Advertorial Cultuur 31 jul. 2021 10:29

Romeinse weken in Museumpark Archeon gaan van start

Van 31 juli tot en met 15 augustus zijn de jaarlijkse Romeinse weken in Museumpark Archeon. Romeinse legionairs slaan hun kamp op, zij worden vergezeld door ambachtslieden, dames en kinderen. Breng een bezoek aan het Romeinse kampement, bekijk de demonstraties en vele andere activiteiten.

Cultuur 28 jul. 2021 16:26

Romeinse grens dwars door gemeente Alphen aan den Rijn

De Limes, de grens rond het Romeinse Rijk, loopt dwars door de gemeente. Daarmee is Alphen aan den Rijn een van de hoofdrolspelers in het dossier Nedergermaanse Limes, de grens die door Unesco dinsdag 27 juli op de Werelderfgoedlijst is geplaatst. Maar: hoe ziet die grens er aan het begin van onze jaartelling uit?

Cultuur 22 jul. 2021 12:29

Romeinse legionairs slaan hun kampen op in Archeon tijdens Romeinse weken

Van 31 juli tot en met 15 augustus zijn de jaarlijkse Romeinse weken in Museumpark Archeon. Romeinse legionairs slaan hun kamp op, zij worden vergezeld door ambachtslieden, dames en kinderen. Breng een bezoek aan het Romeinse kampement, bekijk de demonstraties en vele andere activiteiten. 

Cultuur 14 jul. 2021 15:06

Boosheid bij medewerkers Castellum over aanbestedingsprocedure

De gemeente start een aanbestedingsprocedure om Castellum op een andere manier te exploiteren. Dat nieuws kwam hard binnen bij de medewerkers van het Alphense theater. Het gevoel dat bij hen overheerst? "Boosheid", zeggen ze.

Advertorial Cultuur 12 jul. 2021 11:34

De Parkvilla Zomerweken komen eraan

Niemand hoeft zich deze zomervakantie te vervelen. Tijdens de Parkvilla Zomerweken is er genoeg te doen in en om het mooie monumentale pand van Parkvilla.

Advertorial Cultuur 10 jul. 2021 10:37

De middeleeuwen beleef je in Archeon tijdens de Middeleeuwse weken

Gravendam viert middeleeuwse weken. Vol vermaak, informatie en middeleeuwse gezelligheid. Breng een bezoek aan de middeleeuwse markt waar de bakker, schoenmaker, mandenmaker, visser en tingieter hun waar aanbieden en demonstraties geven. Geniet van de muziek en het straattheater en speel oude spelletjes op de dam.

Advertorial Cultuur 5 jul. 2021 16:14

Nieuwe kindervoorstellingen in het Parkvilla theater

Bostrollen en een duizendpoot. Ze komen allemaal voorbij in de theatervoorstelling Het Toverbos van de Liedjestovenaar. Deze muzikale en fantasievolle voorstelling voor kinderen van 2 tot 8 jaar is op 11 juli te zien bij Parkvilla.

Cultuur 2 jul. 2021 15:40

Aanbestedingsprocedure exploitatie Castellum van start gegaan

Uit een marktverkenning is naar voren gekomen dat er geïnteresseerde commerciële partijen zijn om Castellum te exploiteren. De gemeente spreekt over ‘interessante voorstellen’. Daarom is een aanbestedingsprocedure gestart.

Cultuur 29 jun. 2021 13:59

Spontaan bezoekje aan de bibliotheek is weer mogelijk

Met het ingaan van de versoepelingen op zaterdag 26 juni, is het weer mogelijk om een spontaan bezoekje aan de bibliotheek te brengen. Dit betekent dat Bibliotheek Rijn en Venen zijn afhaalloket gesloten heeft en afhalen en inleveren van boeken weer mogelijk is volgens de reguliere openingstijden.  

Advertorial Cultuur 21 jun. 2021 15:19

Topfilms bij Parkvilla filmhuis

'Meeslepend' en 'gaat dat zien' zijn twee van de vele, lovende recensies over de oorlogsfilm De Slag om de Schelde. Met een budget van € 14 miljoen is het één van de duurste Nederlandse producties ooit. Tot eind juni draait er nog een oorlogsfilm, namelijk De Oost, over een jonge Nederlandse soldaat die samen met ruim honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog.

Cultuur 20 jun. 2021 10:43

Alphense leerlingen primair onderwijs verzekerd van kunst- en cultuureducatie

Het kunst en cultuurprogramma primair onderwijs voor 2021-2022 is gepresenteerd. Acht schoolorganisaties en Fonds Alphen hebben al drie keer een convenant met de stichting Het Cultuurpalet afgesloten. Zo wordt er gegarandeerd voor alle groepen (7200 leerlingen en 36 basisscholen) een aanbod gecreëerd.

Advertorial Cultuur 19 jun. 2021 15:40

Lezing: Boost je Immuunsysteem - Verzorgd door Gewicht Op Niveau

Een vaccin kan werken tegen een virus. Een gezond werkend immuunsysteem reageert op álle ziekteverwekkers. En daarbij werkt een vaccin alleen maar (goed) als het immuunsysteem ook werkt, want er moeten antistoffen aangemaakt worden. Dus of je nu rechtsom of linksom gaat, het is belangrijk dat je je immuunsysteem ondersteunt.

Cultuur 17 jun. 2021 12:08

Nieuwe cultuurvisie kunst en cultuur verbindt

Wat zou een wereld zijn zonder muziek, schilderijen, toneel en boeken? “Kunst en cultuur kleurt ons leven en is een belangrijkonderdeel van onze samenleving en draagt zichtbaar bij aan geluk, talentontwikkeling en sociale verbinding.”

Cultuur 15 jun. 2021 12:14

Dit weekend Nationale Archeologiedagen in Archeon

Van 18 tot en met 20 juni zijn de Nationale Archeologiedagen in Archeon. Veel van onze verre geschiedenis ligt vaak verrassend dichtbij. Onder onze voeten. In de bodem. Wil jij ook ontdekken welke verhalen er allemaal verstopt zitten in de Nederlandse bodem? Kom dan horen, zien en graven tijdens de Nationale Archeologiedagen in Archeon.

Cultuur 14 jun. 2021 18:20

Juniorensymfonieorkesten veroverde zondag Museumpark Archeon

Een waar spektakel in Museumpark Archeon. Daar vond zondag voor de zevende keer het Junioren Symfonieorkesten Spektakel plaats. Zo’n vierhonderd kinderen uit alle hoeken van het land meldden zich aan de poort van Archeon.