Archieffoto

Coalitieakkoord en nieuwe wethouders worden donderdag bekend gemaakt

De formatie in Alphen aan den Rijn is afgerond. De coalitie zal gevormd worden door Nieuw Elan, VVD, CDA en D66. Het coalitieakkoord voor 2022-2026 en de nieuwe wethouders worden donderdag gepresenteerd.

Het coalitieakkoord zal aangeboden worden door formateur André de Jeu (Nieuw Elan). Wat precies in het coalitieakkoord staat wordt donderdag bekend. Duidelijk is al dat Nieuw Elan opnieuw Gert-Jan Schotanus en Gerard van As afvaardigt als wethouders. Zij waren de afgelopen periode ook wethouder. Han de Jager (CDA) en Kees van Velzen (CDA) zullen beide niet terugkeren als wethouder, die knoop hakten zij eerder al door.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen die in maart plaatsvonden behaalde Nieuw Elan 8 zetels, VVD en CDA 5 zetels en D66 4 zetels. GroenLinks behaalde 6 zetels, maar woningbouw in de Gnephoek vormde een struikelblok. De partij is tegenstander van woningbouw in de Gnephoek en daarom hebben de andere partijen GroenLinks niet bij de coalitieonderhandelingen betrokken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 16:34

Nieuwe schetsontwerpen van appartementencomplex De Barones

Aan de Prinses Margrietstaat 3 wordt een oud kantoorpand omgetoverd tot een woongebouw met 131 appartementen. De appartementen zijn onder andere bedoeld voor jongeren tot en met 27 jaar en herstarters (gescheiden) met of zonder kinderen.

Milieu en duurzaamheid vandaag 15:22

Wie wordt de nieuwe Klimaatburgemeester van Alphen aan den Rijn?

Tijdens de Nationale Klimaatweek dit najaar komt heel Nederland in actie om te laten zien welke klimaatstappen zij nemen. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat laat als initiator zien wat er allemaal in Nederland gebeurt om de CO2-uitstoot te verminderen om de klimaatdoelen van 2030 te halen, maar ook wat er nog nodig is. Zij zijn, ook in onze gemeente, op zoek naar Nederlanders die zich al inzetten voor een beter klimaat.

Advertorial Kunst en Cultuur vandaag 14:09

Deze week in Bioscoop Castellum

Komende week is het volop genieten in Castellum met twee prachtige kwaliteitsfilms: de snijdende satire El Buen Patrón en een moderne versie van Romeo & Julia: Ali & Ava.