Advertorial Cultuur 23 nov. 2021 19:10

Castellum boekt The Adele Project bij!

Castellum heeft de (deels) Alphense coverband ‘The Adele Project’ bijgeboekt. Met meer dan 60 uitverkochte theatervoorstellingen in de wereld heeft The Adele Project bewezen het gehele oeuvre van de Britse zangeres tot in perfectie te kunnen uitvoeren.  

Cultuur 16 nov. 2021 14:59

Parkvilla filmhuis bestaat 40 jaar: "We haalden een stukje cultuur naar Alphen"

Precies 40 jaar geleden werd het filmhuis opgericht in een oud schoolgebouw in de Hooftstraat van Alphen. Als een van de vrijwilligers van het eerste uur is Gusta van der Kooij na 40 jaar nog steeds verbonden aan Parkvilla. Zij adviseert vanuit de programmacommissie de Parkvilla filmhuiscoördinator welke titels er gedraaid kunnen worden. 

Advertorial Cultuur 16 nov. 2021 11:28

Castellum besteedt aandacht aan Week tegen Kindermishandeling met video en lezing

Tot en met zondag 21 november vindt de negende editie van de ‘Week tegen Kindermishandeling’ plaats. Dit jaar is het thema; ‘... dichterbij dan je denkt’. In het kader hiervan deelt Castellum het lied en de speciale videoclip ‘In het licht’, geschreven door Ellen ten Damme naar aanleiding van de gelijknamige voorstelling. Deze solovoorstelling is gebaseerd op het boek dat Karin Bloemen schreef over haar door angst, mishandeling en misbruik getekende jeugd en staat op 7 mei in Castellum.

Advertorial Cultuur 24 okt. 2021 10:50

Breed filmaanbod bij Parkvilla

Het filmaanbod van Parkvilla is divers: van filmhuisfilms tot grote filmtitels zoals Dune en de nieuwste James Bond. De grote titels worden gedraaid in het theater op het 8 meter brede scherm en met de nieuwste geluidsapparatuur. 

Advertorial Cultuur 19 okt. 2021 13:55

Herfstvakantie vol activiteiten in Museumpark Archeon

Tot en met zondag 31 oktober geniet je van de herfstvakantie in Museumpark Archeon. De Museumkidsweek valt precies in de herfstvakantie en hierdoor heeft Archeon extra veel leuke activiteiten op het programma staan, met onder andere het ‘Smeedweekend’ en ‘Krijgers door de eeuwen heen’.

Cultuur 16 okt. 2021 09:10

Nieuw docu-drama in de maak: Productiehuis Alphen werkt aan ‘In de Willemstraat’

Productiehuis Alphen aan den Rijn heeft in de loop der tijd meerdere mei-voorstellingen ontwikkeld. De meeste op basis van de geschiedenis dicht bij huis. Nu werkt PA aan ‘In de Willemstraat’. Voor dit docu-theaterstuk worden donderdag 28 oktober audities gehouden. Daar kunnen mensen zich nu voor opgeven. Er wordt gespeeld in april en mei.

Advertorial Cultuur 15 okt. 2021 13:48

Bibliotheek Alphen Centrum genomineerd, heb jij al gestemd?

De afgelopen twee zaterdagen was in het centrum van Alphen aan den Rijn een promoteam te vinden om zo veel mogelijk stemmen te verzamelen. Een vakjury heeft namelijk de Bibliotheek in Alphen Centrum genomineerd als Beste Bibliotheek van Nederland. Stemmen kan nog tot 22 oktober.

Advertorial Cultuur 13 okt. 2021 09:51

100 jaar Charlie Chaplin bij Parkvilla

Dit jaar viert Charlie Chaplin’s baanbrekende film The Kid zijn 100e verjaardag. Dit wordt gevierd in bioscopen over de hele wereld. Parkvilla vertoont drie van zijn (gerestaureerde) films en organiseert een Charlie Chaplin weekend, met onder andere een boeiende filmlezing en een filmdag voor de hele familie. 

Advertorial Cultuur 2 okt. 2021 16:46

Theaterconcerten met jaren zeventig muziek

In de Top-2000 zijn de jaren ‘70 het meest voorkomende decennium. Misschien dat de liefde voor dit tijdperk voortkomt uit het verlangen naar de tijd waarin alles nog onbezorgd was. Parkvilla organiseert drie theatervoorstellingen waar dit populaire genre de boventoon voert.

Advertorial Cultuur 29 sep. 2021 11:03

Week van de eenzaamheid en Werelddierendag bij Parkvilla

In de Week tegen Eenzaamheid van 30 september tot en met 7 oktober staat ontmoeting en verbinding centraal. De perfecte week om de speciale meet & greet tafel in de foyer van Parkvilla te introduceren.

Advertorial Cultuur 27 sep. 2021 17:10

Vanaf januari 2022 is Castellum weer open!

Het bruist van de bedrijvigheid bij Castellum. Achter de schermen wordt hard gewerkt en het goede nieuws is dat de verbouwing bijna is afgerond. 

Cultuur 14 sep. 2021 13:04

Kunstwerk Hoorn Des Tijds na 25 jaar geopend

25 jaar geleden, in 1996, werd het kunstwerk de Hoorn des Tijds geplaatst in Alphen aan den Rijn. Nu is de tijd aangebroken om de tijdcapsule te openen.

Cultuur 11 sep. 2021 17:52

Unieke Romeinse weg Via Albaniana in Archeon feestelijk geopend

Hoog bezoek in Museumpark Archeon vrijdagmiddag. Ter gelegenheid van de opening van de speciale Romeinse weg Via Albaniana, waren de Italiaanse ambassadeur Giorgio Novello en cultureel attaché Paola Anna Cordone aanwezig in het museumpark.

Cultuur 8 sep. 2021 14:29

Fietstocht langs moderne monumenten op zaterdag 11 september

Op zaterdag 11 september is het landelijke Open Monumentendag met als thema ‘Mijn monument is jouw monument’. Inclusiviteit staat centraal en het doel is om een zo breed mogelijk publiek te bereiken. CAS Alphen organiseert op die dag een fietstocht rondom het thema 'moderne monumenten'.

Advertorial Cultuur 8 sep. 2021 13:34

Docente Armida staat voor het eerst solo in het theater

Dat docente Armida een passie voor muziek heeft, zie je niet alleen in haar lessen terug. Naast haar baan als muziek- en kunstdocent op het Scala College in Alphen, heeft zij de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan Hier word ik blij van!, haar eigen muziekvoorstelling.