Maatschappelijk 24 jan. 2023 09:24

Stichting Help Anders plaatst de minibiebs terug

In november werden de minibiebs van Stichting Help Anders weggehaald. Dit was vanwege toenemend vuurwerk gebruik in Alphen. Inmiddels hangen de geliefde kleine bibliotheken er weer.

Maatschappelijk 23 jan. 2023 11:42

Het meest liefdevolle moment van Alphen aan den Rijn

Voor de 5e maal verzorgt de serviceclub Round Table 84 Oude Rijn het meest liefdevolle evenement van Alphen aan den Rijn. Op woensdag 8 februari aanstaande organiseren de heren dit voor de bewoners van verzorgingshuis Oudshoorn en hun partners. Die krijgen dit jaar niet alleen een geheel verzorgd diner aangeboden, maar ook een Generatie Lunch.

Maatschappelijk 21 jan. 2023 11:59

Lions Rhijnhart Alphen is op zoek naar kabouters

Aan het Irenebos, naast IVN Alphen, bevindt zich het Kabouterbos. Hier komen veel kinderen niet alleen kennis maken met de natuur om daar meer over leren, maar ze beleven er ook ontzettend veel speelplezier aan, samen met hun broertjes, zusjes, ouders en/of opa's en oma's. De Lions Rhijnhart hebben echter een probleem gecontsateerd.

Maatschappelijk 21 jan. 2023 09:27

Samenhuis in Beeld op Wereldkankerdag

Het SamenhuiS, centrum voor leven met na kanker, laat op zaterdag 4 februari (Wereldkankerdag) zien wat het centrum kan betekenen voor (ex-)kankerpatiënten, naasten en betrokkenen. Het SamenhuiS organiseert een kennismakingsmiddag om te laten zien welke activiteiten in het SamenhuiS plaatsvinden. 

Maatschappelijk 4 jan. 2023 10:18

Gemeente zet stappen voor een inclusief Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn wil een inclusieve gemeente zijn. In een dergelijke gemeente wordt iedereen geaccepteerd, ongeacht afkomst, seksuele geaardheid of uiterlijk. De gemeente probeert hier op meerdere manieren aandacht aan te besteden.

Maatschappelijk 23 dec. 2022 16:46

Ashram College haalt geldbedrag op voor KiKa

In de week voor de kerstvakantie organiseert KiKa een actieweek voor scholen. Na basisschool Het Vianova organiseerde ook het Ashram College een actie voor de stichting en heeft daarmee een groot geldbedrag opgehaald.

Maatschappelijk 23 dec. 2022 10:21

High tea kerstbingo voor wijkbewoners: een dag met een gouden randje!

Na weken van voorbereiding was het dinsdag 20 december jl. eindelijk zover: de high tea kerstbingo in wijkcentrum De Zeehelden. De Groene Hart Praktijkschool heeft dit samen met Buurthuis Westerhaven georganiseerd voor de bewoners in de wijk.  

Advertorial Maatschappelijk 22 dec. 2022 09:33

Atelier Verfstreken is nieuwsgierig naar jouw wens voor 2023

Je knippert met je ogen en voor je het weet dient het nieuwe jaar 2023 dient zich al aan. De kunstenaars van Atelier Verfsteken gaan vanaf januari 2023 met jouw wens voor het nieuwe jaar aan de slag. Ze geven hier hun eigen draai aan en, zoals je weet, verrassen ze je altijd met het eindresultaat. Via Facebook en Instagram kun je het proces volgen. Ook vertellen de kunstenaars met welke wens ze bezig zijn en wat ze erbij bedacht hebben.

Maatschappelijk 19 dec. 2022 13:55

Kerst-team Fantasie Compagnie op pad voor een bijzonder bezoek

Op uitnodiging van Untouchables MC bracht het Kerst-team van de Alphense stichting Fantasie Campagnie zondag een bezoek aan een groep alleenstaande moeders en kinderen die een moeilijke periode doormaken. En ze kwamen niet met lege handen.

Maatschappelijk 19 dec. 2022 09:40

Vrouwennetwerk Rijnstreek zamelt geld in voor Oegandese school

Tijdens de traditionele jaarlijkse donatie-avond van Vrouwennetwerk Rijnstreek (VNR) hebben de leden van Vrouwennetwerk Rijnstreek onder elkaar € 1.210 opgehaald voor de Oegandese Pearl Community Empowerent foundation. Niet eerder hadden ze zo’n hoog donatiebedrag verzameld.

Maatschappelijk 13 dec. 2022 15:27

Alphense scholen doen mee aan kerstinzameling van de voedselbank

De dagelijkse kosten stijgen en steeds meer mensen krijgen het financieel moeilijk. Ook de Alphense voedselbank merkt dit. Om ook deze mensen fijne feestdagen te bezorgen organiseerde de voedselbank een inzamelingsactie in samenwerking met de Alphense scholen.

Advertorial Maatschappelijk 12 dec. 2022 10:09

Overzicht in je maandlasten met de budgettraining: “Dat ik iedere maand tekort kwam, was een eyeopener”

Hoe houd je overzicht in je maandbudget? Hoe maak je een jaarbegroting? Wat is je uitgavenpatroon? Dat leren inwoners met de budgettraining ‘Uitkomen met inkomen’, een gratis hands-on training voor inwoners uit Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem die meer grip willen krijgen op hun uitgaven. Wat levert dat op? Rita uit Alphen aan den Rijn vertelt. 

Maatschappelijk 10 dec. 2022 09:29

Douwe Egberts punten over? Lever ze in en help de voedselbank

Met de feestdagen op komst, steken Lionsclub Alphen en Lionsclub Rhijnhart de voedselbank in Alphen aan den Rijn de helpende hand toe, door het inzamelen van Douwe Egberts koffiepunten. De punten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank.

Maatschappelijk 9 dec. 2022 11:02

Noordkaap Challenge: geld ophalen voor de Hospicegroep

Op vrijdag 9 december rijden Ruud Pietersen en Peter Immerzeel de “Noordkaap Challenge”. Dit met als doel om geld binnen te halen voor de Hospicegroep Alphen aan den Rijn Nieuwkoop. 

Maatschappelijk 30 nov. 2022 09:52

Actie ‘Warme winterjassen voor kinderen’ in Alphen

In het tv-programma ‘Even tot hier’ deed de Groningse Kledingbank een oproep om winterjassen voor kinderen te brengen. Kledingbank Groene Hart sluit zich graag aan bij deze oproep, maar hoopt ook op geld om zelf mooie warme jassen te kunnen kopen. In Alphen aan den Rijn zal een inzamelactie gestart worden.