Politie en handhaving 14 mei 2024 14:11

Alphense politie houdt minderjarige scooterrijder aan na achtervolging

Zaterdagmiddag heeft de Politie Alphen aan den Rijn een 14-jarige jongen aangehouden na een achtervolging. Rond 15:15 uur merkte de politie een scooterrijder op die zonder helm reed, waarbij het vermoeden bestond dat de bestuurder mogelijk te jong was. 

Politie en handhaving 14 mei 2024 10:14

Politie houdt meerdere snelheidscontroles in Alphen aan den Rijn

Op dit moment voert de politie op diverse locaties in Alphen aan den Rijn snelheidscontroles uit. Deze controles zijn bedoeld om de verkeersveiligheid te waarborgen en bestuurders bewust te maken van de geldende snelheidslimieten.

Politie en handhaving 10 mei 2024 11:23

Toename in schuurinbraken in Alphen aan den Rijn

Dieven gaan steeds vaker op zoek naar dure spullen in Zuid-Hollandse schuren, bijgebouwen en garages: het aantal inbraken neemt toe. In Alphen aan den Rijn is het aantal inbraken ook gestegen, met een toename van maar liefst 41,46% in vergelijking met het jaar ervoor. De cijfers onthullen dat het aantal schuurinbraken in deze gemeente is gestegen van 17 in 2022 tot 58 in 2023.

Politie en handhaving 8 mei 2024 15:14

Wees op je hoede voor de nieuwste babbeltruc: dieven die zich voordoen als wijkagenten

In de afgelopen weken lijkt er een opmerkelijke toename te zijn geweest in het aantal babbeltrucs, met een bijzonder sluwe variant die nu op de radar van de politie verschijnt: dieven die zich voordoen als lokale wijkagenten. De politie waarschuwt Alphenaren voor deze verontrustende ontwikkeling, die recentelijk meerdere malen is opgedoken in Alphen aan den Rijn.

Politie en handhaving 7 mei 2024 15:50

Oplichters doen zich voor als politieagenten

Op vrijdagmiddag, 3 mei, werd de politie van Alphen aan den Rijn gealarmeerd over een incident op de Barnsteenstraat. Een persoon deed zich voor als politieagent en benaderde bewoners met het verzoek om persoonlijke bezittingen af te staan voor een lopend politieonderzoek naar een inbraak. Nietsvermoedend gaven de slachtoffers hun pinpassen, sieraden, creditcards, contante geldbedragen en zelfs telefoons af, enkel om later te ontdekken dat ze bedrogen waren. Er werd zelfs geld van hun rekeningen afgeschreven.

Politie en handhaving 7 mei 2024 14:03

Geen boetes meer voor kleine overtredingen: politie gaat staken

De Nederlandse Politievakbond (NPB) heeft aangekondigd dat vanaf vandaag geen boetes meer worden uitgeschreven voor kleine overtredingen. Dit besluit komt voort uit onderhandelingen over een nieuwe Regeling Vervroegd Uittreden (RVU). De politiebonden hebben op 27 maart een ultimatum gesteld voor het starten van deze onderhandelingen, dat nu verstreken is zonder bevredigend resultaat.

Politie en handhaving 29 apr. 2024 12:12

Getuigen gezocht: Mishandeling op zondag 21 april

Op zondag 21 april, tussen 15:00 en 15:30 uur, vond er een ernstig incident plaats op de Willemstraat, nabij de Fietsenwinkel Gek van Fietsen. Een groep mensen, afkomstig van de voetbalkooi aan de Voorstraat in Alphen aan den Rijn, was hierbij betrokken.

Politie en handhaving 23 apr. 2024 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Politie en handhaving 22 apr. 2024 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving 22 apr. 2024 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Politie en handhaving 16 apr. 2024 11:45

Insluiper betrapt en gearresteerd met pepperspray op zak

Afgelopen weekend werd de rust van een bewoner aan de Blijenbergstraat in Alphen aan den Rijn ruw verstoord toen er plotseling een ongewenste gast in de woning stond. De bewoner zag tot zijn verbazing een vreemde man in zijn huis staan, met zijn portemonnee in zijn hand.

Politie en handhaving 9 apr. 2024 14:43

Politie onderzoekt mishandeling in trein Alphen aan den Rijn

Op zaterdagochtend 6 april werd de politie naar het treinstation in Alphen aan den Rijn gestuurd na meldingen van een mishandeling in de vroege ochtenduren. Een man zou het slachtoffer zijn geweest van geweld in de trein. Dankzij een gedetailleerd signalement van ooggetuigen kon een verdachte worden gelokaliseerd en gearresteerd.

Politie en handhaving 2 apr. 2024 11:47

Politie treft gestolen fietsen aan in bedrijfspand

In een bedrijfspand aan de Ondernemingsweg in Alphen aan den Rijn zijn tien fietsen gevonden die naar alle waarschijnlijkheid gestolen zijn. Van zes van deze fietsen is inmiddels de rechtmatige eigenaar geïdentificeerd. De politie heeft foto's van vier fietsen verspreid op Facebook, waarvan de eigenaar nog niet bekend is.

Politie en handhaving 26 mrt. 2024 11:37

Inbrekers actief in en rondom Alphen aan den Rijn

Met de komst van het lentezonnetje lijkt ook het aantal inbraken in en rondom Alphen aan den Rijn weer toe te nemen. Afgelopen weekend werden er verschillende inbraken gemeld, waarbij bewoners slachtoffer werden van het brutale optreden van criminelen.

Politie en handhaving 22 mrt. 2024 11:09

Politie beëindigt protest tijdens gemeenteraadsvergadering Alphen

Gisterenavond, 21 maart, tijdens een vergadering van de gemeenteraad van Alphen heeft de politie een einde gemaakt aan een protestactie met een spandoek. De betogers wilden aandacht vragen voor de belangen van de omwonenden van de Ziendeweg, waar binnenkort een besluit over de toekomst van de weg genomen zal worden.

Politie en handhaving 19 mrt. 2024 16:55

Veiligheid in het verkeer: een prioriteit voor de politie

De maand maart staat bekend als een periode waarin de focus op verkeersveiligheid wordt gelegd. De reden hierachter is duidelijk: veiligheid op de weg is van essentieel belang voor alle weggebruikers. Om deze veiligheid te waarborgen, heeft de politie de afgelopen weken verschillende verkeerscontroles uitgevoerd en zal dit de komende weken blijven doen.