Gemeente Alphen aan den Rijn krijgt een 'tiny forest'

Alphen aan den Rijn is één van de twaalf gemeenten die in samenwerking met natuureducatiefonds IVN zogenaamde 'tiny forests' gaan aanplanten. Op deze manier wil IVN verstedelijkte gebieden groener maken.

Tiny forest zijn dichtbegroeide minibosjes, ter grootte van een tennisbaan, die bijdragen aan meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. Er staan al wel wat minibosjes in Nederland, maar dit is de eerste keer dat het IVN op deze schaal afspraken maakt met gemeenten.

Het IVN deed begin juni een oproep om partnergemeente te worden. In totaal meldden 55 gemeenten zich aan, waaruit de eerste twaalf -waaronder Alphen aan den Rijn- zijn geselecteerd. Niek van ’t Wout, beleidsmedewerker Groen en Recreatie bij de gemeente: "Het nieuwe bomenbeleid van Alphen aan den Rijn hebben we samen met 1.100 bewoners opgesteld. Tiny Forest past heel goed binnen dit beleid. We willen graag samen met onze inwoners de stad groener maken en jonge boompjes de kans geven om echt oud te worden. Met Tiny Forest werken we aan beide doelen. Daarom zijn we heel blij dat we één van de twaalf partnergemeenten zijn."

Het minibos in Alphen wordt in november aangeplant. De andere gemeenten die dit najaar een tiny forest zullen aanplanten zijn Almere, Apeldoorn, Den Bosch, Goes en omstreken, Groningen, Hardenberg, Leiden, Maastricht, Meppel, Uithoorn en Utrecht.

Bron: IVN


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen gisteren 17:22

Een muzikaal feest met Piano en Pils bij Maggie Blue

Reserveer maar alvast een plekje in je agenda, want Piano en Pils is terug van weggeweest bij Maggie Blue! Elke maand zal het spetterende duo zorgen voor een feestelijke zaterdagavond.  

Overige gisteren 17:11

Alphenaar vrijgelaten na vechtpartij

Op zondagochtend 13 oktober vond er een vechtpartij plaats in de Julianastraat in Alphen. De politie heeft de verdachte, een 36-jarige Alphenaar, vrijgelaten.  

Horeca gisteren 16:18

Restaurantweek: ZoetWater

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Dit keer ZoetWater in Nieuwkoop. 

Advertorial Winkels gisteren 13:26

Dessous Lingerie

Op zoek naar lingerie, bad-, nacht- of beenmode? Je bent voor deze – en andere – artikelen aan het juiste adres bij Dessous Lingerie. Kom je in oktober langs? Dan kun je profiteren van de kortingsactie!