Josh Walet

Veiligheid in het verkeer: een prioriteit voor de politie

De maand maart staat bekend als een periode waarin de focus op verkeersveiligheid wordt gelegd. De reden hierachter is duidelijk: veiligheid op de weg is van essentieel belang voor alle weggebruikers. Om deze veiligheid te waarborgen, heeft de politie de afgelopen weken verschillende verkeerscontroles uitgevoerd en zal dit de komende weken blijven doen.

Deze controles omvatten diverse maatregelen, variërend van blaastesten tot rollerbanken en rijbewijscontroles. Het doel van deze inspanningen is tweeledig: ten eerste, het handhaven van de verkeersregels om zo de algemene veiligheid op de weg te verbeteren; ten tweede, het voorkomen van ongelukken door het identificeren en aanpakken van verkeersovertredingen en het rijden onder invloed.

Blaastesten

Blaastesten vormen een integraal onderdeel van deze controles. Door bestuurders te testen op alcoholgebruik, kan de politie snel ingrijpen bij personen die de wet overtreden en onder invloed achter het stuur zitten. Dit draagt bij aan het verminderen van het aantal verkeersongevallen veroorzaakt door alcohol.

Rollerbankcontroles

Daarnaast spelen rollerbankcontroles een belangrijke rol bij het handhaven van de verkeersveiligheid. Deze controles richten zich op het controleren van de technische staat van voertuigen, zoals de remmen, verlichting en de staat van de banden. Door ervoor te zorgen dat voertuigen aan de wettelijke vereisten voldoen, wordt de kans op ongelukken als gevolg van technische mankementen verminderd.

De komende weken zal de politie blijven werken aan het verbeteren van de verkeersveiligheid door middel van deze controles. Door een zichtbare aanwezigheid op de weg te handhaven en actief in te grijpen bij verkeersovertredingen, willen zij bijdragen aan het verminderen van het aantal verkeersongevallen en het beschermen van alle weggebruikers.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.