Maatschappelijk 28 jun. 2022 18:07

Boerenprotesten ook in Alphen aan den Rijn en omgeving

In heel Nederland protesteren de boeren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Ook in Alphen aan den Rijn en omgeving, langs de N11, laten de boeren blijken dat ze tegen de plannen zijn.

Maatschappelijk 2 jun. 2022 18:00

De heer Gerard van der Klaauw ontvangt lintje

De heer Gerard van der Klaauw, woonachtig in Alphen aan den Rijn, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving zijn lintje op 2 juni uit handen van burgemeester Liesbeth Spies.

Advertorial Maatschappelijk 31 mei 2022 15:41

Schrijf je club nu in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Sinds maandag 16 mei kunnen clubs door heel Nederland zich weer inschrijven om mee te doen aan de stemcampagne. Dit kan tot en met 14 juni. Daarna krijgen Rabobank leden de kans om te stemmen op hun favoriete club.

Advertorial Maatschappelijk 17 mei 2022 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Maatschappelijk 3 mei 2022 16:23

Van afval tot kunstwerk: schone straten maken kunst

Afval transformeren tot een kunstwerk? Statushouders, de Schone Buurt Coaches, de maatschappelijk werkers van Kwadraad en de sportcoach van de Sportief Besteed Groep gaan regelmatig met elkaar de straat op om afval te verzamelen, te recyclen en om te toveren tot kunstwerken.

Maatschappelijk 26 mrt. 2022 15:54

Living Library bij Bibliotheek Alphen

In de Living Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? 

Maatschappelijk 17 aug. 2021 17:27

Programma Parkinson Café Alphen woensdag 25 augustus

Het Parkinson Café wordt in samenwerking met de Parkinson vereniging georganiseerd. Iedere vierde woensdag van de maand  is er een informele bijeenkomst waar mensen met Parkinson, partners, mantelzorgers en andere betrokkenen elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Bovendien staan er regelmatig informatieve presentaties op het programma.

Maatschappelijk 10 aug. 2021 15:02

Tim Coronel veilt 4 september voor het goede doel

Stichting Kringloop Alphen bestaat 30 jaar. Het hele jaar is toegewerkt naar zaterdag 4 september. Dan is het eindelijk zo ver: de veiling in Kringloopwinkel Alphen, waarvan de gehele opbrengst geschonken zal worden aan goede doelen.

Advertorial Maatschappelijk 1 aug. 2021 09:50

Wonderfoon voor Rhijndael

Sebastiaan Brussee, de zoon van WIJdezorg-medewerker Carmen, heeft vrijdag 23 juli iets moois bij Rhijndael gebracht!

Maatschappelijk 31 jul. 2021 09:07

Matías uit Mexico zoekt een warm thuis in omgeving Alphen aan den Rijn

Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Eén van hen is Matías uit Mexico, die zijn Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in de omgeving Alphen aan den Rijn.