InTeylingen

GGD Hollands Midden waarschuwt: “Een sneltest ontslaat je niet van quarantaineplicht”

De populariteit van corona sneltesten neemt toe. Binnen een kwartier weet je de uitslag, wat voor veel mensen erg aantrekkelijk is. Maar, zo waarschuwt GGD Hollands Midden, een negatieve uitslag zegt niet altijd alles. Ook bij een negatieve uitslag is het daarom belangrijk dat je tien dagen in thuisquarantaine blijft.

Als je negatief getest bent op corona is dat vaak goed nieuws. Toch zegt een negatieve uitslag niet altijd alles. “De regel is dat je tien dagen in quarantaine moet als je in nauw contact bent geweest met iemand die corona heeft. Wij horen steeds vaker dat mensen al na bijvoorbeeld drie dagen uit quarantaine gaan omdat ze negatief getest zijn met een sneltest. Dat kan niet”, aldus GGD Hollands Midden.

“Het is heel belangrijk dat je tien dagen in thuisquarantaine blijft. Je kan in de tien dagen na het laatste contact met de besmettelijk persoon namelijk nog ziek worden. Dat kan dus ook pas op dag negen of tien. Als je ziek wordt, ben je twee dagen voordat de klachten beginnen al besmettelijk. Door thuis te blijven is de kans klein dat je andere mensen besmet als blijkt dat je zelf ook corona hebt. Het is daarom erg belangrijk dat je de quarantaineperiode gewoon afmaakt.”

Wachttijden coronatest nemen af

Waar het twee maanden geleden nog dagen duurde voordat je terecht kon in een van de corona teststraten én je ook de uitslag van de test had, ziet GGD Hollands Midden nu dat de wachttijden korter zijn. Dit komt omdat er minder testen worden aangevraagd. “De wachttijd voor zowel het inplannen van een test als het wachten op de uitslag is hierdoor gedaald”, laat GGD Hollands Midden weten. “Voor een testafspraak kun je gemiddeld binnen acht uur terecht. Na de test duurt het ongeveer vijftien uur voor je de uitslag ontvangt. Het hele proces van het maken van de testafspraak tot de uitslag duurt daarmee gemiddeld 23 uur.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 16:19

Muurschildering bij nieuwe doorgang parkeergarage Aarhof is af

De kunstenaars van Atelier Verfstreken, wat onderdeel uitmaakt van Ipse de Bruggen, hebben de afgelopen weken hard gewerkt om het winkelcentrum De Aarhof op te fleuren. En met resultaat, want de toegang van de nieuwe parkeergarage is voorzien van een kleurrijke muurschildering.

Overige gisteren 15:08

Zaterdagmarkt op Tweede Kerstdag wordt verplaatst naar 24 december

Alphenaren opgelet! Doordat Tweede Kerstdag op een zaterdag valt, is besloten om de zaterdagmarkt van 26 december te verplaatsen naar donderdag 24 december. Zo heb je voor de kerstdagen ook nog extra gelegenheid om jouw benodigdheden op de markt te halen.

Coronavirus in Alphen gisteren 12:43

Studentenwelzijn en werkdruk bij docenten grootste zorgen in mbo en hoger onderwijs

Het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) wordt hard geraakt door de maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus terug te dringen. ‘’Dit is vooral zichtbaar bij het welzijn van studenten, de werkdruk van medewerkers, de beschikbaarheid van stages, leerbanen en praktijklessen’’, zo stelt de Rijksoverheid. Dit is ook het geval bij mboRijnland in Alphen.