Gemeente Alphen aan den Rijn krijgt een 'tiny forest'

Alphen aan den Rijn is één van de twaalf gemeenten die in samenwerking met natuureducatiefonds IVN zogenaamde 'tiny forests' gaan aanplanten. Op deze manier wil IVN verstedelijkte gebieden groener maken.

Tiny forest zijn dichtbegroeide minibosjes, ter grootte van een tennisbaan, die bijdragen aan meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. Er staan al wel wat minibosjes in Nederland, maar dit is de eerste keer dat het IVN op deze schaal afspraken maakt met gemeenten.

Het IVN deed begin juni een oproep om partnergemeente te worden. In totaal meldden 55 gemeenten zich aan, waaruit de eerste twaalf -waaronder Alphen aan den Rijn- zijn geselecteerd. Niek van ’t Wout, beleidsmedewerker Groen en Recreatie bij de gemeente: "Het nieuwe bomenbeleid van Alphen aan den Rijn hebben we samen met 1.100 bewoners opgesteld. Tiny Forest past heel goed binnen dit beleid. We willen graag samen met onze inwoners de stad groener maken en jonge boompjes de kans geven om echt oud te worden. Met Tiny Forest werken we aan beide doelen. Daarom zijn we heel blij dat we één van de twaalf partnergemeenten zijn."

Het minibos in Alphen wordt in november aangeplant. De andere gemeenten die dit najaar een tiny forest zullen aanplanten zijn Almere, Apeldoorn, Den Bosch, Goes en omstreken, Groningen, Hardenberg, Leiden, Maastricht, Meppel, Uithoorn en Utrecht.

Bron: IVN


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 16:06

Bouwactiviteiten Aarkadekwartier stand van zaken

De nieuwbouw op en bij het Aarplein en De Vest in het stadshart van Alphen aan den Rijn verlopen voorspoedig. Naar verwachting worden de woningen in fase 1 en 2 begin volgend jaar opgeleverd.

Sport vandaag 15:52

Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap

Het Scala College organiseert in samenwerking met Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek op woensdagmiddag 9 oktober het Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap.  

Advertorial Overige vandaag 15:07

Jaarmarkt bij Soos aan den Rijn

Natuurlijk doet Soos aan den Rijn iets leuks voor al hun bezoekers tijdens de Jaarmarkt op woensdag 18 september!  

Blog Sport vandaag 13:51

Nog geen promotievoetbal van Alphense Boys

De ambities zijn groot bij Alphense Boys. Forse investeringen zouden moeten leiden tot promotie naar de derde divisie. Na drie wedstrijden hoeven de doelen uiteraard nog niet te worden bijgesteld, maar als in de komende weken net zo gevoetbald wordt als zondag tegen promovendus JOS/Watergraafsmeer zal dat alsnog moeten.

Horeca vandaag 13:12

Win een ontbijtje Bij Hen voor het hele gezin

Sinds 1 september kun je Bij Hen terecht voor een heerlijk zondags ontbijtje. Van 9:00 tot 12:00 uur bieden zij een compleet ontbijtarrangement aan, maar het is ook mogelijk om losse gerechten te bestellen. Wij mogen een ontbijtje voor het hele gezin weggeven!