Gemeente Alphen aan den Rijn krijgt een 'tiny forest'

Alphen aan den Rijn is één van de twaalf gemeenten die in samenwerking met natuureducatiefonds IVN zogenaamde 'tiny forests' gaan aanplanten. Op deze manier wil IVN verstedelijkte gebieden groener maken.

Tiny forest zijn dichtbegroeide minibosjes, ter grootte van een tennisbaan, die bijdragen aan meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. Er staan al wel wat minibosjes in Nederland, maar dit is de eerste keer dat het IVN op deze schaal afspraken maakt met gemeenten.

Het IVN deed begin juni een oproep om partnergemeente te worden. In totaal meldden 55 gemeenten zich aan, waaruit de eerste twaalf -waaronder Alphen aan den Rijn- zijn geselecteerd. Niek van ’t Wout, beleidsmedewerker Groen en Recreatie bij de gemeente: "Het nieuwe bomenbeleid van Alphen aan den Rijn hebben we samen met 1.100 bewoners opgesteld. Tiny Forest past heel goed binnen dit beleid. We willen graag samen met onze inwoners de stad groener maken en jonge boompjes de kans geven om echt oud te worden. Met Tiny Forest werken we aan beide doelen. Daarom zijn we heel blij dat we één van de twaalf partnergemeenten zijn."

Het minibos in Alphen wordt in november aangeplant. De andere gemeenten die dit najaar een tiny forest zullen aanplanten zijn Almere, Apeldoorn, Den Bosch, Goes en omstreken, Groningen, Hardenberg, Leiden, Maastricht, Meppel, Uithoorn en Utrecht.

Bron: IVN


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 15:50

In deze situaties mag je tijdens de avondklok wel op straat zijn

Als de Tweede Kamer instemt met het invoeren van de avondklok, betekent dit dat iedereen tussen 20:30 uur ’s avonds en 04:30 uur ’s ochtends niet op straat mag zijn. Er gelden echter uitzonderingen. In welke situaties een uitzondering geldt, lees je hier.

Advertorial Horeca vandaag 15:11

Maggie zorgt voor fun in your kitchen!

Maggie Blue heeft het roer een beetje omgegooid. Nu het lijkt alsof de lockdown en sluiting van de horeca nog een tijdje zal duren, vond Maggie het tijd voor verandering. 

Coronavirus in Alphen vandaag 13:59

Oplichters actief die ‘versnelde vaccinatie’ aanbieden

De coronacrisis brengt nieuwe vormen van oplichting met zich mee. Eerder werd er al gewaarschuwd voor babbeltrucs aan de deur, nu waarschuwt GGD Hollands Midden voor oplichters die een zogenaamde versnelde vaccinatie aanbieden.

Onderwijs vandaag 13:18

Wellantcollege, Citaverde en Helicon gaan verder als Yuverta

De drie scholen, Wellantcollege, Citaverde en Helicon, gaan met ingang van schooljaar 2021-2022 samen verder als unieke blauw-groene onderwijsorganisatie voor vmbo en mbo. Dit doen zij onder de naam Yuverta. Dit geldt ook voor het Wellantcollege in Alphen.