Google Streetview

Geen vijftien maar negen extra parkeerplaatsen bij de Haagwinde en de Zeewinde

Bij de Haagwinde en de Zeewinde in Alphen aan den Rijn is al jaren sprake van een hoge parkeerdruk. Bij de reconstructie die op dit moment in uitvoering is wordt hier een oplossing voor gerealiseerd. Er komen echter minder extra parkeerplaatsen bij dan sommige bewoners vooraf hadden gehoopt.

Uit onderzoek in 2015 en 2020 is gebleken dat er sprake is van een hoge parkeerdruk in het gebied Haagwinde-Zeewinde. Aangezien er nu een reconstructie wordt uitgevoerd, wordt het aantal parkeerplaatsen tegelijkertijd geoptimaliseerd.

Zelfgehouden enquête onder bewoners

In het oorspronkelijke ontwerp van het project was ruimte gevonden voor vijftien extra parkeerplaatsen. Hiervan zouden er negen op een plek komen die al verhard is, en zes op een plek waar nu groenvakken liggen. Maar dat plan is gewijzigd. Tijdens de uitvoeringsfase hebben verschillende bewoners bezwaar geuit over het realiseren van zes parkeerplaatsen in het groen.

Met een zelf gehouden enquête geeft een deel van de bewoners aan geen behoefte te hebben aan deze zes parkeerplaatsen in de huidige groenvakken. Een andere groep bewoners van de wijk geeft in een brief een tegenreactie, waarin zij aangeven deze zes parkeerplaatsen juist wél te willen. Dit vanwege de parkeerdruk die als hoog wordt ervaren.

Minder extra parkeerplaatsen

Uiteindelijk worden er nu negen extra parkeervakken gerealiseerd in plaats van 15 extra parkeerplekken. De gemeente licht toe: “Omdat de noodzaak van alle vijftien extra parkeerplekken niet kan worden aangetoond, worden op dit moment alleen de negen parkeerplaatsen op reeds bestaande verharding gerealiseerd.” Uit onderzoek dat in 2025 wordt uitgevoerd, moet blijken of er noodzaak is later ook de zes parkeerplaatsen op de plaats van huidige groenvakken te realiseren.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.