Museumpark Archeon

Bezoekers positief over ‘veilig dagje uit’ bij Archeon

Vooraf reserveren, een uitgestippelde route en een wilgentak bij binnenkomst. Bezoekers zijn positief gestemd over de maatregelen die Archeon heeft genomen om te zorgen voor een veilig dagje uit. “We horen veel positieve verhalen van bezoekers, dat doet ons erg goed.”

Op Hemelvaartsdag opende Archeon voor het eerst sinds weken weer de deuren van het park. “We zijn erg blij met hoe de eerste dagen zijn verlopen. Zowel de bezoekers als onze medewerkers en vrijwilligers waren erg blij met hoe alles is verlopen”, vertelt directeur Monique Veldman.

Positieve en enthousiaste bezoekers

Bij de ingang werd aan elk huishouden een wilgentak uitgedeeld. “Op deze manier geven we onze bezoekers houvast, zo kunnen ze beter inschatten hoeveel afstand 1,5 meter inhoudt.” Daarnaast heeft Archeon ook een vaste route door het park uitgestippeld om bezoekersstromen te stroomlijnen. “Dit hebben we onder andere aangegeven met bordjes, uiteraard geheel in de stijl van Archeon om geen afbreuk te doen aan de ervaring van de bezoekers”, vertelt Veldman. “We merkten dat dit erg in de smaak viel bij bezoekers, want door de route te volgen kwamen ze op plekjes waar ze normaal nooit zouden komen. Dat is dan weer een mooi voordeel van deze maatregelen.”

Voorlopig is het niet toegestaan om kaartjes aan de kassa te kopen, maar moet er vooraf een tijdslot worden gereserveerd voor een bezoek aan Archeon. “Ook dat bevalt goed. Het tijdslot is erg gebruiksvriendelijk. Dit blijkt ook uit een enquête die we hebben gehouden onder bezoekers, zij zijn erg te spreken over het systeem en vinden alles erg goed geregeld. Het is heel fijn dat we bezoekers op deze manier een veilig dagje uit kunnen geven.”

Op naar Pinksteren

Dit pinksterweekend valt er ook weer van alles te beleven in Archeon, inclusief diverse extra’s. En met mooi weer in het verschiet wordt dat heerlijk vertoeven in Archeon. “Om meer bezoekers toe te kunnen laten, organiseren we voor vroege vogels een speciale picknick in het park. Samen met het gezin kun je dan vanaf 08:00 uur al genieten van een lekker ontbijt. Daarnaast mag de horeca op 1 juni weer open, dus bieden we ook een pinksterlunch aan die begint om 12:00 uur.”

Archeon is van 30 mei t/m 1 juni geopend van 10:00 tot 17.00 uur en beide Pinksterdagen van 09:00 tot 17:00 uur.

heropening Archeon corona.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 20:26

Dementerende man vermist vanaf Zonnedauw

Een dementerende man van 67 jaar is sinds woensdagavond 18:30 uur vermist. Hij is vertrokken vanaf de Zonnedauw in Alphen. De politie spreekt van een urgente vermissing. 

Alphens Restaurantweek gisteren 19:04

Alphens Restaurantweek: oergezellig dineren bij Alle Hens

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Dit keer de beurt aan Alle Hens.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 16:11

Kraak de codes en ontsnap op tijd!

Dinsdag 18 augustus en donderdag 20 augustus organiseert Alphen Beweegt in samenwerking met V.V. Alphia, BGC Floreant en JOGG een echte Escape Room. Geheel gratis en geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Horeca gisteren 15:25

Geen langere openingstijden voor terrassen tijdens coronacrisis

Tot ’s avonds laat een drankje drinken op het terras. Met deze warme temperaturen klinkt dat heel aantrekkelijk, maar op het terras zitten is in Alphen in veel gevallen na 23:00 uur helaas niet toegestaan. En daar komt voorlopig ook geen verandering in.