Alphens

Fietsenstallingen Aarkade en Fossapad tijdelijk gesloten vanwege corona

De gratis bewaakte fietsenstalling aan de Aarkade is tot en met 24 december tijdelijk gesloten vanwege corona. De fietsenstalling aan het Fossapad is voorlopig ook gesloten. 

De gemeente heeft besloten om de openingstijden voor de fietsenstalling aan de Aarkade flink te beperken. Tot en met 24 december blijft de fietsenstalling in ieder geval gesloten. Ook voor de openbare toiletten geldt dat deze tot en met 24 december gesloten zijn. De fietsenstalling aan het Fossapad blijft voorlopig gesloten, ook na 24 december. Het beheer is in handen van Rijnvicus. Door corona is er veel personeel niet beschikbaar en is er geen andere keuze dan de fietsenstallingen tijdelijk te sluiten. 

Een mooie bijkomstigheid lijkt dat de sluiting van de fietsenstallingen het bezoek aan het centrum kan ontmoedigen. Gister deed burgemeester Liesbeth Spies al de oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven en alleen naar de winkel te gaan voor levensmiddelen. Dit naar aanleiding van diverse winkelketens die zochten naar een manier om toch open te gaan. “Alleen voor de boodschappen die u écht nodig hebt, kunt u naar de winkels die open mogen blijven. Winkeliers roep ik op om niet de grenzen op te zoeken van wat wel en niet kan. Ik reken erop dat u allemaal uw verantwoordelijkheid neemt.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 16:12

Rolstoeltennis-topper Esther Vergeer bij TV Nieuwe Sloot

Op 9 juni geeft de Esther Vergeer Foundation een tennis clinic aan de rolstoeljeugd van Tennisvereniging Nieuwe Sloot, aan aspirant rolstoeltennissers en aan kids die het gewoon eens willen proberen vanuit een rolstoel. Voormalig Grand Slam winnares Esther Vergeer is ook bij het event aanwezig.

Dronefotografie vandaag 14:37

Alphen vanuit de lucht: de groene long van Kerk en Zanen

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Europapark, de groene long van de wijk Kerk en Zanen.

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Miljoenentekort

De tekorten bij alle gemeenten lopen op. De zalvende woorden van de CDA-wethouder van Alphen aan den Rijn ten spijt: hier ook! Ik denk zomaar dat het om vele miljoenen aan tekorten gaat. Misschien wel een stuk of 10 en dat bovenop de toch al geplande ombuigingen, lees bezuinigingen.