Josh Walet
Blog Sport

Eerste nederlaag van ARC tegen ‘altijd lastig' FC ‘s-Gravenzande

Op 4 februari 2017 verloor ARC bij FC ’s-Gravenzande met 9-3. Het betrof een duel in de eerste klasse B in een seizoen waarin de club uit ’s-Gravenzande kampioen werd. Toentertijd werd Derek Prins met rood uit het veld gezonden. Zaterdag verloor ARC in ’s-Gravenzande opnieuw, nu was de schade met 2-1 draaglijker. Derek Prins moest kort voor rust het veld verlaten vanwege een blessure. Nee, lekker voetballen in die plaats in het Westland is het voor ARC en Prins duidelijk niet.

Het zou na twee 1-0 overwinningen in het seizoen 2021/2022 de eerste nederlaag worden voor Mark Evers en zijn mannen. Een nederlaag die terecht was, want de thuisploeg was gewoon stukken beter. In de tweede helft gooiden de bezoekers er nog wel de nodige passie tegenaan, maar de voor de pauze opgelopen 2-0 achterstand kon niet meer ongedaan worden gemaakt. Die goals vielen overigens beide in de ruim toegemeten extra tijd.

Het leek er na een kwartier mogelijk toch nog van te kunnen komen toen Thijs Hoogenboom een bijzonder fraaie voorzet van Yassin Kaabouni als een echte spits doeltreffend had afgerond, maar de gastheren gaven heel weinig weg en de visite uit Alphen was niet in staat om veel bijzonders af te dwingen.

Op de bank kon men kennelijk slecht met het verlies omgaan. Mark Evers ontving in de slotminuten geel en zijn assistent Stefan Schaafsma kreeg zelfs rood voorgehouden. Aan de arbitrage viel deze eerste nederlaag echter absoluut niet toe te wijzen. ARC kwam gewoon tekort en met name de eerste helft was eigenlijk slecht te noemen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.