Josh Walet

GGD Hollands Midden zet triageteams in op noodopvanglocaties

GGD Hollands Midden gaat triageteams inzetten om huisartsen te ontlasten. Deze speciale teams gaan langs bij opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen om gezondheidschecks te doen en medisch advies te geven.

De triageteams zullen ingezet worden in de gehele regio Hollands Midden, waaronder dus ook in de gemeente Alphen aan den Rijn. Deze teams bestaan uit artsen en verpleegkundigen, maar zij mogen niet daadwerkelijk zorg verlenen. Twee keer per week bezoeken zij de locaties, voeren ze medische controles uit, adviseren ze op het gebied van gezondheid en verwijzen ze Oekraïense vluchtelingen door naar passende zorg in de regio.

GGD Hollands Midden hoopt op deze manier de huisartsen in de regio te ontlasten. In plaats van het uitvoeren van de gezondheidschecks krijgen zij voortaan dan namelijk alleen vluchtelingen op spreekuur die daadwerkelijk medische hulp nodig hebben. De triageteams helpen ook de locatiehoofden en gemeenteambtenaars op de noodopvanglocaties. “Met de komst van de triageteams kan het Rode Kruis zich volledig richten op de eerste gezondheidscontrole bij aankomst. Zij kijken bijvoorbeeld naar de direct noodzakelijke dingen zoals of er medicijnen nodig zijn”, aldus GGD Hollands Midden. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek vandaag 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen vandaag 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”