Cultuur 28 sep. 2022 12:31

Uitreiking Soetlust, Kroniek van Rijnkade 11

Woensdagmiddag om 14:00 uur is bij restaurant Knøss aan de Rijnkade 12 in Alphen aan den Rijn de uitreiking van het eerste exemplaar van Soetlust, kroniek van Rijnkade 11.

Cultuur 4 sep. 2022 17:51

Zonnig en gezellig Romeins Weekend in Stadshart

Het Alphense Stadshart is het afgelopen weekend van 3 en 4 september tweeduizend jaar in tijd teruggegaan. De Romeinen, die hier in Albaniana van 40 tot ongeveer 275 verbleven, bezetten het Stadshart met Romeinse militairen, burgers en gladiatoren.

Cultuur 26 aug. 2022 15:03

Ondertekening intentieverklaring in Museumpark Archeon

Op donderdag 25 augustus 2022 ondertekenden Arjan de Zeeuw namens staatssecretaris Cultuur Gunay Uslu van het ministerie van OCW, Willy de Zoete, gedeputeerde voor de provincie Zuid-Holland, Jan Jehee van de Stichting Museumpark Archeon en Anouk Noordermeer, wethouder van Alphen aan den Rijn het document over de afronding van de restauratie van de Zwammerdamschepen.

Cultuur 8 apr. 2022 15:27

Hoe gaat het met de Romeinse boomstamkano's?

Het restaureren van de in Zwammerdam opgegraven Romeinse kano’s is nog in volle gang. Restauratieleider Yardeni Vorst vertelt hoe het ervoor staat met de restauratie. 

Advertorial Cultuur 23 dec. 2021 14:34

Theatervoorstelling ‘Bijna Kerst’ gaat online

Productiehuis Alphen was er helemaal klaar voor: acht voorstellingen spelen in het theater van Parkvilla in Alphen aan den Rijn. Weliswaar allemaal in de middag en met een beperkt aantal bezoekers. maar het mocht doorgaan. Niets wees op nog strengere maatregelen dus PA zette in samenwerking met Parkvilla alles om naar de middagen.

Advertorial Cultuur 6 dec. 2021 16:04

Bezoekers Castellum maken vlog van succesvolle première Titanic de Musical

Op 10 en 11 mei meert de Titanic af aan het Rijnplein en staat de musical in Castellum. Naar aanleiding van de winactie die Castellum organiseerde, bezochten Jari en Puck als VIP de feestelijke première in Almere en ze legden hun belevenissen vast in een vlog! 

Advertorial Cultuur 23 nov. 2021 19:10

Castellum boekt The Adele Project bij!

Castellum heeft de (deels) Alphense coverband ‘The Adele Project’ bijgeboekt. Met meer dan 60 uitverkochte theatervoorstellingen in de wereld heeft The Adele Project bewezen het gehele oeuvre van de Britse zangeres tot in perfectie te kunnen uitvoeren.  

Cultuur 16 nov. 2021 14:59

Parkvilla filmhuis bestaat 40 jaar: "We haalden een stukje cultuur naar Alphen"

Precies 40 jaar geleden werd het filmhuis opgericht in een oud schoolgebouw in de Hooftstraat van Alphen. Als een van de vrijwilligers van het eerste uur is Gusta van der Kooij na 40 jaar nog steeds verbonden aan Parkvilla. Zij adviseert vanuit de programmacommissie de Parkvilla filmhuiscoördinator welke titels er gedraaid kunnen worden. 

Advertorial Cultuur 16 nov. 2021 11:28

Castellum besteedt aandacht aan Week tegen Kindermishandeling met video en lezing

Tot en met zondag 21 november vindt de negende editie van de ‘Week tegen Kindermishandeling’ plaats. Dit jaar is het thema; ‘... dichterbij dan je denkt’. In het kader hiervan deelt Castellum het lied en de speciale videoclip ‘In het licht’, geschreven door Ellen ten Damme naar aanleiding van de gelijknamige voorstelling. Deze solovoorstelling is gebaseerd op het boek dat Karin Bloemen schreef over haar door angst, mishandeling en misbruik getekende jeugd en staat op 7 mei in Castellum.

Advertorial Cultuur 24 okt. 2021 10:50

Breed filmaanbod bij Parkvilla

Het filmaanbod van Parkvilla is divers: van filmhuisfilms tot grote filmtitels zoals Dune en de nieuwste James Bond. De grote titels worden gedraaid in het theater op het 8 meter brede scherm en met de nieuwste geluidsapparatuur. 

Advertorial Cultuur 19 okt. 2021 13:55

Herfstvakantie vol activiteiten in Museumpark Archeon

Tot en met zondag 31 oktober geniet je van de herfstvakantie in Museumpark Archeon. De Museumkidsweek valt precies in de herfstvakantie en hierdoor heeft Archeon extra veel leuke activiteiten op het programma staan, met onder andere het ‘Smeedweekend’ en ‘Krijgers door de eeuwen heen’.

Cultuur 16 okt. 2021 09:10

Nieuw docu-drama in de maak: Productiehuis Alphen werkt aan ‘In de Willemstraat’

Productiehuis Alphen aan den Rijn heeft in de loop der tijd meerdere mei-voorstellingen ontwikkeld. De meeste op basis van de geschiedenis dicht bij huis. Nu werkt PA aan ‘In de Willemstraat’. Voor dit docu-theaterstuk worden donderdag 28 oktober audities gehouden. Daar kunnen mensen zich nu voor opgeven. Er wordt gespeeld in april en mei.

Advertorial Cultuur 15 okt. 2021 13:48

Bibliotheek Alphen Centrum genomineerd, heb jij al gestemd?

De afgelopen twee zaterdagen was in het centrum van Alphen aan den Rijn een promoteam te vinden om zo veel mogelijk stemmen te verzamelen. Een vakjury heeft namelijk de Bibliotheek in Alphen Centrum genomineerd als Beste Bibliotheek van Nederland. Stemmen kan nog tot 22 oktober.

Advertorial Cultuur 13 okt. 2021 09:51

100 jaar Charlie Chaplin bij Parkvilla

Dit jaar viert Charlie Chaplin’s baanbrekende film The Kid zijn 100e verjaardag. Dit wordt gevierd in bioscopen over de hele wereld. Parkvilla vertoont drie van zijn (gerestaureerde) films en organiseert een Charlie Chaplin weekend, met onder andere een boeiende filmlezing en een filmdag voor de hele familie. 

Advertorial Cultuur 2 okt. 2021 16:46

Theaterconcerten met jaren zeventig muziek

In de Top-2000 zijn de jaren ‘70 het meest voorkomende decennium. Misschien dat de liefde voor dit tijdperk voortkomt uit het verlangen naar de tijd waarin alles nog onbezorgd was. Parkvilla organiseert drie theatervoorstellingen waar dit populaire genre de boventoon voert.

Advertorial Cultuur 29 sep. 2021 11:03

Week van de eenzaamheid en Werelddierendag bij Parkvilla

In de Week tegen Eenzaamheid van 30 september tot en met 7 oktober staat ontmoeting en verbinding centraal. De perfecte week om de speciale meet & greet tafel in de foyer van Parkvilla te introduceren.