Josh Walet

Dit zijn de resultaten uit de GGD teststraten in de regio

Sinds 1 juni mag iedereen in Nederland met klachten zich laten testen op het coronavirus. Wat zijn hier de resultaten van? En hoe zit het met onze gemeente?

Tussen 1 juni en 15 juni zijn er 113.800 testen afgenomen bij de speciaal ingerichte GGD locaties. Van al deze personen werd 1,7% positief op het virus getest. In de gemeente Alphen aan den Rijn waren dat in totaal 27 personen.

Hoewel dat hoger is dan het gemiddelde, laat GGD Hollands Midden blij te zijn met het lage percentage corona-positieven in de regio. ‘’Maar aan de andere kant maken wij ons zorgen over het ontstaan van coronaclusters. Wij benadrukken: houd je aan de 1,5 meter. Vermijd drukke plekken. Heb je klachten? Blijf dan thuis en laat je zo snel mogelijk testen’’, aldus GGD Hollands Midden.

Coronaclusters

Het team bron- en contactonderzoek gaat na elke positieve testuitslag alle sociale contacten die de betreffende persoon heeft gehad na. ‘’Meestal zijn deze contacten erg beperkt waardoor de coronabesmetting snel ingedamd wordt. Soms zien we echter een coronacluster ontstaan. Dit gebeurt als een persoon met corona met veel andere personen contact heeft gehad en zich hierbij niet aan de hygiënemaatregelen heeft gehouden. Die personen hebben op hun beurt vaak ook weer contact gehad met anderen. Op die manier krijgt corona de kans zich snel te verspreiden.’’


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.