CDA met nieuw talent en vertrouwde gezichten in de raad

Donderdagavond is Marco de Goede geïnstalleerd als raadslid voor het CDA en Winfried Ponsioen en Cheryl Oosterman als raadscommissieleden.

Marco de Goede (47, Alphen aan den Rijn) zet zich al jaren als commissielid in voor een gezonde en veilige leefomgeving. Dat kinderen fijn en veilig buiten kunnen spelen en dat een ieder vrij kan leven en bewegen is waar Marco zich iedere dag hard voor maakt, zowel in zijn werk vanuit de CDA-fractie als in zijn werk als Regisseur Openbare Ruimte voor de gemeente Uithoorn.

Tekst loopt door onder de afbeelding

cda-winfried.jpeg

Winfried Ponsioen (65), een bekende Alphense ondernemer, is geïnstalleerd als nieuw raadscommissielid en gaat zich bezig houden met de ruimte en economie (wonen&werken). Zijn drive: “Het mag wel wat sneller en transparanter bij de gemeente en soms denk ik dat zaken ook een stuk goedkoper kunnen. Dat aanjagen en wat meer ondernemerschap in de politiek brengen, daar ga ik voor.” Op de vraag waarom bij het CDA, antwoordt hij: “Met name de zorg voor elkaar, het misschien wat ouderwetse woord naastenliefde en de gematigde lijn van het CDA trekken me aan. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.”

Cheryl Oosterman uit Aarlanderveen (43) gaat zich als commissielid bezighouden met het sociaal en maatschappelijk domein. Volgens Cheryl het meest sexy domein dat er is, want het gaat over mensen. “Ik geloof dat er voor iedereen plek is in onze samenleving en dat we het SAMEN mogen DOEN.” Zorgen voor elkaar is wat haar drijft. Ze is al volop bezig om in het veld op te halen wat er onder de inwoners en instellingen leeft en wat er beter kan. Vanuit haar achtergrond als afdelingsleider en docent aan de Europese School in Den Haag heeft Cheryl veel ervaring met jeugd en onderwijs. Daarnaast is zij een echt verenigingsmens en zet ze zich al jaren actief in voor DSS (het beroemde fanfare-orkest).

Tekst loopt door onder de afbeelding

cda-cheryl.jpeg

Met Jeroen van Gool als nieuwe lijsttrekker (Hazerswoude), Helma van der Louw als ervaren en bekende kracht (Boskoop), de fractieleden Mark Vermeulen (Alphen/Zwammerdam), Henk Oostdam (Boskoop) en jongere Marise van’t Wout (23) en de ‘nestors’ Marjon Verkleij (Alphen), Han de Jager (Boskoop) en Kees van Velzen (Benthuizen) staat er een mooi divers en compleet team. Zij gaan zich samen van harte inzetten voor het beste resultaat voor Alphen en onze mooie dorpen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Magazine 2021 gisteren 16:34

100 jaar Albert Heijn in Alphen aan den Rijn

In 2021 was het een eeuw geleden dat Albert Heijn zich vestigde in Alphen aan den Rijn. Op 1 maart 1921 opende er namelijk voor het eerst een winkel van Albert Heijn in de Julianastraat. Dat filiaal is inmiddels alweer jaren gesloten, maar Albert Heijn is nog steeds te vinden in het Alphense straatbeeld. Het jubileum is wel een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen honderd jaar. Duik je mee in de geschiedenis van de Albert Heijn in Alphen aan den Rijn? 

Werken gisteren 14:40

De nieuwste vacatures van week 3

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, vind je hier.

Limesjaar 2022 gisteren 11:51

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.

Alphens Magazine 2021 gisteren 09:39

(On)bekende Alphenaar Rianne Kompier: "Ik heb mijn zinnen gezet op het WK Freerunnen"

Als je de 20-jarige Rianne Kompier vraagt of zij zichzelf ziet als een bekende Alphenaar, dan zal ze daar ontkennend op antwoorden. Rianne, die tot de vaderlandse top in het freerunnen behoort, heeft met haar sport (in het verleden ook turnen) vaak in kranten en op websites gestaan. “Maar ik denk niet dat mensen mij dan op straat herkennen, dus ik zie mezelf toch meer als een onbekende Alphenaar.” 

Alphens Magazine 2021 22 jan. 2022 16:50

‘Het bunkertje’ onder de Salvatorikerk verdwijnt

We schrijven 1969 als na een innige samenwerking tussen de Hervormde en Alphense kerken onder de Salvatorikerk een jeugdsociëteit genaamd ‘Het Bunkertje’ haar deuren opent. Uitgangspunt was de jeugd vanaf 18 jaar elkaar te laten ontmoeten en ze zodoende weghouden van Café Markx en Midas.