Woonforte

Buurten & Zo in De Jozef geopend

Op vrijdag 14 februari om 14:00 uur is Buurten & Zo in De Jozef in Alphen geopend. Burgemeester Liesbeth Spies was aanwezig om de locatie te openen.

Buurten & Zo in De Jozef is een project van Visie-R. De missie luidt: ‘Niemand wordt uitgesloten en iedereen kan meedoen in de samenleving’. De bewoners van De Jozef die begeleiding krijgen van Visie-R, hebben de afgelopen tijd gewerkt aan de opbouw van het restaurant. De komende tijd helpen zij ook in het restaurant en de keuken mee. De bedoeling is dat er bij Buurten & Zo gezonde gerechten worden gekookt tegen een lage prijs voor buurtbewoners.

In De Jozef woont een gemêleerd gezelschap, waaronder jongeren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar er wonen ook mensen die niet kunnen deelnemen aan de reguliere arbeidsmarkt, waarvoor een laagdrempelige dagbesteding erg welkom is.

Visie-R

Visie-R werkt samen met de initiatiefneemsters Kirsten Bruijnes en Annemiek Lucas, de woningcorporatie Woonforte en veel vrijwilligers om het project tot een succes te maken. “Met ons project kijken we onder professionele begeleiding naar de talenten en passies van mensen. Of je nu kookt, de servetten vouwt, piano speelt, gasten ontvangt of in de moestuin aan het werk bent, er is altijd iets te doen”, vertelt Kirsten. “Het doel is dat men in een veilige omgeving een stap kan zetten naar een nieuw leven, een dagritme, plezier en wellicht een opleiding of betaalde baan.”

Buurten & Zo is een buurt restaurant en -centrum, geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur gisteren 17:15

DWDD-favorieten in Castellum

Ze zijn de favorieten van Matthijs van Nieuwkerk. Daarom zette hij ze, voordat hij stopt, nog even in de spotlight van De Wereld Draait Door: Jett Rebel en Her Majesty. In maart en april zijn deze DWDD-favorieten te zien in Castellum.

Overige gisteren 16:06

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Gezondheid en welzijn gisteren 14:52

17 maart NAH-café over de Hulpkaart

Elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar delen helpt. Tom in de Buurt organiseert daarom voor mantelzorgers en mensen met niet-aangeboren hersenletsel drie tot vier keer per jaar een NAH-café in Aquarijn. Aanstaande 17 maart is de Hulpkaart het onderwerp van gesprek.

Advertorial Algemeen gisteren 14:03

Walk&Talk 3 maart

Werkzoekend? Wat doet het met jou en wat doet het met je directe omgeving? Van de ene op de andere dag moet je min of meer gedwongen op zoek naar ander werk. Het verliezen van je baan kan veel vragen oproepen.

Blog Opinie gisteren 13:25

Alleen Alphense Boys voetbalt zondag

Er wordt weinig gevoetbald komend weekeinde. Van de Alphense clubs komt alleen Alphense Boys in actie. Dat gaat zondag gebeuren in Leidschendam waar RKAVV de tegenstander is.