Algemeen

Bloemen ter nagedachtenis slachtoffers Ridderhofdrama

Vandaag is het acht jaar geleden dat het Ridderhofdrama plaatsvond. Burgemeester Liesbeth Spies en wethouder Kees van Velzen hebben vanmiddag bloemen gelegd bij het monument.

De herdenking vond plaats in zalencentrum de Bron. Om 12.00 uur liepen alle aanwezigen, waaronder winkeliers en nabestaanden, naar het monument om bloemen te leggen. Net als voorgaand jaar kleurt de Alphense zendmast paars, de kleur van rouw. Hiermee staat de toren in het teken van de herdenking.

9 april 2011
Dit jaar is het acht jaar geleden dat Alphenaar Tristan van der Vlis zijn dodelijke tocht maakte door winkelcentrum De Ridderhof. Op de zonnige zaterdagmiddag stapte de 24-jarige Tristan het winkelcentrum binnen en schoot drie minuten lang om zich heen.

De Alphenaar schoot op 9 april zes mensen dood: Ali van Doorn (91), Michael Boezaard (49), Constanze Boezaard (45), Frans Deutekom (80), Margriet ter Haar (68) en Nadim Youssef (42). Zeventien mensen raakten gewond door één of meerdere kogels. Voor de kassa's van supermarkt Albert Heijn pleegde de Alphenaar zelfmoord.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie 23 aug. 2019 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.