Advertorial Maatschappelijk vandaag 14:03

Buurthuis AquaRijn bruist in oktober

Buurthuis AquaRijn bruist in oktober. Naast de reguliere activiteiten zoals inloop koffiemorgens, de donderdagmiddaglunch en de schildermiddag zijn er in oktober een aantal bijzondere activiteiten voor de bewoners van Alphen Noord.

Advertorial Maatschappelijk 26 sep. 2023 10:29

Seniorenactiviteiten Alphen aan den Rijn in oktober

Op zoek naar informatieve en verbindende activiteiten in de buurt? In oktober hebben we verschillende activiteiten speciaal voor senioren in Bibliotheek Alphen-Centrum.

Maatschappelijk 20 sep. 2023 10:31

Een Sint voor ieder kind, dat moet lukken toch?

In Nederland leven er veel gezinnen beneden de armoedegrens, of worden gezinnen geconfronteerd met ingrijpende gebeurtenissen. Vaak schieten de kinderfeesten zoals Sinterklaas er dan bij in. Voor deze gezinnen komt stichting De Fantasie Compagnie uit Alphen aan den Rijn in actie.

Maatschappelijk 13 sep. 2023 14:37

Alphense Moskee zamelt geld in voor Marokko

Afgelopen weekend werd Marokko getroffen door een zware aardbeving. Hierbij zijn duizenden mensen om het leven gekomen. Moskee El-Fath heeft een inzamelingsactie gestart.

Advertorial Maatschappelijk 5 sep. 2023 12:59

Internationale Keuken in Buurthuis AquaRijn

Wist je dat er ook in Alphen Ridderveld een gezellig buurthuis is? Waar je zo kunt binnenlopen en mee kunt doen met allerlei activiteiten of gewoon lekker een krantje kunt lezen met een kop koffie er bij?

Maatschappelijk 1 sep. 2023 12:11

Alphens bedrijf levert zonnebrand dispenser aan sportclub

Hoewel de zomervakantie weer voorbij is, lopen de temperaturen komende week weer hoog op. Om ervoor te zorgen dat Alphenaren veilig in de zon kunnen sporten, levert het Alphense bedrijf Dutch Suncare Innovators een zonnebrand dispenser aan Hockeyclub Alphen.

Maatschappelijk 31 aug. 2023 10:37

Alphenaren helpen CSVI met maatschappelijk project: “Dat motiveert mij”

Steeds vaker wordt op scholen gebruik gemaakt van eigen laptops. Niet elk gezin heeft echter de mogelijkheid om dit aan te schaffen. Nick van Iersel, eigenaar van Computer Service van Iersel, merkte dit op, en bedacht er iets aan te doen. Hij heeft inmiddels veel hulp van Alphenaren gekregen.

Maatschappelijk 29 aug. 2023 16:58

Noah4All vervult wens van Alphense ‘Toeter Turk’ met ALS

Noah4All is een organisatie die de wens van zieke mensen vervult. Afgelopen weekend ging de wens van de Alphense Hakan, een echte familieman met liefde voor het chauffeursvak die lijdt aan ALS, in vervulling.

Maatschappelijk 28 aug. 2023 09:28

Dertiende Zwemkroegentocht opnieuw een groot succes

Afgelopen zaterdag werd in het Alphense centrum de jaarlijkse Zwemkroegentocht gehouden: een tocht op opblaasbeesten, door de Rijn, van kroeg naar kroeg. De dertiende editie was volgens de organisatie weer een groot succes.

Advertorial Maatschappelijk 10 jul. 2023 15:50

Feestelijke afsluiting eerste PLEK3 groep Alphen-Noord

Donderdag 6 juli is de pilot PLEK3 bij buurthuis Het Mozaïek feestelijk afgesloten. PLEK3 is een project dat in november 2022 is gestart. Bibliotheek Rijn en Venen en Participe bieden samen wekelijks een naschools programma voor leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van verschillende basisscholen uit de buurt.

Maatschappelijk 29 jun. 2023 10:26

Stichting Nieuwe Alphenaren heeft nieuwe voorzitter

Frits Teule is de nieuwe voorzitter van de Stichting Nieuwe Alphenaren. Deze stichting brengt statushouders in contact met vrijwilligers. Zij helpen statushouders een tijdje om hier te wennen en de weg te leren kennen.

Maatschappelijk 23 jun. 2023 16:03

Grootouders luiden de noodklok op 24 juni

Het klimaat verandert door de manier waarop wij omgaan met onze planeet, stelt Grootouders voor het Klimaat. Daarom zullen zij aankomend weekend protesteren.