Alphens.nl

Foutje in brief bij stempas, gemeente komt met rectificatie

In Alphen aan den Rijn zijn alle stempassen inmiddels bij inwoners aan huis bezorgd. Er staat alleen wel een foutje in de brief. De gemeente komt daarom met een rectificatie. 

In de brief die inwoners bij hun stempas hebben ontvangen staat een fout. In de brief valt te lezen dat je iemand kunt machtigen om voor je te stemmen. Dat kan inderdaad, maar de tekst daaronder klopt niet. Daar lees je namelijk ‘Een kiezer kan maximaal twee personen machtigen.’ Dat is niet juist. Een kiezer mag maximaal twee machtigingen aannemen. Wil je iemand machtigen, dan mag dat maar één persoon zijn.

Heb je nog geen stempas ontvangen? Dan kun je een vervangende stempas aanvragen. Dit kan online op www.alphenaandenrijn.nl/verkiezingen. Het is ook mogelijk in persoon een vervangende stempas aan te vragen met een geldig identiteitsbewijs. Een vervangende stempas kun je aanvragen tot vrijdag 11 maart 2022 17:00 uur bij de balies van Burgerzaken in het gemeentehuis.

De kandidatenlijsten worden uiterlijk op 6 maart 2022 huis aan huis bezorgd.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werkzaamheden Raadhuisstraat gisteren 15:20

Werkzaamheden in de Raadhuisstraat in volle gang

Deze week zijn de werkzaamheden aan het riool in de Raadhuisstraat voortgezet, met een korte onderbreking in het vooruitzicht. Vanwege 2e Pinksterdag zullen ze de werkzaamheden op dinsdag 21 mei hervatten. De gemeente heeft gezorgd voor zoveel mogelijk begaanbaarheid van de straat en benadrukt: "Daar waar het onveilig is, zetten wij bouwhekken."

Calamiteiten gisteren 15:01

Flinke botsing op kruising Prins Bernhardlaan

Op zaterdagmiddag vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Willem de Zwijgerlaan, waarbij beide voertuigen aanzienlijke schade opliepen.

Werken gisteren 12:45

Vacatureoverzicht week 20: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Muziek/Concert gisteren 10:59

BTW-tarief op concert- en festivaltickets stijgt hoogstwaarschijnlijk in 2026

Na maanden van onderhandelen presenteren de PVV, VVD, NSC en BBB hun 'hoofdlijnenakkoord', dat de basis moet vormen voor het nieuwe kabinet. Liefhebbers van live muziek en cultuur komen er bekaaid vanaf, want de formerende partijen zijn van plan om concert- en festivaltickets te belasten met het hoge btw-tarief van 21%. Op dit moment geldt hiervoor nog het lage tarief van 9%.

Advertorial Evenement gisteren 09:37

Help mee als vrijwilliger tijdens de Obstacle Run!

Vind je het leuk om anderen te helpen en tegelijkertijd een superleuke dag te beleven? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de Obstacle Run Alphen op zaterdag 1 en/of zondag 2 juni 2024, en zorg er samen met de andere vrijwilligers voor dat de deelnemers de dag van hun leven meemaken!

Blog Opinie 17 mei 2024 19:46

MINERVA Haal die doppen van de koppen

Dit jaar wordt een feestje in de gemeente Alphen aan den Rijn omdat de gemeente zoals deze nu is tien jaar bestaat. Maar niet iedereen denkt er zo over. Er zijn nog altijd Calimero’s die vinden dat ‘ze’ geannexeerd zijn en er zijn altijd klagers waarbij het niet goed is of niet deugt.