Alphens EV

Gemeente zoekt nieuwe bestemming Oude Raadhuis

De gemeente Alphen aan den Rijn gaat op zoek naar een of meer cultureel-maatschappelijke organisaties die zich in het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark willen vestigen. Daarbij wordt uitgegaan van kostendekkende huur inclusief een forse subsidie hierop.

Het monumentale Oude Raadhuis moet worden aangepast aan de eisen van de tijd en het achterstallige onderhoud moet ook worden gedaan. Dit is ontstaan omdat lange tijd niet bekend was welke organisatie gebruik zou gaan maken van het monument. Een museum heeft bijvoorbeeld specifieke eisen. De renovatie en aanpassingen zorgen voor hoge kosten om het Raadhuis.

Wethouder Erik van Zuylen verwacht dat er altijd geld bij moet. Cultureel-maatschappelijke organisaties zullen huursubsidie nodig hebben. “Ook bij commerciële verhuur zal de commerciële huurprijs naar verwachting lager zijn dan de kostprijs dekkende huur. In de loop van het proces zal duidelijk worden in welke mate de structurele kosten aan het pand vanuit huuropbrengsten kunnen worden gedekt.”

Enerzijds wordt nu bij cultureel-maatschappelijke organisaties gepeild of zij zich willen vestigen in het Oude Raadhuis. Anderzijds wordt van hen input verwacht voor de begeleidingsgroep. Ook wordt gekeken of er commerciële partijen met een cultureel-maatschappelijke doelstelling belangstelling hebben om zich in het Oude Raadhuis te vestigen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 15:05

Oud-Alphenaar Raymond de Looze publiceert zelfhulpboek dat nét even anders is dan anders

Tijdens de coronacrisis zitten veel mensen in de reflectiestand: wat wil ik nou eigenlijk, wat betekent dit voor mij en waar sta ik nu? Dat bracht oud-Alphenaar Raymond de Looze op het idee om een zelfhulpboek te schrijven, maar dan alleen net even anders. “Het vertrekpunt van DIY Goeroe is dat alleen jij kunt bepalen wat jou helpt.”

Romeinen vandaag 11:55

ROMEINEN Boomstamkano

Tijdens de bouw van Ipse de Bruggen in Zwammerdam zijn drie Romeinse vrachtschepen en drie Romeinse boomstamkano's gevonden. De grote transportschepen voeren over de Rijn met hun goederen. De boomstamkano's werden gebruikt door vissers.

Overige vandaag 09:35

Gemeentehuis van Alphen te zien in serie Keizersvrouwen

Zoek je nog wat om te doen deze zondag? Kijk dan de serie Keizersvrouwen op Netflix. Daar kun je namelijk het gemeentehuis van Alphen in zien. Al gelijk in de eerste aflevering speelt een scène zich af op de iconische trappen in het Alphense gemeentehuis.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:17

Alphenaren twijfelen of ze zich zullen inenten met coronavaccin

Wereldwijd wordt er onderzoek gedaan naar vaccins tegen het nieuwe coronavirus. De eerste vaccins tegen corona worden in de komende maanden verwacht. Wij vroegen Alphenaren of zij van plan zijn om zich te laten inenten.