IVN

Bibliotheek gesloten, dan maar een eigen minibieb in je wijk

Bibliotheken en scholen zijn gesloten. Op steeds meer plaatsen in Alphen duikt daarom een minibieb op in de wijk. Op deze manier kunnen kinderen toch boeken lezen.

De minibieb is een kastje waar je boeken in kunt plaatsen die anderen gratis kunnen lenen en ruilen, en wordt altijd op een plek neergezet die vanaf de openbare weg bereikbaar is. “Het nodigt buurtbewoners ook uit tot ontmoeten”, aldus de gemeente. Daarom is het ook mogelijk om bij de gemeente een minibieb aan te vragen.

Minibieb voor kinderen en volwassenen

Op initiatief van Esther Brandhorst is er een minibieb geplaatst in de speeltuin aan de Pim Mulierstraat. Zij vroegen de minibieb aan bij de gemeente. Samen met buurtbewoners Natasja van der Valk en Manfred Brandhorst is de minibieb egaal wit geverfd en vervolgens beschilderd met roze bloesemtakken. Deze verwijzen naar de naam van de wijk De Bloesemtuin waar de minibieb te vinden is.

“Centraal in de wijk een bieb voor iedereen. Een mogelijkheid om altijd een boek te kunnen lezen. Op de onderste plank boeken voor kinderen en op de bovenste plank boeken voor volwassenen. Je leent een boek, maar je zet er wel een boek voor terug. Zo wisselt het aanbod en blijft het aantrekkelijk”, aldus de wijkbewoners.

Ook Malou plaatste een minibieb in haar voortuin, speciaal voor kinderboeken. “De bovenste plank met Engelse kinderboeken en de onderste plank met Nederlandse kinderboeken”, zo laat Malou op Facebook weten. “En er wordt goed gebruik van gemaakt!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.