Museumpark Archeon / Operatie Zwammerdamschepen

Derde hal voor restauratie Zwammerdamschepen in aanbouw

Een volgende stap voor Operatie Zwammerdamschepen. Op dit moment wordt er gebouwd aan een derde restauratiehal in Museumpark Archeon. En dat is een broodnodige uitbreiding voor Team Restauratie.

Voor Operatie Zwammerdamschepen wordt samengewerkt door de gemeente, provincie, het Rijk en Museumpark Archeon. Het doel is om de Romeinse schepen te restaureren die in de jaren ‘70 in Zwammerdam zijn opgegraven. Afgelopen zomer is de restauratie van de Zwammerdamschepen veilig gesteld. Op 25 augustus 2022 is namelijk een document ondertekend over de afronding van de restauratie van de Zwammerdamschepen.

Beginnen aan restauratie Zwammerdam 6

Daarom werd het hoog tijd voor een volgende stap: een derde restauratiehal. De verbouwing hiervoor is momenteel in volle gang. De derde hal komt naast de tweede hal te staan. De verwachting is dat de nieuwe restauratiehal begin februari in gebruik kan worden genomen. Een broodnodige uitbreiding voor Team Restauratie, zo laat Archeon weten. Hierdoor kan het team namelijk beginnen aan de restauratie van de Zwammerdam 6. Er ligt al 25 jaar een replica van dit schip in Archeon, maar komend jaar krijgt het originele hout dus ook een plek binnen Archeon/ Operatie Zwammerdamschepen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 13:46

Hoog laag bedden bij Dutch Dream Slaapcomfort

Wist je dat Dutch Dream ook hoog laag bedden in hun assortiment hebben? Deze bedden zijn naast elektrisch verstelbaar ook in hoogte verstelbaar. Ideaal voor meer gemak en comfort, voor zorgbehoevende mensen of voor iemand met bijvoorbeeld ademhalings-, maag- of slokdarmklachten. 

Sport gisteren 12:53

Succes op NK meerkamp voor Alphense sporters

In het weekend van 4 en 5 februari was in Apeldoorn het Omnisport geopend voor het Nederlandse Kampioenschap meerkamp. Hier zijn verschillende Alphense sporters naar huis gegaan met een prijs.