geleden dat duizenden lopers aan de start verschenen van de 20 van Alphen. Dit jaar zal de openingsklassieker van het Nederlandse hardloopseizoen helaas niet doorgaan. Daarom blikken we terug op de vorige editie van het Alphense sportevenement.

Calamiteiten gisteren 13:00

Fietser met spoed naar het ziekenhuis na botsing achterop auto

Op zondag 7 maart heeft er aan het begin van de middag een ongeluk plaatsgevonden tussen een automobilist en een fietser op de Renaissancelaan in Alphen. De fietser raakte daarbij zwaargewond en is met spoed richting het ziekenhuis vervoerd.

Romeinen gisteren 11:52

ROMEINEN Centurion en optio

De basiseenheid voor het Romeinse leger is een centurie. Deze groep van tachtig mannen wordt geleid door de centurion en zijn assistent de optio. De centurion is de officier die de centurie leidt en de optio is wat we tegenwoordig een drilsergeant zouden noemen.