Politiek

Gemeentelijke financiën onder controle ondanks min

Ondanks twee grote tegenvallers, Jeugdzorg en Theater Castellum, vallen de tegenvallers in de gemeentelijke begroting van Alphen aan den Rijn mee. "Dit wisten we al en de gemeenteraad ook." De min is nu uitgekomen op 1.269.000 euro.

In de Najaarsrapportage worden vaak bedragen bijgesteld vanwege voortschrijdend inzicht. Zo ook voor de grote kostenposten Jeugdzorg en Theater Castellum. De Jeugdzorg had 7 miljoen meer kunnen kosten, maar dat is beperkt gebleven tot 5,5 miljoen. Theater Castellum heeft een exploitatietekort van 6 ton en ook dat valt relatief gesproken mee.

"De tegenvallers worden grotendeels gecompenseerd door meevallers", meldt wethouder Leo Maat, die de vakantievierende Kees van Velzen vervangt. "We eindigen met een negatief bedrag van 1.269.000 euro en dat is minder negatief dan in de begroting staat."


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie 23 aug. 2019 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.