Alphens

Bouwbedrijf failliet verklaard, hoe nu verder met appartementengebouw aan de Aziëlaan?

Dinsdag is Tetteroo Bouw & Projectontwikkeling B.V., het bouwbedrijf dat verantwoordelijk is voor de bouw van appartementengebouw L'Entrée aan de Aziëlaan in Alphen aan den Rijn, failliet verklaard. Wat precies de gevolgen zijn is nog onduidelijk.

Het was een prachtig vooruitzicht voor de mensen die twee jaar geleden hun appartement in het appartementengebouw L’Entrée kochten aan het einde van de Aziëlaan. Onder de belofte te kunnen gaan wonen in een ruim, duurzaam appartement met een riante woonkamer, groot zonnig terras of balkon in een mooi, modern vormgegeven gebouw dat zich onderscheidt door zijn eigentijdse architectuur, werden alle vijftig appartementen verkocht.

Bouw stilgelegd

Wanneer de nieuwe bewoners daadwerkelijk in hun nieuwe appartement kunnen gaan wonen, is nog maar de vraag. Al weken ligt het terrein aan de Aziëlaan er verlaten bij. Alle bouwketen en bouwmaterialen zijn weggehaald. En dat terwijl het appartementengebouw over enkele weken af zou moeten zijn.

De reden hierachter? Geldproblemen bij Tetteroo Bouw & Projectontwikkeling B.V., die eerder ook de andere appartementencomplexen aan de Aziëlaan realiseerde: La Gare, Le Coupe, La Couchette en L’Arrivée. In afwachting van de uitspraak van het verzoek tot faillissement, werden alle projecten waar het bouwbedrijf bij betrokken is, stilgelegd.

Curator onderzoekt mogelijkheden

De Rechtbank Den Haag heeft op dinsdag 21 december het faillissement uitgesproken van Tetteroo. Martijn Vermeeren, advocaat en partner bij BUREN, is in dit faillissement als curator aangesteld. Op hun website laat de curator weten momenteel de mogelijkheden voor voortzetting van de onderneming van Tetteroo Bouw en Projectontwikkeling en voor een doorstart te onderzoeken. Hiervoor wordt twee maanden de tijd genomen.

Wat zijn dan de gevolgen voor kopers van de appartementen aan de Aziëlaan? Dat is op dit moment nog onduidelijk. De curator meldt: “Het faillissement van Tetteroo Bouw en Projectontwikkeling is in beginsel niet van invloed op bestaande lopende overeenkomsten. Dat betekent dat het faillissement op zichzelf er niet voor zorgt dat de rechten en verplichtingen onder deze overeenkomsten worden gewijzigd.” Op een speciale faillissementspagina zal de curator informatie en veelgestelde vragen (FAQ) rondom het faillissement plaatsen zodra er meer bekend is.

appartementengebouw-azielaan2.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 16:49

Plan voor bescherming van cultuurhistorie valt goed

De plannen van wethouder Erik van Zuylen voor beleid rond cultuurhistorie vallen goed bij de Alphense politiek. De beheersverordening en het bestemmingsplan cultuur gaan beide als hamerstuk naar de gemeenteraad die dit beleid zal goedkeuren. Bij de plannen gaat het vooral om bescherming van historisch erfgoed.

Advertorial Kinderen vandaag 15:33

Theater Castellum geeft Mad Science V.I.Pakketje weg

Op zondag 6 februari gaat het er knallend aan toe in Castellum met de voorstelling Mad Science (5+). Het theater mag twee V.I.Pakketjes vol met proefjes en experimenten weggeven. 

Wonen en bouwen vandaag 12:10

Nieuwbouw Scala College officieel begonnen: eerste paal is de grond in

De eerste paal voor de nieuwbouw van het Scala College aan de Henry Dunantweg is de grond in. De realisatie van de nieuwbouw voor het Scala College is daarmee gestart. De bouw is in handen van Du Prie bouw & ontwikkeling. De oplevering wordt verwacht in juni 2023.