Geen vier keer per jaar gratis grof vuil langs de weg

De door de gemeenteraad gewenste vier keer per jaar grof vuil aan de weg zetten, kan niet. Dit kost zoveel geld dat dat onverantwoord is. Dat meldt wethouder Leo Maat.

Wat wel kan, aldus de wethouder, is twee keer per jaar 2 m2 grof vuil per huishouden aanbieden. Deze regeling geldt voor de hele gemeente Alphen aan den Rijn.
Voor het ophalen van het grof vuil moet een afspraak worden gemaakt en dan wordt deze hoeveelheid huishoudelijk of tuinafval gratis opgehaald.
Voorlopig gaat het om een proefperiode van zes maanden. De gemeenteraad gaat akkoord en dringt aan op een goede communicatie naar de inwoners over deze gratis mogelijkheid.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Natuur en recreatie vandaag 14:46

Groene Cirkel Bijenlandschap krijgt internationale erkenning

Acht organisaties hebben hun handtekening gezet om Groene Cirkel Bijenlandschap op de internationale lijst te krijgen van Verified Conservation Areas (VCA’s). Dat is een gebied waarin gestreefd wordt naar betere biodiversiteit en ecologische kwaliteit. Dit kan elk gebied zijn: een privéterrein, een bedrijventerrein, landbouwareaal of een nationaal park. De ondertekenaars spreken de gezamenlijke ambitie uit om het gebied in de wijde omtrek van Leiden te registreren en beheren als een VCA.

Cultuur vandaag 13:31

Culturele zondagen bij Parkvilla

Op 9 augustus vindt de tweede culturele zondag plaats bij Parkvilla. Deze zondag staat in het teken van musicalsongs. Tijdens dit musicalconcert nemen vier getalenteerde artiesten het publiek mee op een unieke reis langs de mooiste musicals, zoals Les Miserables en Wicked. Maar dat is nog niet alles!

Alphens Restaurantweek vandaag 12:26

Reserveer vanaf nu voor de Alphens Restaurantweek

Donderdag 20 t/m zondag 30 augustus is het zo ver, dan gaat de zomereditie van de Alphens Restaurantweek van start. Vanaf nu is het mogelijk om couverts te reserveren bij een van de 19 deelnemende restaurants!

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 10:39

The Center of Beauty bestaat vijf jaar!

Deze maand bestaat The Center of Beauty vijf jaar, en dat moet gevierd worden met een leuke actie. Hoe heeft eigenaresse Carmen die jaren ervaren? 

Coronavirus in Alphen vandaag 09:56

Zeven nieuwe besmettingen in Alphen

GGD Hollands Midden meldt dat er in de afgelopen week in de gemeente Alphen aan den Rijn opnieuw zeven besmettingen met corona zijn vastgesteld. Een week eerder waren dat er acht.