Parkvilla
Advertorial Kunst

Fotolezing Govert de Roos, glamour- en popfotograaf, bij Parkvilla

Govert de Roos, glamour- en popfotograaf, komt op zondag 12 november op uitnodiging van fotoclub Alphoto in Parkvilla vertellen over zijn werk. Het thema van zijn fotolezing is het belang van een goed portret.

De Roos ziet zichzelf vooral als een mensenfotograaf. Het is dan ook niet verwonderlijk dat menig nationale en internationale beroemdheid zich in de afgelopen 35 jaar graag door hem liet fotograferen. Fotografie en muziek zijn vanaf het begin zijn combinatie geweest. Aanvankelijk moest De Roos het hebben van zijn vindingrijkheid. Zo praatte hij zich, als vijftienjarige, het Hilton binnen en fotografeerde John Lennon en Yoko Ono tijdens de Bed-In-for Peace.

Langzaam ontwikkelde hij zich tot een veelgevraagd fotograaf en heeft hij in zijn Amsterdamse studio sessies met Michael Jackson, Kate Bush, Grace Jones, Blondie, Sade,  Joe Cocker, Leonard Cohen, Emmylou Harris, David Bowie, Freddie Mercury, Prince en vele andere iconen. Nederlandse beroemdheden die voor zijn camera verschenen zijn onder meer Rutger Hauer, Ramses Shaffy, Patricia Paay, Rob de Nijs en André Hazes.

Govert de Roos fotografeerde o.a. voor de Hitkrant, Cosmopolitan en Playboy. Zijn foto's stonden op ruim 1000 tijdschriftcovers, ruim 250 albumhoezen en meer dan 100 theater- en filmaffiches.

De fotolezing van Govert de Roos begint zondag 12 november april om 15:00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 15 inclusief consumptie. Kaarten kunnen online worden gekocht op www.parkvilla.nl. Na afloop van de fotolezing bestaat de mogelijkheid om (gesigneerde) fotoboeken in te zien en te kopen.


Meer nieuws

Advertorial Film vandaag 09:21

Film in Castellum: kom in de kerstsfeer met Love Actually!

De feestmaand staat voor de deur en hoewel Sinterklaas nog in het land is, kan Castellum niet wachten om helemaal in de kerstsfeer te komen. En hoe kan dat nu beter dan met een echte filmklassieker? Ter ere van het 20-jarig jubileum vertoont de bioscoop Love Actually opnieuw op het witte doek!

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 17:07

Ga mee op zorgexpeditie: "Jouw avontuur in de zorg"

In de regio Zuid-Holland Noord groeit de vraag om naar nieuwe opleidingsmogelijkheden te kijken en hoe we de zorg voor onze ouderen kunnen blijven bieden. Een van de projecten binnen Avant is gericht op het opleiden van (nieuwe) zorgprofessionals door middel van landelijk erkende mbo-certificaten. Begin 2024 zijn nieuwe collega’s welkom in de zorg waarbij vooral rekening wordt gehouden met het welzijn van onze ouderen in de regio. Door een beroepsgericht onderdeel van een mbo-opleiding te volgen, kunnen werkenden en werkzoekenden met een mbo-certificaat direct aan de slag in een van de zorgorganisaties.