Atelier Verfstreken

Persoonlijk gesprek met een kunstwerk bij expositie De Stoel

In expositie De Stoel, door de kunstenaars van Atelier Verfstreken, is een stoel dé plek om elkaar te ontmoeten. Je gaat lekker zitten, misschien een beetje verzitten totdat je je plek hebt gevonden. En daar ontstaat een moment om elkaar te zien en naar elkaar te luisteren.

De kunstwerken hangen van 1 oktober tot en met 31 december 2022 in Galerie-Kunstuitleen Atelier Verfstreken in Alphen aan den Rijn. Laat de schuifdeur je niet tegenhouden en kom vooral binnen om de werken en de kunstenaars in het echt te zien. Alle werken in Galerie-kunstuitleen zijn zowel te huur als te koop.

De kunstenaars van Atelier Verfstreken laten met deze expositie hun beeld van een stoel zien. Bij sommige kunstwerken is het een herkenbare vorm en bij anderen werken wordt het op een andere manier duidelijk gemaakt.

Vanaf half november voegt het atelier iets extra’s toe aan de expositie. Bezoekers kunnen in De Stoel plaatsnemen en hun wens vertellen voor 2023. Het is dan tevens mogelijk om jezelf samen met je favoriete schilderij uit de expositie of één van de kunstwerken uit de kunstuitleen te laten portretteren. Doel van deze portretten is om het creatief denken te stimuleren en meer te leren over jezelf en elkaar. Het is een andere manier van kijken naar kunst. In plaats van alle kunstwerken te bekijken, kies je één kunstwerk uit en ga je in dialoog met het kunstwerk en met elkaar. De wens voor 2023 is daarbij de beweging om van binnen naar buiten te gaan en elkaar te ontmoeten.

Je kunt dit laten vastleggen op een fotoportret of je eigen portret door één van de kunstenaars te laten tekenen of schilderen. Je neemt dan plaats op een stoel in Atelier Verfstreken voor een ontmoeting met één van de kunstenaars. Begin november volgt meer informatie. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Oud Alphen vandaag 16:54

Oud Alphen: De Raadhuisstraat

De Raadhuisstraat, de straat waar het kantoor van Alphens.nl nu staat, is genoemd naar het oude raadhuis van de voormalige gemeente Aarlanderveen. Na eeuwenlang vergaderd te hebben in herbergen als de Vergulde Wagen kreeg de toenmalige gemeente Aarlanderveen in de 19e eeuw een eigen raadhuis.

Advertorial Theater vandaag 15:41

Ronald Goedemondt komt naar Castellum

Goed nieuws: Ronald Goedemondt speelt momenteel zijn achtste avondvullende cabaretprogramma. Overal is hij tot en met december 2022 uitverkocht. Castellum heeft het echter voor elkaar gekregen dat hij op zondag 19 maart 2023 zijn voorstelling ‘Met knielende knikjes’ speelt voor het Alphense publiek. De kaartverkoop start op 13 december om 13:00 uur.

Politiek plein vandaag 14:29

Inbreng ChristenUnie in debat over begroting

Op 3 november 2022 werd in de gemeenteraad de begroting voor 2023 besproken en het beleid dat hiermee gevoerd zal gaan worden. Dit beleid is samengevat in het uitvoeringsprogramma 'Zichtbaar en dichtbij' van de coalitiepartijen. Aan dit debat leverde de ChristenUnie-fractie een inhoudsvolle bijdrage.

Feestdagen vandaag 13:12

Laat je vuurwerkafval ophalen op 2 januari 2023

Van het aftelen tot 00:00 uur en vuurwerk afsteken naar vuurwerkafval waar je niet zo veel mee kan. Voor het opruimen van dit vuurwerkafval wordt door de gemeente Alphen aan den Rijn een oplossing bedacht.

Limesjaar 2022 vandaag 11:58

ROMEINEN Rantsoenen

Het Romeinse leger zorgt normaal gesproken goed voor haar manschappen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De commandant moet voor voldoende rantsoenen zorgen en dat is zelfs in vredestijd een behoorlijke klus.

Advertorial Horeca vandaag 10:37

Dit jaar een unieke kerst bij restaurant Bon Bini

Restaurant Bon Bini in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn komt dit jaar met een uniek concept. Op eerste kerstdag 2022 kun jij bij Bon Bini, in samenwerking met de chef, zelf jouw kerstdiner samenstellen.