Theaterbedrijf Nanna Tieman
Advertorial Theater

Bijzondere voorstelling over Afasie tijdens Week van Ontmoeten en Verbinden

De Week van de Afasie 2022 vindt plaats van 1 tot en met 8 oktober 2022. Dit jaar is het thema: "afasie zoekt verbinding". Omdat Castellum als partner nauw betrokken is bij de Week van Ontmoeten en Verbinden, biedt het theater de voorstelling ‘Breeknacht’ tegen een speciaal tarief aan tijdens deze themaweek. 

De voorstelling is een bijzondere manier om lotgenoten te ontmoeten, meer te leren over afasie en een persoonlijk verhaal te zien over kracht, moed, hoop en liefde. 

Over ‘Breeknacht’ 

Romijn en Nanna, man en vrouw, hebben samen een succesvol theatergezelschap. In september 2015 slaat het noodlot echter toe. Na het spelen van hun nieuwe voorstelling ‘Feest’ krijgt Romijn achter het stuur op weg naar huis vanuit het niets een herseninfarct. Van de ene op de andere seconde is het leven van Nanna en Romijn 180 graden gedraaid. Een lange weg van revalidatie en wederopbouw volgt. Omdat het bloed nu eenmaal kruipt waar het niet gaan kan, heeft Nanna over het leven voor en het leven na die afschuwelijke zwarte septembernacht een prachtige voorstelling gemaakt. 'Breeknacht' wordt verteld vanuit haar persoonlijke perspectief: dat van partner en mantelzorger. 

Nagesprek mét soep 

De voorstelling wordt op maandag 3 en dinsdag 4 oktober om 15.00 uur gespeeld voor een klein gezelschap van maximaal 50 personen. Op deze manier ontstaat een interactie tussen de spelers en het publiek. Tijdens de voorstelling bereiden Romijn en Nana soep. Na afloop wordt deze soep geserveerd aan de bezoekers en zal er een nagesprek plaatsvinden. Op deze manier krijgen bezoekers de gelegenheid om met elkaar in contact te komen, vragen te stellen en informatie over Afasie te vergaren. 

Kaarten á € 7,50 (inclusief soep en nagesprek) zijn via hier te koop. Met steun van de Stichting Afasie Nederland kan de voorstelling voor het gereduceerde tarief worden aangeboden. 


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.