Archieffoto
Advertorial Maatschappelijk

Gratis rondvaart voor mantelzorgers: "Zij verdienen het om in het zonnetje gezet te worden"

Ken jij of ben jij een mantelzorger? Tom in de Buurt organiseert een gratis rondvaart langs de boomkwekerijen voor zij die continu topprestaties leveren: "zij zorgen belangeloos voor een naaste". 

Mantelzorgers "verdienen het om in het zonnetje gezet te worden". In plaats van zorg bieden krijgen zij de kans om even tot rust te komen met een rondvaart langs de boomkwekerijen. Tijdens de rondvaart op 25 mei vertelt een gids over Boskoop en de beroemde kwekerijen.

Programma

  • 13:00 uur - Aanvang bij PlantenTuin van Esveld
  • 13:15 uur - Start rondvaart
  • 14:30 uur - Einde van de rondvaart. Na de boottocht is er tijd voor een kopje koffie of thee bij koffie- en theehuis Yume. 

De rondvaart start en eindigt bij de PlantenTuin van Esveld, Rijneveld 72, 2771 XS Boskoop. Vanwege het in en uitstappen op de boot is het voor mensen die slecht ter been zijn niet mogelijk om deel te nemen aan de rondvaart. Ook is er maar een beperkt aantal plaatsen. 

Inschrijven

Ben of ken jij een mantelzorger in de gemeente Alphen aan den Rijn of Nieuwkoop? Meld je aan door te mailen naar mantelzorg@tomindebuurt.nl of te bellen naar 088 900 4567. De aanmelding loopt nog tot 18 mei. 

 


Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:18

De fietsrotonde nabij het NS-station is verwijderd

De fietsrotonde langs de Prins Bernhardlaan nabij het NS-station in Alphen aan den Rijn is verwijderd. De rotondes wordt vaak verkeerd gebruikt (tegen de richting in) en vormt een obstakel midden op het fietspad. Met het verwijderen van de fietsrotonde ontstaat er meer ruimte, waardoor je als fietser comfortabeler en zonder hinderlijke obstakels je route kunt vervolgen.

Stadsdichter gisteren 15:45

Chanty Louis is de nieuwe stadsdichter van Alphen

Zondag werd de nieuwe stadsdichter van Alphen gekozen. Lars Ferwerda gaf het stokje over aan de Alphense Chanty Louis (31). Ze schrijft gedichten over streven naar verbinding en strijden tegen racisme.

Evenement gisteren 13:43

Geslaagd Alphens Boksgala met hoogstaande gevechten

In de Rijnstreekhal vond afgelopen zaterdag het jaarlijkse Alphense Boksgala plaats, georganiseerd door Boksschool Teus de Kruyf. Met een tribune die tot de nok toe gevuld was, was het evenement een groot succes met zeventien amateurpartijen en drie professionele gevechten.