FEESD

Drie extra podia bij het Zomerspektakel aan het Meer: “We gaan echt voor de festivalvibe”

Het Zomerspektakel aan het Meer is altijd bezig om het festival nog beter te maken. Komende editie voegt de organisatie daarom niet één, niet twee, maar welgeteld drie extra podia toe op het voorterrein. Als bezoeker geniet jij daar straks van diverse verrassende optredens.

De artiesten die dit jaar optreden op de Main Stage van het Zomerspektakel aan het Meer zijn al even bekend. Drie dagen lang staan er topartiesten op het podium, die stuk voor stuk weten hoe ze het publiek moeten entertainen. Maar daar blijft het de komende editie niet bij. Voor de eerste keer in de historie van het Zomerspektakel, vind je op 2, 3 en 4 juni maar liefst drie extra podia op het voorterrein.

Een echte festivalvibe

Het was al langer een wens van de organisatie om meer entertainment toe te voegen op het voorterrein. “Eigenlijk was het Zomerspektakel al die jaren een openluchtconcert met verschillende artiesten, geen echt festival”, zegt Arvid Hendriks, verantwoordelijk voor het entertainment bij het Zomerspektakel. “Een openluchtconcert is natuurlijk gaaf, maar het wordt nóg gaver als we verschillende belevingen kunnen creëren op hetzelfde terrein. Voor bezoekers valt er dan op elk moment wel iets te doen op het festivalterrein. Dat maakt het écht een festival.”

Het resultaat? Drie extra podia op het voorterrein: de Livingroom Stage, de Roze Kerk en de Fabriek. “Waar de main stage eigenlijk drie dagen lang een programma is met artiesten die een groot publiek aanspreken, willen we op deze drie podia de bezoeker meer verrassen. Bij elk podium staat dan ook een andere doelgroep centraal. En niet te vergeten: om de beleving helemaal compleet te maken, vind je op het voorterrein ook nog een cocktailbar, wijnbar én een bierbar.”

Tekst loopt door onder de foto

opgeblazen-fabriek.png
Een impressie van de Fabriek. Foto: FEESD

Drie extra podia

Drie extra podia op het voorterrein van het Zomerspektakel dus. Maar wat kun je op welk podium verwachten? “De Livingroom Stage heeft echt een intiem karakter, een soort huiskamergevoel. Onder andere Ed Struijlaart en Niels Geusebroek verzorgen een intiem optreden. En we verwelkomen lokale talenten Leev en Menno Aben”, zo vertelt Arvid.

Wat niet aan het oog zal ontsnappen op het festivalterrein is de Roze Kerk. In deze knalroze opvallende feesttent is ruimte voor zo’n 250 mensen. “Dit is eigenlijk onze dj-stage, bedoeld voor iedereen die een feestje wil bouwen. Stampen, dansen, grooven, noem het maar op. Je kunt hier helemaal losgaan op de muziek van DJ Ambitious, DJ Ovano en DJ Stayfan.”

Nog niet genoeg feest gehad? Dan is de Fabriek the place to be. Dit is een sfeervolle oude fabriek, maar dan in de vorm van een opblaasbare feesttent. “Hier vind je allerlei verschillende soorten entertainment. Denk aan een Silent Bingo, een Foute Party, en het magische cabaret theater van Rob en Emiel. Als bezoekers kun je jezelf daar echt laten verrassen.”

Het volledige programma check je in onderstaande timetable.

Volledige-programma-blokkenschema-Zomerspektakel-2023.png

Kidsentertainment

Het blijft niet bij de drie extra stages. Zoals elk jaar is er ook gedacht aan entertainment voor de kids. Op zondag kun jij je daarom met de hele familie vermaken op het voorterrein. Denk aan graffitiworkshops, knutselen, schminken, stormbanen, springkussens, een reuzenrad, trampolines en nog veel meer. “Ouderwets gezellig dus, zoals je van ons gewend bent! En natuurlijk kunnen ook de artiesten voor de kids niet ontbreken. Zo komt Brandweerman Sam langs, blaast Ayana ons omver met haar hits en dansen we de sterren van de hemel met de Kids Superchartz. Kortom: er is dit jaar genoeg te beleven op het voorterrein!”

Vragen en informatie 

Heb je vragen over het Zomerspektakel aan het Meer? Stuur dan een berichtje naar info@zomerspektakelaanhetmeer.nl. Wil je meer te weten komen over het Zomerspektakel aan het Meer 2023? Ga naar zomerspektakelaanhetmeer.nl, meld je aan voor de nieuwsbrief en houd de social media kanalen in de gaten.

Koop direct je tickets >

Zomerspektakel 2022 drone


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Muziek vandaag 10:35

Oud Alphenaar Reinier Zonneveld wint Edison voor Beste Dance Album

De oud-Alphense techno-dj Reinier Zonneveld heeft een Edison Award gewonnen voor Beste Dance Album. De bekendmaking vond plaats in het AFAS Theater in Leusden, waar Zonneveld de voorkeur kreeg boven de gerenommeerde viervoudig Edison-winnaar Tiësto.

Advertorial Evenement vandaag 09:29

Inspiratiemiddag jongeren sterker door creativiteit

Op 19 maart organiseren Parkvilla en Khabbaz een middag vol inspiratie voor zorg- en/of welzijnsprofessionals met als thema: hoe kun je met creativiteit jongeren helpen steviger in hun schoenen te staan.

Milieu en duurzaamheid gisteren 16:41

Gemeente Alphen aan den Rijn stelt hybride lichtmasten op proef

In een stap naar duurzaamheid en energie-efficiëntie heeft de Gemeente Alphen aan den Rijn aangekondigd dat ze een proef zullen starten met hybride lichtmasten op meerdere locaties binnen de stad. De gebieden aan de Hoorn, de Genielaan en het gemeenteterrein van Langeroode aan de Genielaan zullen fungeren als proefterreinen voor deze technologische vooruitgang.

Advertorial Actie gisteren 15:26

Sim Only actie in maart bij The GSM Store!

Vanaf 29 februari 2024 krijgen nieuwe klanten die een 2-jarig Sim Only abonnement afsluiten 3 maanden 50% korting op hun abonnement. Ook betaald u geen aansluitkosten t.w.v. €15,-. Deze promotie loopt tot en met 2 april 2024. 

Overige gisteren 14:18

Deadline aanmelding stadsdichtersverkiezing verlengd

Op zondag 17 maart vindt in het Oude Raadhuis de stadsdichtersverkiezing plaats. Tijdens de verkiezing wordt bepaald wie voor de komende twee jaar de stadsdichter wordt van Alphen aan den Rijn.

Sport gisteren 13:09

13-jarige Serena pakt winst in Thailand na intensieve trainingsperiode

Alphense Serena heeft recentelijk de overwinning behaald tijdens haar trainingskamp in Thailand. Afgelopen januari begon Serena haar reis met een exclusieve 1-op-1 training met de wereldkampioen van One Championship, Superbon. Vervolgens zette ze haar trainingsinspanningen voort bij Tiger Muay Thai in Phuket, waar haar eigen trainer Phet haar met open armen ontving.