Parkvilla
Advertorial Kunst

Fotolezing Govert de Roos, glamour- en popfotograaf, bij Parkvilla

Govert de Roos, glamour- en popfotograaf, komt op zondag 12 november op uitnodiging van fotoclub Alphoto in Parkvilla vertellen over zijn werk. Het thema van zijn fotolezing is het belang van een goed portret.

De Roos ziet zichzelf vooral als een mensenfotograaf. Het is dan ook niet verwonderlijk dat menig nationale en internationale beroemdheid zich in de afgelopen 35 jaar graag door hem liet fotograferen. Fotografie en muziek zijn vanaf het begin zijn combinatie geweest. Aanvankelijk moest De Roos het hebben van zijn vindingrijkheid. Zo praatte hij zich, als vijftienjarige, het Hilton binnen en fotografeerde John Lennon en Yoko Ono tijdens de Bed-In-for Peace.

Langzaam ontwikkelde hij zich tot een veelgevraagd fotograaf en heeft hij in zijn Amsterdamse studio sessies met Michael Jackson, Kate Bush, Grace Jones, Blondie, Sade,  Joe Cocker, Leonard Cohen, Emmylou Harris, David Bowie, Freddie Mercury, Prince en vele andere iconen. Nederlandse beroemdheden die voor zijn camera verschenen zijn onder meer Rutger Hauer, Ramses Shaffy, Patricia Paay, Rob de Nijs en André Hazes.

Govert de Roos fotografeerde o.a. voor de Hitkrant, Cosmopolitan en Playboy. Zijn foto's stonden op ruim 1000 tijdschriftcovers, ruim 250 albumhoezen en meer dan 100 theater- en filmaffiches.

De fotolezing van Govert de Roos begint zondag 12 november april om 15:00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 15 inclusief consumptie. Kaarten kunnen online worden gekocht op www.parkvilla.nl. Na afloop van de fotolezing bestaat de mogelijkheid om (gesigneerde) fotoboeken in te zien en te kopen.


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken vandaag 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk vandaag 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film vandaag 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement gisteren 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.

Werkzaamheden Raadhuisstraat gisteren 15:12

Werkzaamheden en bereikbaarheid Raadhuisstraat

Deze week zijn de werkzaamheden aan de aanleg van de riolering en het straatwerk in de Raadhuisstraat verdergegaan. Het nieuwe straatwerk is inmiddels volledig vernieuwd van gevel tot gevel tot aan Dirty Harry Tattoos. Lees hieronder een overzicht van de werkzaamheden die volgende week (week 26) zullen plaatsvinden: