Archieffoto

Diede de Groot en Aniek van Koot winnen vrouwendubbelspel Australian Open

De Australian Open is momenteel in volle gang. Bij het vrouwendubbelspel van het rolstoeltennis hebben Diede de Groot en Aniek van Koot de titel op hun naam geschreven.

De finale speelden zij tegen Kgothatso Montjane en Lucy Shuker. Met 6-4 en 6-1 waren De Groot en Van Koot te sterk voor het Zuid-Afrikaanse/Engelse duo. Het is de zesde keer dat De Groot en Van Koot als duo een grandslamtoernooi winnen.

De finale van het vrouwendubbelspel is De Groot, speelster bij Tennis- en squashcentrum Nieuwe Sloot in Alphen, niet onbekend. Zij speelde namelijk haar veertiende grandslamfinale op rij in het dubbelspel van het rolstoeltennis. Hiervan wist ze er tien te winnen.

De Groot is ook nog in de race om in het enkelspel een zegen op haar naam te schrijven. Als zij er met de winst vandoor gaat, betekent het dat zij haar negende grandslamzege in het enkelspel van het rolstoeltennis kan bemachtigen. Haar tegenstander in de finale is de Japanse Yui Kamiji.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 16:11

Het nieuwe lesseizoen bij TEAN gaat van start

We gaan weer naar de lente en dat betekent lekker buiten sporten. Altijd al een keer tennis uit willen proberen? Voor de jeugd organiseert TEAN gratis inlooplessen!

Dronefotografie vandaag 14:55

Alphen vanuit de lucht: De Stadspoort vormt de entree naar het centrum

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer De Stadspoort, gelegen aan de rand van het Alphense stadshart.

Calamiteiten vandaag 12:34

Man vermist vanaf de Zaalbergstraat

Er is een Burgernet bericht verspreid in Alphen vanwege een vermissing. Het gaat om een blanke man die vermist is geraakt vanaf de Zaalbergstraat in Alphen. 

Wist je dat? vandaag 12:03

Crossen in Alphen? Dat mag nergens

Op diverse locaties in Alphen komt het regelmatig voor dat er gecrost wordt, bijvoorbeeld op de Maatschapslaan in Alphen West. Maar wist je dat crossen volgens de Algemene Plaatselijke Verordening in de hele gemeente verboden is?

Advertorial Eten en drinken vandaag 10:45

Overheerlijke Foodboxen bestel je bij Ten Brink Food

Naast de dagelijkse benodigdheden in de supermarkt kan je bij Ten Brink Food ook terecht in het Foodcafé voor allerlei heerlijkheden voor de Bourgondische levensgenieter, zoals foodboxen voor iedere gelegenheid. Extra makkelijk is dat je het nu ook kunt bestellen via de webshop!