Gemeente Alphen aan den Rijn

Gemeente steekt Turkije en Syrië een hart onder de riem met donatie

Bij de aardbevingen in Turkije en Syrië zijn zeker 11.000 dodelijke slachtoffers gevallen. Om steun te betuigen doneert de Gemeente Alphen aan den Rijn voor elke inwoner één euro aan Giro555.

“We leven erg mee met de mensen in het rampgebied en met onze inwoners die betrokken zijn bij de getroffen steden en dorpen”, vertelt de Gemeente Alphen aan den Rijn. Daarom doneert de gemeente, net als veel andere gemeenten in Nederland, één euro per inwoner op Giro555 van het Rode Kruis. Afgerond is dat een bedrag van € 115.000.

Zendmast

Als blijk van medeleven zal de komende dagen de lichtmast in Alphen aan den Rijn ook rood, wit, groen en zwart kleuren. Dit als symbool voor de vlag van Turkije en Syrië. Ook de Nederlandse vlag bij het gemeentehuis hangt de komende dagen halfstok.

“Veel dank en waardering is er voor de medewerkers van het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR, die afgelopen maandag al vertrokken zijn naar het gebied. Ook hulpverleners uit onze Veiligheidsregio Hollands Midden maken deel uit van dit team. Wij wensen hun veel sterkte met deze moeilijke taak”, aldus de gemeente.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.