Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Maatschappelijk 17 apr. 2024 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Maatschappelijk 16 apr. 2024 12:59

Goede doelen ontvangen cheque van Stichting Kringloop Alphen

Goede doelen in Alphen aan den Rijn ontvingen deze week een hartverwarmende verrassing van Stichting Kringloop Alphen. Elk jaar streeft de stichting ernaar een bedrag aan goede doelen te schenken. Na een oproep aan klanten, personeel en andere geïnteresseerden werden tien organisaties geselecteerd om een cheque te ontvangen, variërend van 500 tot 1500 euro, afhankelijk van hun verzamelde punten.

Maatschappelijk 16 apr. 2024 10:32

Inzamelingsactie sportkleding bij Scala College voor SPORT JE OOK MEE?!

Deze week start op alle vestigingen van het Scala College een bijzondere inzamelingsactie van sportkleding voor het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers worden aangemoedigd om gebruikte sportkleding te doneren door deze tot en met dinsdag 23 april in te leveren bij speciale containers in de hal. Gisteren stonden de eerste docenten en leerlingen al klaar om hun bijdrage te leveren.

Advertorial Maatschappelijk 16 apr. 2024 09:26

Stichting Help Anders bundelt krachten met Nationaal Fonds Kinderhulp

Per 1 april heeft Stichting Help Anders een belangrijke samenwerking aangekondigd met het Nationaal Fonds Kinderhulp, met als doel om kinderen en jongeren in Nederland die in armoede leven nog effectiever te helpen. Als ondersteunende partner van Kinderhulp zal Stichting Help Anders nu aanvragen kunnen indienen voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 20 jaar, wanneer er geen andere voorzieningen beschikbaar zijn.

Maatschappelijk 7 apr. 2024 12:03

Loop de Estafette marathon voor het goede doel!

Op 25 mei 2024 verwelkomt AAV'36 samen met Alphen a/d Run enthousiaste deelnemers voor een speciale gelegenheid, de Estafette marathon! Na een succesvolle editie in 2017 is dit evenement terug, en ook dit keer weer met een goed doel voor ogen, de Alphense RESA. Het maakt niet uit of je wel of geen lid bent van AAV'36, iedereen is welkom. Lees verder en zie hoe jij mee kunt doen aan dit mooie evenement en hoe je kunt bijdragen aan het goede doel.

Maatschappelijk 1 mrt. 2024 17:21

Dierenambulance Alphen aan den Rijn ontvangt een bijzonder melding vanuit de PI in Alphen

Op donderdag 29 februari ontving de Dierenambulance Alphen aan den Rijn een opmerkelijke melding vanuit de Penitentiaire Inrichting (PI) in Alphen aan den Rijn. De oproep meldde een verzwakte eend, specifiek een Pecunia Gigantes, op het terrein van de PI. Bij aankomst bleek de situatie echter anders dan verwacht: in plaats van een verzwakte eend trof de Dierenambulance een gulle donatie van maar liefst €1000 euro aan. 

Maatschappelijk 12 feb. 2024 10:35

Burgemeester Spies sluit Nationale Voorleesdagen af op Oekraïneschool

Op vrijdag 2 februari werden de Nationale Voorleesdagen feestelijk afgesloten in heel Nederland. Op de Oekraïneschool, gelegen op de bovenste verdieping van basisschool De Fontein, werd het belang van Nederlands taalonderwijs nog eens extra benadrukt. De afsluiting van de week werd extra bijzonder gemaakt door de aanwezigheid van een wel heel speciale gast: Burgemeester Spies.

Maatschappelijk 1 feb. 2024 14:43

Akkoord voor asielzoekerscentrum in Alphen aan den Rijn

Gemeente Alphen aan den Rijn en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) hebben overeenstemming bereikt over de komst van een asielzoekerscentrum (AZC) op Hoorn-West. Het centrum zal gedurende vijf jaar plaats bieden aan 400 vluchtelingen.

Advertorial Maatschappelijk 23 jan. 2024 17:23

Samenwerking WIJdezorg en OBS Elckerlyc

In samenwerking met Alzheimer Nederland is er een adoptieproject gestart genaamd ‘Jong adopteert Oud’. Een unieke manier om mensen met dementie en kinderen samen te brengen. Basisschoolleerlingen van groep 7/8 gaan in kleine groepjes op bezoek bij mensen met dementie in een zorginstelling.

