Alphens.nl

Bouwbedrijf failliet verklaard, hoe nu verder met appartementengebouw aan de Aziëlaan?

Dinsdag is Tetteroo Bouw & Projectontwikkeling B.V., het bouwbedrijf dat verantwoordelijk is voor de bouw van appartementengebouw L'Entrée aan de Aziëlaan in Alphen aan den Rijn, failliet verklaard. Wat precies de gevolgen zijn is nog onduidelijk.

Het was een prachtig vooruitzicht voor de mensen die twee jaar geleden hun appartement in het appartementengebouw L’Entrée kochten aan het einde van de Aziëlaan. Onder de belofte te kunnen gaan wonen in een ruim, duurzaam appartement met een riante woonkamer, groot zonnig terras of balkon in een mooi, modern vormgegeven gebouw dat zich onderscheidt door zijn eigentijdse architectuur, werden alle vijftig appartementen verkocht.

Bouw stilgelegd

Wanneer de nieuwe bewoners daadwerkelijk in hun nieuwe appartement kunnen gaan wonen, is nog maar de vraag. Al weken ligt het terrein aan de Aziëlaan er verlaten bij. Alle bouwketen en bouwmaterialen zijn weggehaald. En dat terwijl het appartementengebouw over enkele weken af zou moeten zijn.

De reden hierachter? Geldproblemen bij Tetteroo Bouw & Projectontwikkeling B.V., die eerder ook de andere appartementencomplexen aan de Aziëlaan realiseerde: La Gare, Le Coupe, La Couchette en L’Arrivée. In afwachting van de uitspraak van het verzoek tot faillissement, werden alle projecten waar het bouwbedrijf bij betrokken is, stilgelegd.

Curator onderzoekt mogelijkheden

De Rechtbank Den Haag heeft op dinsdag 21 december het faillissement uitgesproken van Tetteroo. Martijn Vermeeren, advocaat en partner bij BUREN, is in dit faillissement als curator aangesteld. Op hun website laat de curator weten momenteel de mogelijkheden voor voortzetting van de onderneming van Tetteroo Bouw en Projectontwikkeling en voor een doorstart te onderzoeken. Hiervoor wordt twee maanden de tijd genomen.

Wat zijn dan de gevolgen voor kopers van de appartementen aan de Aziëlaan? Dat is op dit moment nog onduidelijk. De curator meldt: “Het faillissement van Tetteroo Bouw en Projectontwikkeling is in beginsel niet van invloed op bestaande lopende overeenkomsten. Dat betekent dat het faillissement op zichzelf er niet voor zorgt dat de rechten en verplichtingen onder deze overeenkomsten worden gewijzigd.” Op een speciale faillissementspagina zal de curator informatie en veelgestelde vragen (FAQ) rondom het faillissement plaatsen zodra er meer bekend is.

appartementengebouw-azielaan2.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.