SP Alphen aan den Rijn

Harre van der Nat stopt als SP-fractievoorzitter

SP-fractievoorzitter Harre van der Nat zal tijdens de raadsvergadering op donderdag 26 september afscheid nemen van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn.  

Van der Nat geeft aan dat deze beslissing is voortgekomen uit een samenloop van ontwikkelingen. Hij wil meer tijd spenderen als vader van zijn jonge gezin. “De afgelopen maanden realiseerde ik mij dat mijn plaats in het gezin, aan tafel, aan hun bed, op het schoolplein en thuis op de bank te vaak leeg bleef. Dat gevoel van elders te moeten zijn kon ik niet langer naast mij neer leggen. Vandaar dat ik dit besluit neem,” vertelt Van der Nat. Wat ook meespeelt is het gebrek aan motivatie.

Van der Nat was sinds 2006 actief als volksvertegenwoordiger. Eerst voerde hij deze functie uit in de Staten van Zuid-Holland en daarna in de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn. Sinds 1998 was Van der Nat al actief voor de landelijke SP.

De nieuwe fractievoorzitter van de SP wordt Iris van de Kolk. Raadscommissielid Ginet Groep-Eijsackers zal de vacante raadszetel innemen. “Ondanks dat ik Harre zal missen naast mij in de raad heb ik volledig begrip en respect voor zijn keuze”, laat Van de Kolk weten. “Hij heeft zich jarenlang belangeloos ingezet voor de Rijnwoudse, Zuid-Hollandse en Alphense samenleving, maar ook op landelijk niveau als scholingsmedewerker van de SP. Velen met mij zijn hem daar enorm dankbaar voor. Weliswaar stopt Harre in de raad, maar hij zal actief blijven binnen de afdeling. Een volledig vaarwel is het dus niet.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken vandaag 16:53

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 12

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Vrijwilliger vandaag 15:24

Word jij vrijwilliger bij de dierenambulance? “Het is leuk, leerzaam én zinvol!”

Van gewonde egels en uit het nest gevallen jonge vogels tot aan verdwaalde huiskatten en ernstig verzwakte zwanen – als vrijwilliger bij Dierenambulance Alphen aan den Rijn kom je van alles tegen. Het werk is zeker niet altijd even makkelijk, maar aan positiviteit is nooit gebrek. En dat komt vooral door de waardering en voldoening die alle vrijwilligers ervaren.

Milieu en duurzaamheid vandaag 14:01

Geen grap: vanaf 1 april statiegeld op blikjes

Lege blikjes van bijvoorbeeld bier of cola is een veel voorkomende vorm van zwerfafval. Daarom zal vanaf 1 april statiegeld worden ingevoerd op blikjes. Eerder werd dit al gedaan met kleine plasticflesjes. Waar je je lege blikjes vanaf 1 april kan inleveren lees je hier.

Advertorial Horeca vandaag 09:27

Tot en met april voordelig smullen van de beste Argentijnse spareribs bij El Caballo

Argentijns vlees dat écht uit Argentinië komt, en dan ook nog eens van de beste kwaliteit. Dat krijg je bij Argentijns restaurant El Caballo. Heb jij al trek in spareribs? Dan heeft het restaurant goed nieuws. Vanaf maandag 27 maart tot en met eind april eet je hun Argentijnse spareribs voor een nóg betere prijs.