Extra camera's voor toegangscontrole centrumgebied

In het centrum van Alphen aan den Rijn worden deze week extra camera's geplaatst. Woensdag is al een deel van de camera's opgehangen, het andere deel volgt donderdag. De camera's worden geplaatst als toegangscontrole van het voetgangersgebied.

Op dit moment zijn er al twee van deze camera's actief, namelijk aan het begin van het centrumgebied in de Castellumstraat en de Van Boetzelaerstraat. Er worden nu nog acht camera's bij geplaatst, op deze locaties staan nu handmatig te bedienen zakpalen. De nieuwe camera's komen langs de rand van het voetgangersgebied in de Julianastraat (noord en zuid), Stevinstraat, Hooftstraat, Aarkade, Hofzichtstraat en de Raadhuisstraat. 

De camera's controleren de kentekens van de passerende voertuigen. Alleen expeditieverkeer en voertuigen met een ontheffing mogen het gebied betreden. Naast het autoverkeer zullen op bepaalde locaties ook brom- en snorfietsen fietsers worden gecontroleerd.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 21:08

Geen nieuwe sociale huurwoningen in centrum van Alphen-Stad

In de plannen voor nieuwbouwwoningen in het centrumgebied aan de Lage Zijde is geen plaats voor nog meer sociale huurwoningen. Van de vijfhonderd geplande woningen zijn er namelijk al tweehonderd gebouwd in de sociale huursector.

Advertorial Overige gisteren 19:31

Geld inzamelen voor KiKa

Op zaterdag 21 september wordt er een benefietavond gehouden in Bar Amsterdam om geld in te zamelen voor KiKa. Iedereen is van harte welkom om de avond bij te wonen!  

Politiek gisteren 16:06

Bouwactiviteiten Aarkadekwartier stand van zaken

De nieuwbouw op en bij het Aarplein en De Vest in het stadshart van Alphen aan den Rijn verloopt voorspoedig. Naar verwachting worden de woningen in fase 1 en 2 begin volgend jaar opgeleverd.

Sport gisteren 15:52

Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap

Het Scala College organiseert in samenwerking met Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek op woensdagmiddag 9 oktober het Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap.  

Advertorial Overige gisteren 15:07

Jaarmarkt bij Soos aan den Rijn

Natuurlijk doet Soos aan den Rijn iets leuks voor al hun bezoekers tijdens de Jaarmarkt op woensdag 18 september!