Advertorial Maatschappelijk 18 jan. 2024 09:22

Veel aanvragen voor de Rabo coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage

Omdat de Rabobank 125 jaar bestaat, zetten ze zich extra in voor jouw regio. Met een eenmalige extra bijdrage van EUR 125.000 ondersteunen ze duurzame projecten en initiatieven die het lokale gemeenschap versterken. Met de Rabo coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage geven ze in totaal € 9,75 miljoen terug aan de samenleving. De afgelopen periode heeft de Rabobank mensen opgeroepen om maatschappelijke projecten en initiatieven hiervoor aan te melden.

Maatschappelijk 11 jan. 2024 12:59

Boezemvriendinnen Nieuwkoop nu ook actief in Alphen aan den Rijn

Boezemvriendinnen is een goed doel dat beha’s inzamelt voor vrouwen die geen geld hebben voor een goede beha. Een goede beha is duur en als je krap bij kas zit gaat het geld vanzelfsprekend naar urgentere boodschappen. Maar elke vrouw verdient een goede beha en daar zorgt Boezemvriendinnen voor. 

Maatschappelijk 22 dec. 2023 13:41

Oekraïense vluchtelingen vanaf 1 maart op zoek naar nieuwe verblijfplek

De Oekraïense vluchtelingen zullen binnenkort het pand aan de Noorderkeerkring moeten verlaten. Gemeente Alphen aan den Rijn wilt dat een deel van de vluchtelingen ondergebracht wordt in een woning aan het Zomererf en op het terrein van de Horizon in Alphen aan den Rijn.

Maatschappelijk 19 dec. 2023 15:28

Kerstpakkettenactie 2023 is nu al een groot succes

De Kerstpakkettenactie is weer een groot succes. De actie wordt georganiseerd door het Diaconaal Platform Alphen aan den Rijn. Op 350 adressen in Alphen wordt voor de kerstdagen een kerstpakket of kerstattentie bezorgd. Deze adressen zijn opgegeven door plaatsgenoten, omdat bekend is dat iemand het steuntje in de rug wel kan gebruiken.

Maatschappelijk 18 dec. 2023 12:52

CSVI deelt honderdste laptop uit met maatschappelijk project!

Steeds vaker wordt op scholen gebruik gemaakt van eigen laptops. Niet elk gezin heeft de mogelijkheid om dit aan te schaffen. Nick van Iersel, eigenaar van Computer Service van Iersel, merkte dit op, en besloot er iets aan te doen. Hij heeft zojuist de honderdste laptop uit mogen geven door zijn project.

Maatschappelijk 13 dec. 2023 10:23

Bouw vluchtelingenopvang Steekterweg in volle gang

De vluchtelingenopvang bij de Steekterweg is in aanbouw. Er worden twaalf driekamerunits gebouwd. Deze opvang zal een tijdelijk onderdak bieden voor 48 Oekraïners.  

Maatschappelijk 11 dec. 2023 15:24

Kerstpakkettenactie: 350 kerstpakketten naar Alphenaren die dat nodig hebben

Ook dit jaar wordt door het Diaconaal Platform Alphen de Kerstpakkettenactie georganiseerd om plaatsgenoten die een steuntje in de rug verdienen een kerstpakket te bezorgen. Er worden 350 kerstpakketten uitgedeeld aan Alphenaren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. 

Maatschappelijk 11 dec. 2023 10:10

Nieuwbouw Scala College met knalfeest geopend

Op 7 december vond de ‘Grand Opening’ van het nieuwe gebouw aan de Henry Dunantweg plaats. Met een knalfeest voor de leerlingen, de officiële opening voor genodigden en een echt familiefeest voor de medewerkers werd het een dag vol plezier en trots.

Maatschappelijk 11 dec. 2023 09:18

Groene Hart Praktijkschool zamelt tienerkleding in voor Kledingbank

Helaas zijn er nog veel tieners zonder een warme jas en zonder leuke kleding, omdat simpelweg het geld er niet is om dit te kunnen kopen. De Kledingbank Groene Hart heeft in samenwerking met de Groene Hart Praktijkschool een actie bedacht om hier iets aan te doen.