Josh Walet

Vertegenwoordigers van dertig verschillende organisaties komen vanavond samen tijdens de Iftar in Alphen aan den Rijn

Vanavond komen vertegenwoordigers van maar liefst 30 verschillende organisaties samen in Alphen aan den Rijn om deel te nemen aan de Iftar. Dit evenement, gehouden tijdens de heilige maand Ramadan, markeert niet alleen het verbreken van het vasten maar ook een gelegenheid voor interreligieuze en interculturele dialoog, verdraagzaamheid en saamhorigheid.

Van 11 maart tot 9 april 2024 is het weer tijd voor de Ramadan, een maand waarin gezonde moslims vanaf 12 jaar oud tussen zonsopgang en zonsondergang vasten, zich onthoudend van eten en drinken. De Iftar, de feestelijke avondmaaltijd die plaatsvindt bij zonsondergang, is een bijzonder moment van samenzijn en reflectie voor moslims wereldwijd.

Medeorganisator Seloua Boudadi benadrukt het belang van dergelijke evenementen, vooral in een tijd waarin maatschappelijke uitdagingen vragen om vereniging en begrip. "Het zijn juist onze verschillen die ons dichter bij elkaar kunnen brengen," zegt ze.

Ook Burgemeester Liesbeth Spies is enthousiast: “Ik vind het een heel mooi initiatief en ben vereerd met de uitnodiging. Het is een heel bijzonder samenkomen met zoveel verschillende organisaties. In deze tijden is het belangrijk om te kijken wat ons verbindt en er is geen mooiere gelegenheid om dit te doen tijdens een gezamenlijke maaltijd.”

Foto: vriendinnen Tasnim en Nisreen zijn eten aan het voorbereiden voor de Iftar


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 10:02

Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn ondersteunt Voedselbank

De Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn heeft onlangs de handen ineengeslagen met de plaatselijke voedselbank, in een poging om niet alleen wereldwijd, maar ook lokaal impact te maken. Tijdens hun recente paasactie heeft de actiegroep niet alleen fondsen verzameld voor hun buitenlandse projecten, maar ook geld ingezameld ten behoeve van de voedselbank. Op deze manier hoopt de groep een helpende hand te bieden aan degenen die het het hardst nodig hebben, hier in ons eigen dorp.

Blog Bikkels on Bikes: Fietsend naar Vietnam gisteren 17:03

Bikkels on Bikes: Het Balatonmeer

Het Balatonmeer is het grootste meer van Hongarije. Veel Hongaren hebben hier een tweede huisje of appartement om te genieten van het water en het warme weer. Hoe is het om langs dit meer te fietsen en waarom is het zo geliefd dat gaan wij ontdekken. Het balatonmeer is zo groot, toen mijn vader vanuit Griekenland naar huis vloog met het vliegtuig op een heldere dag vertelde de piloot, als je nu uit het raam kijkt, kun je het balaton meer duidelijk zien, het grootste meer van Hongarije.

Advertorial Theater gisteren 15:45

Een spektakel vol interactie in Castellum!

Stap binnen in de wereld van Checkpoint Theater en laat je meeslepen in een ongekend spektakel dat al je zintuigen prikkelt en je hart sneller doet kloppen!