Josh Walet

Bromfietscontrole in Alphen centrum

De politie heeft vanochtend een grote bromfietscontrole gehouden in het centrum van Alphen. Bij het Stadhuisplein hebben zij in 1,5 uur circa 70 snor- en bromfietsen gecontroleerd.

Bij slechts 7 brom- en snorfietsen bleek iets niet in orde te zijn. Wat de politie echter wel opviel, is dat veel bestuurders geen geldig rij- en kentekenbewijs bij zich hadden.

Eén bestuurster had helemaal geen rijbewijs. Het was niet de eerste keer dat zij zonder rijbewijs is aangehouden, dit was al de tweede keer dat zij hiervoor werd bekeurd. Bij een derde keer wordt de brommer in beslag genomen, schrijft de politie.

Een ander opvallend voertuig was een speed pedelec. Deze fiets kan 45 km/u en je bent verplicht om voor dit type fiets een verzekering, blauw plaatje en een helm te hebben. Vanmorgen is er één bestuurder met dit type fiets gecontroleerd. Hij bleek geen kentekenplaat te hebben, niet verzekerd te zijn én droeg geen helm. Hij kan hiervoor een fikse boete verwachten.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 21:08

Geen nieuwe sociale huurwoningen in centrum van Alphen-Stad

In de plannen voor nieuwbouwwoningen in het centrumgebied aan de Lage Zijde is geen plaats voor nog meer sociale huurwoningen. Van de vijfhonderd geplande woningen zijn er namelijk al tweehonderd gebouwd in de sociale huursector.

Advertorial Overige gisteren 19:31

Geld inzamelen voor KiKa

Op zaterdag 21 september wordt er een benefietavond gehouden in Bar Amsterdam om geld in te zamelen voor KiKa. Iedereen is van harte welkom om de avond bij te wonen!  

Politiek gisteren 16:06

Bouwactiviteiten Aarkadekwartier stand van zaken

De nieuwbouw op en bij het Aarplein en De Vest in het stadshart van Alphen aan den Rijn verloopt voorspoedig. Naar verwachting worden de woningen in fase 1 en 2 begin volgend jaar opgeleverd.

Sport gisteren 15:52

Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap

Het Scala College organiseert in samenwerking met Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek op woensdagmiddag 9 oktober het Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap.  

Advertorial Overige gisteren 15:07

Jaarmarkt bij Soos aan den Rijn

Natuurlijk doet Soos aan den Rijn iets leuks voor al hun bezoekers tijdens de Jaarmarkt op woensdag 18 september!