Josh Walet

Flinke operatie: voorbereidingen verplaatsen opslagsilo’s zijn begonnen

In de nacht van 7 op 8 oktober worden meerdere opslagsilo’s over de Steekterbrug gehesen. De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels gestart. Donderdagmiddag is ook het drijvende ponton gearriveerd op locatie.

In de nacht van 7 op 8 oktober worden meerdere opslagsilo's, afkomstig van de voormalige oliehandel aan de Steekterweg 208-210, vanaf de vaarweg over de brug gehesen. De silo's zijn te breed om door de brugopening te gaan. Daarom moeten ze over de brug heen gehesen worden. Elke silo moet eerst 300 meter varen en wordt daarna over de brug getakeld. Aan de andere kant van de brug worden de silo’s vervolgens stuk voor stuk op het drijvende ponton gelegd voor transport naar Moerdijk.

Drijvend ponton

Het gaat om het drijvende ponton de Hebo Lift 7. Wellicht komt dit je wel bekend voor. De Hebo Lift 7 was namelijk het drijvende ponton dat op de dag af exact zeven jaar geleden ook in Alphen aan den Rijn lag. Je raadt het al, toen was dat voor de berging van het brugdek van de Koningin Julianabrug. Donderdagmiddag arriveerde het drijvende ponton dus opnieuw in Alphen, maar dit keer vanwege het wegtakelen van de silo’s.

Tekst loopt door onder de foto

voorbereidingen opslagsilos 2.jpeg

Afsluiting

De N207 / Steekterbrug zal vanwege het verplaatsen van de opslagsilo’s van vrijdag 7 oktober 21:00 uur tot zaterdag 8 oktober 09:00 uur afgesloten zijn in beide richtingen. Mochten de werkzaamheden uitlopen, dan zal de weg ook de nacht daarna, van 8 op 9 oktober, afgesloten zijn. Tijdens de werkzaamheden zal op de rijbaan werkverkeer staan. Hulpdiensten kunnen gebruik maken van alternatieve routes. 

Nieuwe woningen

Op de locatie waar de opslagsilo's vandaan komen zullen nieuwe woningen gebouwd worden. Ontwikkelaar Space to Live is bezig met het plan ‘SteekterOever’. Dit plan omvat 25 ruime, duurzame woningen met energielabel A+++. Het gaat om zeven kadewoningen, negen hofwoningen en negen waterwoningen. Daarnaast wordt centraal in het gebied, aan de Oude Rijn, een stuk openbare ruimte gerealiseerd dat voor iedereen toegankelijk zal zijn.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!