Alphens

Geldautomaten tijdelijk gesloten vanwege plofkraken

ABN AMRO maakte op maandag 2 december bekend dat er tijdelijk 470 geldautomaten worden afgesloten in verband met een toename aan gewelddadige plofkraken. Door deze maatregel is de geldautomaat ook op 2 locaties in Alphen tijdelijk buiten gebruik.

Op maandag 2 december is ABN AMRO tot het besluit gekomen om in heel Nederland 470 geldautomaten tijdelijk buiten gebruik te stellen. “De afgelopen periode heeft er een nieuwe golf aan gewelddadige plofkraken plaatsgevonden. Deze ontploffingen hebben vooral een bepaald type geldautomaat van ABN AMRO getroffen en veroorzaken angst en onrust bij omwonenden en ondernemers. Voor ABN AMRO staat de veiligheid van omwonenden en ondernemers voorop. Daarom hebben we besloten om per direct de geldautomaten van dit type tijdelijk te sluiten”, laat ABN AMRO in een persbericht weten.

Van de 470 geldautomaten gaat het om 380 geldautomaten van ABN AMRO en om 90 gele Geldmaten. “De automaten van dit type waren structureel doelwit bij plofkraken door criminele bendes. Het escalerende geweld bij criminaliteit baart grote zorgen”, laat ABN AMRO weten. In Alphen gaat het om de geldautomaten bij Winkelcentrum de Atlas en Winkelcentrum de Ridderhof. Voor alsnog zijn de geldautomaten aan de buitenkant van de ABN AMRO-locatie van het Stadhuisplein in Alphen nog in gebruik, maar het is mogelijk dat deze binnenkort ook worden afgesloten.

Naar verwachting kan de sluiting enkele weken tot enkele maanden duren.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 14:05

Beachvolleybalinternationals geven clinic aan jeugdleden van volleybalvereniging VC Castellum

Aanstaande woensdag 12 augustus geven Puk Stubbe en Emma Piersma, winnares NK Beachvolleybal 2019, exclusief voor eigen jeugdleden van volleybalvereniging VC Castellum, een clinic in Alphen aan den Rijn. Voor het project TeamNL Beach Tour gaan de beste beachvolleyballers van Nederland het hele land door om bij volleybalverenigingen clinics te geven en/of te trainen.

Coronavirus in Alphen vandaag 12:35

Stijging van coronabesmettingen veroorzaakt door risicovol gedrag

GGD-medewerkers zien steeds vaker mensen langskomen die niet de 1,5 meter waarborgen, niet in quarantaine willen gaan of contacten verzwijgen. ‘’Dit risicovol gedrag leidt tot een stijgend aantal besmettingen en het belemmert GGD’en om hun werk te doen’’, aldus de GGD.

Advertorial Natuur en recreatie vandaag 11:27

De zomervakantie wordt extra leuk bij De Thermen2

Vanaf maandag 10 augustus start De Thermen2 tijdens het recreatief zwemmen met extra activiteiten voor kinderen tot en met 18 jaar. Doormiddel van deze activiteiten willen de Alphense zwembaden bezoekers een extra leuke zomer bezorgen.