Advertorial Kunst 9 apr. 2024 09:18

Parkkunst 2024: tal van activiteiten en nóg meer muziek op Koningsdag

Parkkunst is een cultureel festival georganiseerd door Parkvilla in Park Rijnstroom op Koningsdag. Met dit jaar nóg meer live muziek van zowel nationale als regionale bands op twee verschillende podia, tal van kunstkramen door het hele park, twee horecapleinen met lekker eten en drinken, een platen & CD markt, straattheater én een leuk programma voor kids. Het festival wordt op 27 april om 12:00 uur geopend met stadsdichter Chanty Louis. Parkkunst is voor jong en oud én is gratis.

Kunst 29 mrt. 2024 16:57

Maak kennis met Ton Pret: Van financiële zekerheid naar artistieke vrijheid

Na drieëntwintig jaar succes in de wereld van financiën, hypotheken en pensioenen, heeft Ton Pret in 2005 een drastische keuze gemaakt. Deze kunstenaar heeft negentien jaar geleden zijn carrière als financier opgezegd om zijn droom na te jagen: een leven als kunstenaar. Zijn werk als kunstenaar sloeg het eerste jaar gelijk aan.

Kunst 22 jan. 2024 16:26

Alphense kunstenares Femke Kock exposeert op de Euromast

Kunstenares Femke Kock exposeert van 31 januari tot en met 16 april 2024 tien unieke werken in en op de Euromast. Van deze originele werken zijn prachtige foto’s genomen, die als hoogwaardige reproducties buiten op het uitkijkplatform worden opgehangen. De expositie is een ode aan de rijke culturele diversiteit van Rotterdam.

Kunst 13 sep. 2023 15:28

Fotowedstrijd met bijzondere prijs in Alphen aan den Rijn

Theater Castellum en Fonds Alphen en omstreken hebben de handen ineengeslagen om hét foto-evenement van het jaar te organiseren: de Fonds Alphen Fotoprijs 2023. De winnende foto komt twee jaar lang op de zijgevel van Theater Castellum te hangen! 

Advertorial Kunst 25 apr. 2023 13:45

Expositie OUT OF ART met kunstwerken van Ton en Jasper

Van 15 april t/m 30 juni 2023 is de expositie OUT OF ART te zien bij Atelier Verfstreken. Kunstenaars Ton en Jasper, Outsider Art kunstenaars pur sang, werken al vanaf het eerste uur bij Atelier Verfstreken en tonen ieder hun unieke talent op deze inspirerende expositie.

Advertorial Kunst 5 feb. 2023 09:26

Dubbelexpositie toont 'Liefde voor Landschappen' bij Atelier Verfstreken

De kunstenaressen Marjolein en Nadine, bundelen hun liefde voor landschappen in de gelijknamige expositie, die van 3 februari tot en met 31 maart te zien is in de etalage en de galerie van Atelier Verfstreken. De twee kunsttalenten, laten ieder met een eigen en uniek handschrift, hun veelzijdig talent zien in deze dubbelexpositie.

Kunst 25 okt. 2022 09:24

Eerste expositie kunstenaars met dementie groot succes

Natuurlijk is het spannend, zo'n eerste expositie. Maar de kunstenaars van Atelier de Dagwacht zijn er nuchter onder: “Ik vind het spannend en voel me trots. Maar tegelijkertijd vind ik het ook gewoon, ik ben ook maar heel gewoon.”

Kunst 3 okt. 2022 14:50

Persoonlijk gesprek met een kunstwerk bij expositie De Stoel

In expositie De Stoel, door de kunstenaars van Atelier Verfstreken, is een stoel dé plek om elkaar te ontmoeten. Je gaat lekker zitten, misschien een beetje verzitten totdat je je plek hebt gevonden. En daar ontstaat een moment om elkaar te zien en naar elkaar te luisteren.

Advertorial Kunst 6 aug. 2021 16:33

Introductie Italiaans glaskunst bij MMiXX in de Aarhof

Bij MMiXX in de Aarhof vind je een ruime collectie met glasdesign en glassculpturen. De meeste zijn van Italiaans ontwerp waaronder Murano-stijl. Deze week introductie kortingen van 10% op alle vazen, schalen en kandelaars.

Kunst 5 aug. 2021 16:16

Alphense kunstenaar VijfB tovert oude silo om tot blikvanger

De Alphense kunstenaar Joost Zwanenburg oprichter van VijfB heeft de oude voersilo van Uilen-dierenpark de Paay in Beesd onherkenbaar omgetoverd tot een waanzinnige blikvanger. Op de silo zijn nu prachtige kamelen weiden te zien.