Geen vier keer per jaar gratis grof vuil langs de weg

De door de gemeenteraad gewenste vier keer per jaar grof vuil aan de weg zetten, kan niet. Dit kost zoveel geld dat dat onverantwoord is. Dat meldt wethouder Leo Maat.

Wat wel kan, aldus de wethouder, is twee keer per jaar 2 m2 grof vuil per huishouden aanbieden. Deze regeling geldt voor de hele gemeente Alphen aan den Rijn.
Voor het ophalen van het grof vuil moet een afspraak worden gemaakt en dan wordt deze hoeveelheid huishoudelijk of tuinafval gratis opgehaald.
Voorlopig gaat het om een proefperiode van zes maanden. De gemeenteraad gaat akkoord en dringt aan op een goede communicatie naar de inwoners over deze gratis mogelijkheid.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 16:13

Ritmische groep Wilskracht pakt opnieuw de winst

De seniorengroep ritmische gymnastiek van Wilskracht zette in het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 december tijdens de internationale DreamCup in Hoofddorp opnieuw een foutloze oefening met bal neer.

Stadshart vandaag 15:52

IJsbaan op het Rijnplein in opbouw

Van vrijdag 13 december tot en met maandag 6 januari 2020 kan er geschaatst worden op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn. De opbouw van de ijsbaan is momenteel in volle gang.

Verkeer en vervoer vandaag 15:20

Geen treinen tussen Bodegraven en Alphen

Er rijden momenteel geen treinen tussen station Bodegraven en station Alphen aan den Rijn. De oorzaak hiervan is een defecte spoorbrug.

Blog Opinie vandaag 15:11

Alphen blameert zich tegen de nummer laatst

A.V.V. Alphen is in de derde klasse A zondag vooralsnog niet meer dan een middenmoter. Toch richt men zich bij de club gelet op het ogenschijnlijk gemakkelijke programma op het winnen van de tweede periode.

Winactie Overige vandaag 14:43

Win een zitzak van Slijterij Jelfra De Toren

Kijk jij graag voetbal in stijl? En doe je dit het liefst op een relaxte en ontspannen manier? Dan hebben wij goed nieuws! Wij mogen namens Slijterij Jelfra De Toren een toffe Heineken/Champions League zitzak weggeven.