Advertorial Politiek

Gemeenteraad van Alphen aan den Rijn geïnstalleerd

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn is donderdagavond aangetreden. Nadat maandag de verkiezingsuitslag door de oude raad werd goedgekeurd, moesten de 39 nieuwe raadsleden donderdag de eed of belofte afleggen voor burgemeester Liesbeth Spies.

Burgemeester Spies benadrukte in haar toespraak dat de raadsleden heel divers zijn. Oud, jong, gepensioneerd, student en alles wat daartussen zit. De gemeenteraad is verdeeld in zestien vrouwen en 23 mannen. Een groot deel was tot nu ook al raadslid of wethouder.

"We moeten op zoek blijven gaan naar onze inwoners en hen vooral bij alle onderwerpen betrekken. Het is belangrijk dat we naar nog meer manieren zoeken om onze burgers bij de gemeenteraad en haar besluiten te betrekken", aldus Spies. "We streven naar een ingetogen en betrokken bestuur. Vragend en niet oordelend. Niet op basis van macht, maar op basis van een open houding."

Een deel van de nieuwe raadsleden werd beëdigd, een ander deel legde de gelofte af. Het werd een kippenvelmoment voor de familieleden, vrienden en bekenden die de ceremonie in de Raadzaal van het gemeentehuis bijwoonden.


Meer nieuws

Advertorial Werken gisteren 18:45

Laura: “Eén team één taak. Dat gevoel overheerst.”

Toen Laura’s politiecarrière door een landelijke vacaturestop in de vangrail belandde, stapte ze over naar het gevangeniswezen. “En dat blijkt eigenlijk nog meer mijn ding te zijn. Als je buiten achter boefjes aan zit, zie je veel en maak je veel mee, maar hier zie en beleef je misschien nog wel meer. Daar komt bij dat ik me binnen toch net even wat veiliger voel.”

Onderwijs gisteren 18:09

Projectweek tweetalig onderwijs op het Scala College van start gegaan

Maandagochtend zijn de tweetalige brugklasleerlingen van het Scala College gestart met het internationale project ‘crossing borders’, nadat zij eerst geleerd hadden ‘how to tie a tie’. Die stropdas maakt het schooluniform compleet, dat zij de hele week zullen dragen.