Gluren bij de Buren feestelijk geopend door wethouder Gert-Jan Schotanus

Vandaag vindt de eerste editie van Gluren bij de Buren plaats in Alphen aan den Rijn en deze is feestelijk geopend door Wethouder Gert-Jan Schotanus. Dit is hét huiskamerfestival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. Voor één dag veranderen de huiskamers in Alphen aan den Rijn in echte podia voor intieme optredens van lokale talenten.

Tot 17.00 uur kun je in 56 huiskamers in bijna alle wijken en kernen genieten van singer-songwriters, theatermakers, koren en noem maar op. De acts duren zo’n 30 minuten en alle inwoners kunnen deze gratis bezoeken. De gemeente werkt mee aan dit initiatief, omdat het mensen binnen de gemeente met elkaar, en met lokale podiumkunstenaars verbindt.

Ook het college brengt een bezoek aan verschillende optredens in de hele gemeente. Wethouder Gert-Jan Schotanus verrichtte de officiële opening om 12.45 uur in het voormalige kerkgebouw aan Hooftstraat 254 A in Alphen aan den Rijn, waar gemengd koor Pur Sang haar eerste optreden van de dag gaf. Burgemeester Spies, wethouder Van As en wethouder Maat bezoeken ook huiskamerconcerten in Alphen aan den Rijn. Wethouder Van Velzen bezoekt optredens in Zwammerdam en Koudekerk aan den Rijn, en wethouder De Jager in Boskoop.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 21:08

Geen nieuwe sociale huurwoningen in centrum van Alphen-Stad

In de plannen voor nieuwbouwwoningen in het centrumgebied aan de Lage Zijde is geen plaats voor nog meer sociale huurwoningen. Van de vijfhonderd geplande woningen zijn er namelijk al tweehonderd gebouwd in de sociale huursector.

Advertorial Overige gisteren 19:31

Geld inzamelen voor KiKa

Op zaterdag 21 september wordt er een benefietavond gehouden in Bar Amsterdam om geld in te zamelen voor KiKa. Iedereen is van harte welkom om de avond bij te wonen!  

Politiek gisteren 16:06

Bouwactiviteiten Aarkadekwartier stand van zaken

De nieuwbouw op en bij het Aarplein en De Vest in het stadshart van Alphen aan den Rijn verloopt voorspoedig. Naar verwachting worden de woningen in fase 1 en 2 begin volgend jaar opgeleverd.

Sport gisteren 15:52

Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap

Het Scala College organiseert in samenwerking met Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek op woensdagmiddag 9 oktober het Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap.  

Advertorial Overige gisteren 15:07

Jaarmarkt bij Soos aan den Rijn

Natuurlijk doet Soos aan den Rijn iets leuks voor al hun bezoekers tijdens de Jaarmarkt op woensdag 18 september!