Atelier Verfstreken

Persoonlijk gesprek met een kunstwerk bij expositie De Stoel

In expositie De Stoel, door de kunstenaars van Atelier Verfstreken, is een stoel dé plek om elkaar te ontmoeten. Je gaat lekker zitten, misschien een beetje verzitten totdat je je plek hebt gevonden. En daar ontstaat een moment om elkaar te zien en naar elkaar te luisteren.

De kunstwerken hangen van 1 oktober tot en met 31 december 2022 in Galerie-Kunstuitleen Atelier Verfstreken in Alphen aan den Rijn. Laat de schuifdeur je niet tegenhouden en kom vooral binnen om de werken en de kunstenaars in het echt te zien. Alle werken in Galerie-kunstuitleen zijn zowel te huur als te koop.

De kunstenaars van Atelier Verfstreken laten met deze expositie hun beeld van een stoel zien. Bij sommige kunstwerken is het een herkenbare vorm en bij anderen werken wordt het op een andere manier duidelijk gemaakt.

Vanaf half november voegt het atelier iets extra’s toe aan de expositie. Bezoekers kunnen in De Stoel plaatsnemen en hun wens vertellen voor 2023. Het is dan tevens mogelijk om jezelf samen met je favoriete schilderij uit de expositie of één van de kunstwerken uit de kunstuitleen te laten portretteren. Doel van deze portretten is om het creatief denken te stimuleren en meer te leren over jezelf en elkaar. Het is een andere manier van kijken naar kunst. In plaats van alle kunstwerken te bekijken, kies je één kunstwerk uit en ga je in dialoog met het kunstwerk en met elkaar. De wens voor 2023 is daarbij de beweging om van binnen naar buiten te gaan en elkaar te ontmoeten.

Je kunt dit laten vastleggen op een fotoportret of je eigen portret door één van de kunstenaars te laten tekenen of schilderen. Je neemt dan plaats op een stoel in Atelier Verfstreken voor een ontmoeting met één van de kunstenaars. Begin november volgt meer informatie. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 15:24

Kerstpakkettenactie: 350 kerstpakketten naar Alphenaren die dat nodig hebben

Ook dit jaar wordt door het Diaconaal Platform Alphen de Kerstpakkettenactie georganiseerd om plaatsgenoten die een steuntje in de rug verdienen een kerstpakket te bezorgen. Er worden 350 kerstpakketten uitgedeeld aan Alphenaren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. 

Advertorial Evenementen vandaag 11:53

Ga knallend de Kerstdagen in met Club Maggie XXL

Heb jij nog geen plannen voor Kerstavond? Dan ben je bij Maggie Blue aan het goede adres. Op 24 december komt het restaurant met een speciale editie van Club Maggie. Heb jij je kaarten al bemachtigd?

Sport vandaag 11:01

Alphense Girls presenteert nieuwe kleding tijdens erehaag Boys 1

Alphense Girls heeft zaterdag haar nieuwe kledingplan gepresenteerd tijdens de wedstrijd van het eerste elftal van Alphense Boys. De Alphense Girls waren voor aanvang van de wedstrijd aanwezig voor de officiële presentatie en om Boys 1 te supporten met een een erehaag.