Josh Walet

Bromfietscontrole in Alphen centrum

De politie heeft vanochtend een grote bromfietscontrole gehouden in het centrum van Alphen. Bij het Stadhuisplein hebben zij in 1,5 uur circa 70 snor- en bromfietsen gecontroleerd.

Bij slechts 7 brom- en snorfietsen bleek iets niet in orde te zijn. Wat de politie echter wel opviel, is dat veel bestuurders geen geldig rij- en kentekenbewijs bij zich hadden.

Eén bestuurster had helemaal geen rijbewijs. Het was niet de eerste keer dat zij zonder rijbewijs is aangehouden, dit was al de tweede keer dat zij hiervoor werd bekeurd. Bij een derde keer wordt de brommer in beslag genomen, schrijft de politie.

Een ander opvallend voertuig was een speed pedelec. Deze fiets kan 45 km/u en je bent verplicht om voor dit type fiets een verzekering, blauw plaatje en een helm te hebben. Vanmorgen is er één bestuurder met dit type fiets gecontroleerd. Hij bleek geen kentekenplaat te hebben, niet verzekerd te zijn én droeg geen helm. Hij kan hiervoor een fikse boete verwachten.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:34

Grove teksten op straat in het Europapark

‘Rutte is een tiran’, ‘kom in verzet’ en ‘stop deze waanzin’. Dit soort teksten waren op woensdagochtend te lezen op straat in het Europapark in Alphen. Inmiddels zijn de teksten verwijderd. “Wie er achter de teksten zit is nog onduidelijk”, zo laat politiechef John Nieumeijer weten.

Advertorial Overige vandaag 09:48

Toyota Van Ekris helpt met uitdelen bingotasjes van SVZ

Sportvereniging SVZ zit tijdens de corona niet stil. Begin deze maand organiseerde de vereniging namelijk een online bingoavond. De deelnemers mochten alleen niet samenkomen bij het ophalen van de bingotasjes. Toyota Van Ekris hielp hier aan handje bij.  

Calamiteiten vandaag 09:06

Automobilist schept fietser

Op woensdagochtend 27 mei heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Prins Bernhardlaan in Alphen. Een fietser raakte hierbij gewond.

Stadshart vandaag 08:52

Twaalf idee├źn in de race voor Alphen Centrum Begroot

Van nieuwe speelplekken tot festivals en ideeën om de buurt te vergroenen. Voor Alphen Centrum Begroot stelt de gemeente € 30.000 beschikbaar voor dit soort initiatieven. Inwoners van het postcodegebied 2405 en 2406 kunnen tot 28 juni stemmen op de twaalf plannen.

Winkels gisteren 17:25

Spellenwinkel Hoge Ogen verhuist terug naar Hooftstraat

Na vijf jaar in de Julianastraat gevestigd te zijn geweest, verhuist spellenwinkel Hoge Ogen nu terug naar hun oude pand in de Hooftstraat, schuin tegenover de Toko. Momenteel wordt er hard gewerkt om de winkel gereed te maken voor de opening op zaterdag 30 mei.