Woonforte

Buurten & Zo in De Jozef geopend

Op vrijdag 14 februari om 14:00 uur is Buurten & Zo in De Jozef in Alphen geopend. Burgemeester Liesbeth Spies was aanwezig om de locatie te openen.

Buurten & Zo in De Jozef is een project van Visie-R. De missie luidt: ‘Niemand wordt uitgesloten en iedereen kan meedoen in de samenleving’. De bewoners van De Jozef die begeleiding krijgen van Visie-R, hebben de afgelopen tijd gewerkt aan de opbouw van het restaurant. De komende tijd helpen zij ook in het restaurant en de keuken mee. De bedoeling is dat er bij Buurten & Zo gezonde gerechten worden gekookt tegen een lage prijs voor buurtbewoners.

In De Jozef woont een gemêleerd gezelschap, waaronder jongeren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar er wonen ook mensen die niet kunnen deelnemen aan de reguliere arbeidsmarkt, waarvoor een laagdrempelige dagbesteding erg welkom is.

Visie-R

Visie-R werkt samen met de initiatiefneemsters Kirsten Bruijnes en Annemiek Lucas, de woningcorporatie Woonforte en veel vrijwilligers om het project tot een succes te maken. “Met ons project kijken we onder professionele begeleiding naar de talenten en passies van mensen. Of je nu kookt, de servetten vouwt, piano speelt, gasten ontvangt of in de moestuin aan het werk bent, er is altijd iets te doen”, vertelt Kirsten. “Het doel is dat men in een veilige omgeving een stap kan zetten naar een nieuw leven, een dagritme, plezier en wellicht een opleiding of betaalde baan.”

Buurten & Zo is een buurt restaurant en -centrum, geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 17:18

Woonforte waarschuwt voor phishingmail

Momenteel is er een phishingmail in omloop, zo waarschuwt Woonforte. De mail waarin WoningNet Holland-Rijnland meldt dat jouw inschrijving is verlopen en dat je moet betalen, klopt niet. WoningNet bestaat namelijk niet meer.

Overige vandaag 14:31

Een coronaproof roulatieprogramma op Burendag in De Veenweiden

Op zaterdag 26 september was het Burendag. Hoe vier je dat als Bezoekerscentrum in natuurgebied Zegersloot? Wie zijn dan je buren? Daar wisten Bezoekerscentrum De Veenweiden en Natuurvereniging IVN Alphen wel antwoord op. 

Advertorial Winkels vandaag 13:45

Dutch Dream Slaapcomfort specialisten nu ook in Alphen!

Heerlijk slapen en fris weer wakker worden, daar droomt toch iedereen van? Een juiste slaapcombinatie is de eerste stap naar comfortabel slapen. Om die juiste combinatie te vinden, heb je een deskundig advies nodig. Vanaf nu kun je in Alphen terecht bij Dutch Dream Slaapcomfort aan de Euromarkt. Ook als je nek-, rugklachten of andere gezondheidsproblemen hebt, kun je terecht. Dutch Dream biedt meer dan slaapcomfort aan iedereen.