Alphens.nl

Bouwbedrijf failliet verklaard, hoe nu verder met appartementengebouw aan de Aziëlaan?

Dinsdag is Tetteroo Bouw & Projectontwikkeling B.V., het bouwbedrijf dat verantwoordelijk is voor de bouw van appartementengebouw L'Entrée aan de Aziëlaan in Alphen aan den Rijn, failliet verklaard. Wat precies de gevolgen zijn is nog onduidelijk.

Het was een prachtig vooruitzicht voor de mensen die twee jaar geleden hun appartement in het appartementengebouw L’Entrée kochten aan het einde van de Aziëlaan. Onder de belofte te kunnen gaan wonen in een ruim, duurzaam appartement met een riante woonkamer, groot zonnig terras of balkon in een mooi, modern vormgegeven gebouw dat zich onderscheidt door zijn eigentijdse architectuur, werden alle vijftig appartementen verkocht.

Bouw stilgelegd

Wanneer de nieuwe bewoners daadwerkelijk in hun nieuwe appartement kunnen gaan wonen, is nog maar de vraag. Al weken ligt het terrein aan de Aziëlaan er verlaten bij. Alle bouwketen en bouwmaterialen zijn weggehaald. En dat terwijl het appartementengebouw over enkele weken af zou moeten zijn.

De reden hierachter? Geldproblemen bij Tetteroo Bouw & Projectontwikkeling B.V., die eerder ook de andere appartementencomplexen aan de Aziëlaan realiseerde: La Gare, Le Coupe, La Couchette en L’Arrivée. In afwachting van de uitspraak van het verzoek tot faillissement, werden alle projecten waar het bouwbedrijf bij betrokken is, stilgelegd.

Curator onderzoekt mogelijkheden

De Rechtbank Den Haag heeft op dinsdag 21 december het faillissement uitgesproken van Tetteroo. Martijn Vermeeren, advocaat en partner bij BUREN, is in dit faillissement als curator aangesteld. Op hun website laat de curator weten momenteel de mogelijkheden voor voortzetting van de onderneming van Tetteroo Bouw en Projectontwikkeling en voor een doorstart te onderzoeken. Hiervoor wordt twee maanden de tijd genomen.

Wat zijn dan de gevolgen voor kopers van de appartementen aan de Aziëlaan? Dat is op dit moment nog onduidelijk. De curator meldt: “Het faillissement van Tetteroo Bouw en Projectontwikkeling is in beginsel niet van invloed op bestaande lopende overeenkomsten. Dat betekent dat het faillissement op zichzelf er niet voor zorgt dat de rechten en verplichtingen onder deze overeenkomsten worden gewijzigd.” Op een speciale faillissementspagina zal de curator informatie en veelgestelde vragen (FAQ) rondom het faillissement plaatsen zodra er meer bekend is.

appartementengebouw-azielaan2.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 15:47

Betere bescherming voor molenbiotopen alle Alphense molens

De Rijnlandse Molenstichting diende bezwaarschriften in over de forse aantasting van de molenbiotoop van de Vrouwgeestmolen in Alphen aan den Rijn. Naar aanleiding hiervan heeft de gemeente nu alle molenbiotopen in de bestemmingsplannen onderzocht.

Advertorial Theater vandaag 12:50

Tweede bijeenkomst: verhalen delen uit het Rooie Dorp

Het Rooie Dorp in Alphen aan den Rijn is een markante plek vol verhalen die het waard zijn om verteld te worden. Parkvilla gaat samen met de bewoners deze verhalen laten zien in de vorm van een theaterstuk. 

Verkeer en vervoer vandaag 11:42

Nieuw plan voor tankstation en snellaadplekken langs N207

Ondernemer Peter van Eijk heeft plannen om langs de N207 tussen Alphen aan den Rijn en Leimuiden een nieuw tankstation te bouwen. Het onbemande TinQ-station komt bij de rotonde van de N207 en de Vriezenweg, aan de kant van Leimuiden.