Advertorial Politiek

Bezoekers gaan in centrumgebied per uur betalen

Parkeren wordt voor bedrijven en voor een derde bewoner goedkoper. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen in de parkeerexploitatie voor de komende jaren. Ook blijkt uit een pilot dat een scanauto heel efficiënt is.

Het vergunningenstelsel voor bewoners in het centrumgebied, in de wijk Kerk & Zanen en aan het Aïda- en Carmenplein wordt anders.
In de wijken wordt het nieuwe tarief 20 euro en dat is een stuk duurder dan de nu geldende 13,15 euro. In het centrumgebied worden de vergunningen voor de eerste en tweede bewoner respectievelijk 40 en 60 euro. Dat was 36 euro. De derde bewoner gaat echter fors minder betalen: van de huidige 200 naar 80 euro.

Bedrijven
Voor bedrijven gaat de prijs van een vergunning van 240 naar 160 euro. De bezoekersvergunning die vaak werd gebruikt alsof het een bedrijfsvergunning betrof, wordt anders. Bezoekers betalen voortaan per uur met een maximum van 90 uur per kwartaal. Daardoor is het aanschaffen van een bedrijfsvergunning een stuk aantrekkelijker geworden.

Digitaal
Het is de bedoeling om de bezoekersregeling digitaal uit te voeren. Ook wordt in de toekomst het handhaven vrijwel helemaal digitaal gedaan.

Het uiteindelijk doel van alle wijzigingen is om de Alphense parkeerexploitatie sluitend te krijgen en om parkeren gebruiksvriendelijker te maken.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie 23 aug. 2019 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.