Theaterbedrijf Nanna Tieman
Advertorial Theater

Bijzondere voorstelling over Afasie tijdens Week van Ontmoeten en Verbinden

De Week van de Afasie 2022 vindt plaats van 1 tot en met 8 oktober 2022. Dit jaar is het thema: "afasie zoekt verbinding". Omdat Castellum als partner nauw betrokken is bij de Week van Ontmoeten en Verbinden, biedt het theater de voorstelling ‘Breeknacht’ tegen een speciaal tarief aan tijdens deze themaweek. 

De voorstelling is een bijzondere manier om lotgenoten te ontmoeten, meer te leren over afasie en een persoonlijk verhaal te zien over kracht, moed, hoop en liefde. 

Over ‘Breeknacht’ 

Romijn en Nanna, man en vrouw, hebben samen een succesvol theatergezelschap. In september 2015 slaat het noodlot echter toe. Na het spelen van hun nieuwe voorstelling ‘Feest’ krijgt Romijn achter het stuur op weg naar huis vanuit het niets een herseninfarct. Van de ene op de andere seconde is het leven van Nanna en Romijn 180 graden gedraaid. Een lange weg van revalidatie en wederopbouw volgt. Omdat het bloed nu eenmaal kruipt waar het niet gaan kan, heeft Nanna over het leven voor en het leven na die afschuwelijke zwarte septembernacht een prachtige voorstelling gemaakt. 'Breeknacht' wordt verteld vanuit haar persoonlijke perspectief: dat van partner en mantelzorger. 

Nagesprek mét soep 

De voorstelling wordt op maandag 3 en dinsdag 4 oktober om 15.00 uur gespeeld voor een klein gezelschap van maximaal 50 personen. Op deze manier ontstaat een interactie tussen de spelers en het publiek. Tijdens de voorstelling bereiden Romijn en Nana soep. Na afloop wordt deze soep geserveerd aan de bezoekers en zal er een nagesprek plaatsvinden. Op deze manier krijgen bezoekers de gelegenheid om met elkaar in contact te komen, vragen te stellen en informatie over Afasie te vergaren. 

Kaarten á € 7,50 (inclusief soep en nagesprek) zijn via hier te koop. Met steun van de Stichting Afasie Nederland kan de voorstelling voor het gereduceerde tarief worden aangeboden. 


Meer nieuws

Oud Alphen vandaag 16:54

Oud Alphen: De Raadhuisstraat

De Raadhuisstraat, de straat waar het kantoor van Alphens.nl nu staat, is genoemd naar het oude raadhuis van de voormalige gemeente Aarlanderveen. Na eeuwenlang vergaderd te hebben in herbergen als de Vergulde Wagen kreeg de toenmalige gemeente Aarlanderveen in de 19e eeuw een eigen raadhuis.

Advertorial Theater vandaag 15:41

Ronald Goedemondt komt naar Castellum

Goed nieuws: Ronald Goedemondt speelt momenteel zijn achtste avondvullende cabaretprogramma. Overal is hij tot en met december 2022 uitverkocht. Castellum heeft het echter voor elkaar gekregen dat hij op zondag 19 maart 2023 zijn voorstelling ‘Met knielende knikjes’ speelt voor het Alphense publiek. De kaartverkoop start op 13 december om 13:00 uur.

Politiek plein vandaag 14:29

Inbreng ChristenUnie in debat over begroting

Op 3 november 2022 werd in de gemeenteraad de begroting voor 2023 besproken en het beleid dat hiermee gevoerd zal gaan worden. Dit beleid is samengevat in het uitvoeringsprogramma 'Zichtbaar en dichtbij' van de coalitiepartijen. Aan dit debat leverde de ChristenUnie-fractie een inhoudsvolle bijdrage.

Feestdagen vandaag 13:12

Laat je vuurwerkafval ophalen op 2 januari 2023

Van het aftelen tot 00:00 uur en vuurwerk afsteken naar vuurwerkafval waar je niet zo veel mee kan. Voor het opruimen van dit vuurwerkafval wordt door de gemeente Alphen aan den Rijn een oplossing bedacht.

Limesjaar 2022 vandaag 11:58

ROMEINEN Rantsoenen

Het Romeinse leger zorgt normaal gesproken goed voor haar manschappen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De commandant moet voor voldoende rantsoenen zorgen en dat is zelfs in vredestijd een behoorlijke klus.

Advertorial Horeca vandaag 10:37

Dit jaar een unieke kerst bij restaurant Bon Bini

Restaurant Bon Bini in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn komt dit jaar met een uniek concept. Op eerste kerstdag 2022 kun jij bij Bon Bini, in samenwerking met de chef, zelf jouw kerstdiner samenstellen.