IVN

Bibliotheek gesloten, dan maar een eigen minibieb in je wijk

Bibliotheken en scholen zijn gesloten. Op steeds meer plaatsen in Alphen duikt daarom een minibieb op in de wijk. Op deze manier kunnen kinderen toch boeken lezen.

De minibieb is een kastje waar je boeken in kunt plaatsen die anderen gratis kunnen lenen en ruilen, en wordt altijd op een plek neergezet die vanaf de openbare weg bereikbaar is. “Het nodigt buurtbewoners ook uit tot ontmoeten”, aldus de gemeente. Daarom is het ook mogelijk om bij de gemeente een minibieb aan te vragen.

Minibieb voor kinderen en volwassenen

Op initiatief van Esther Brandhorst is er een minibieb geplaatst in de speeltuin aan de Pim Mulierstraat. Zij vroegen de minibieb aan bij de gemeente. Samen met buurtbewoners Natasja van der Valk en Manfred Brandhorst is de minibieb egaal wit geverfd en vervolgens beschilderd met roze bloesemtakken. Deze verwijzen naar de naam van de wijk De Bloesemtuin waar de minibieb te vinden is.

“Centraal in de wijk een bieb voor iedereen. Een mogelijkheid om altijd een boek te kunnen lezen. Op de onderste plank boeken voor kinderen en op de bovenste plank boeken voor volwassenen. Je leent een boek, maar je zet er wel een boek voor terug. Zo wisselt het aanbod en blijft het aantrekkelijk”, aldus de wijkbewoners.

Ook Malou plaatste een minibieb in haar voortuin, speciaal voor kinderboeken. “De bovenste plank met Engelse kinderboeken en de onderste plank met Nederlandse kinderboeken”, zo laat Malou op Facebook weten. “En er wordt goed gebruik van gemaakt!”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:02

MINERVA Bouwen bouwen bouwen

De strijdkreet van de VVD was het afgelopen jaar: bouwen bouwen bouwen. Te pas en te onpas kwam de kreet bovendrijven zodra er in de lokale politiek gesproken werd over al dan niet bestaande bouwlocaties.

Politiek gisteren 17:05

Bouwlocatie Noordrand wordt verder onderzocht

Ondanks tegenstand van de provincie Zuid-Holland wil de gemeente Alphen aan den Rijn verder gaan met voorbereidingen van een bouwlocatie aan de Noordrand. Er wordt een masterplan uitgewerkt waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt.

Overige gisteren 16:23

Donatie aan Alphense voedselbank door gedetineerden PI Alphen

Tijdens een gespreksgroep van geestelijk verzorger Geert van de Penitentiaire Inrichting (PI) in Alphen ontstond twee weken geleden spontaan het idee om in de PI voedsel in te zamelen voor de Alphense voedselbank. Met succes, want op vrijdagmiddag 29 mei zijn er heel wat kratten met lang houdbare producten daadwerkelijk aan de voedselbank gedoneerd.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:56

Kaartjes met een boodschap te vinden op bankjes in Alphen

‘Noem op waar je dankbaar voor bent’, of ‘Je bent prachtig’. Dit soort boodschappen staan op de kaartjes die te vinden zijn op verschillende bankjes in Alphen. De Alphense Lara is het brein achter de kaartjes: “Ik wilde iets doen wat men niet meteen verwacht.”

Advertorial Sport gisteren 15:11

Global Running Day: de dag waarop we het hardlopen vieren

Op woensdag 3 juni is het Global Running Day: dé dag waarop heel Nederland wordt opgeroepen om in beweging te komen. Dit moet nog wel op 1,5 meter afstand van elkaar, maar het mag wel weer samen met jouw hardloopmaatjes!