Tuijn Optiek
Advertorial Winkels

Eerste Lustrum Beleef Het Sieraad

Op zaterdag 2 november stellen Nederlandse juweliers, goudsmeden en uurwerkmakers hun winkels en ateliers weer open voor publiek.  

Het is dit jaar de 5e keer dat de Goud- en Zilverbranche het publiek de gelegenheid geeft om alles te weten te komen over de facetten van dit moderne ambacht met rijke historie.

Wat bepaalt de kwaliteit van een diamant en hoe weet je of een horloge echt is of namaak? Welke kennis en kunde is er nodig om edelmetaal om te toveren tot een sieraad? Belangstellenden krijgen deskundig antwoord van vakmensen. Daarnaast organiseren de ondernemers allerlei speciale activiteiten en aanbiedingen voor hun bezoekers. Beleef het Sieraad trekt altijd veel belangstelling en de bezoekers tonen grote interesse in de vakkundige wereld achter juwelen en horloges.

De juweliers en goudsmeden in Alphen aan den Rijn hebben dit jaar hun krachten gebundeld. Volg de rode loper en stap in de wondere wereld van zilver/goud, diamant en edelstenen. Zo kunt u uw sieraden laten taxeren (Trossél Juwelier), uw sieraad een tweede leven geven door ze te vermaken (Tuijn Juwelier), uw eigen goud of zilver omsmelten (Will de Heij edelsmid) en zien hoe parels als een collier of armband wordt geknoopt (Strego Juwelier).

Kom kijken en Beleef Het Sieraad!

Kijk voor de acties en voorwaarden per winkel op https://www.beleefhetsieraad.nl


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:26

Nieuwe muurschildering op de kopgevel van Fazantflat

In steeds meer plaatsen in Nederland duiken muurschilderingen op. Alphen is sinds deze week ook weer een muurschildering rijker. Op de zijkant van de opgeknapte Fazantflat prijkt namelijk een grote muurschildering van twee fazanten, gemaakt door kunstenaar Joost Zwanenburg.

Advertorial Voor Kinderen vandaag 16:57

Wegens succes herhaald: Kids Summer Camp

In juli is het eerste Summer Camp georganiseerd door Ski & Snowboard Xperience. Door het grote succes van de eerste editie, start op maandag 24 augustus de tweede editie!

Overige vandaag 16:20

Alerte handhavers vertrouwen onderbuikgevoel en voorkomen erger

Handhavers wisten op zondag 9 augustus samen met de politie een suïcidale vrouw in veiligheid te brengen. Door alert te zijn op de situatie, liepen de handhavers direct naar de vrouw toe die bij de spoorwegovergang stond. Zo wisten zij erger te voorkomen.

Natuur en recreatie vandaag 15:38

Waarschuwing voor blauwalg bij Zegerplas

Bij de Zegerplas in Alphen is op twee locaties blauwalg vastgesteld. Het gaat om de zuidoever en de speelvijver bij de Zegerplas. Dit meldt Omgevingsdienst Midden-Holland vandaag. 

Overige vandaag 14:59

Voorkom stankoverlast van gft-container met deze tips

Stankoverlast door afvalcontainers. Elke zomer is het weer een veelvoorkomend probleem. Vooral de gft-container zorgt voor veel stankoverlast, zeker met de zomerse temperaturen van de afgelopen tijd. Wij geven een aantal tips om de stank te voorkomen.

Calamiteiten vandaag 14:15

Verwarde bewoner sticht kleine brand op balkon

Op zaterdag 8 augustus kwam er bij de politie een melding binnen van een bewoner die in een psychose verkeerde. Op het balkon aan de Pieter Floriszstraat in Alphen stichtte de bewoner een kleine brand.