Museumpark Archeon / Operatie Zwammerdamschepen

Derde hal voor restauratie Zwammerdamschepen in aanbouw

Een volgende stap voor Operatie Zwammerdamschepen. Op dit moment wordt er gebouwd aan een derde restauratiehal in Museumpark Archeon. En dat is een broodnodige uitbreiding voor Team Restauratie.

Voor Operatie Zwammerdamschepen wordt samengewerkt door de gemeente, provincie, het Rijk en Museumpark Archeon. Het doel is om de Romeinse schepen te restaureren die in de jaren ‘70 in Zwammerdam zijn opgegraven. Afgelopen zomer is de restauratie van de Zwammerdamschepen veilig gesteld. Op 25 augustus 2022 is namelijk een document ondertekend over de afronding van de restauratie van de Zwammerdamschepen.

Beginnen aan restauratie Zwammerdam 6

Daarom werd het hoog tijd voor een volgende stap: een derde restauratiehal. De verbouwing hiervoor is momenteel in volle gang. De derde hal komt naast de tweede hal te staan. De verwachting is dat de nieuwe restauratiehal begin februari in gebruik kan worden genomen. Een broodnodige uitbreiding voor Team Restauratie, zo laat Archeon weten. Hierdoor kan het team namelijk beginnen aan de restauratie van de Zwammerdam 6. Er ligt al 25 jaar een replica van dit schip in Archeon, maar komend jaar krijgt het originele hout dus ook een plek binnen Archeon/ Operatie Zwammerdamschepen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.