ActiVite

Hart voor haar werk: Lita Berkhout-Pos ontvangt Lintje van burgemeester Liesbeth Spies

Lita Berkhout, bestuursvoorzitter bij ActiVite, gaat met vervroegd pensioen. Na 28 jaar bij zorgorganisatie ActiVite en haar rechtsvoorgangers, neemt zij vandaag officieel afscheid van de zorg. Berkhout was 45 jaar actief in de zorgsector, waar zij een groot hart voor heeft: “Respectvolle en liefdevolle zorg is voor mij altijd het belangrijkste doel geweest”. Voor haar inzet heeft zij een lintje gekregen uit handen van burgemeester Liesbeth Spies.

Berkhout is sinds 1993 werkzaam bij stichting ActiVite als voorzitter Raad van Bestuur. Als bestuursvoorzitter was haar voornaamste taak om ervoor te zorgen dat de organisatie ‘in control’ bleef. “Ik moest ervoor zorgen dat de medewerkers tevreden waren, dat de cliënten en bewoners tevreden waren, dat de kwaliteit van zorg goed was en dat de organisatie financieel gezond was. Hierover heb ik ook steeds verantwoording afgelegd aan velen 'die ons in de gaten houden'. Ik had dus veel werkbezoeken, gesprekken en vergaderingen. Daarbij had ik altijd veel plezier in het contact met medewerkers. Ik vind het leuk als mensen kritische vragen stellen. Je bent het dan misschien niet altijd met elkaar eens, maar er ontstaat vaak wel begrip voor elkaars standpunten. Open en eerlijke gesprekken, daar leefde ik voor.”

Trots op de 'kleine dingen'

Met haar tomeloze en jarenlange inzet heeft zij een grote stempel gedrukt op de zorg en ondersteuning voor met name kwetsbare ouderen in de regio, waarbij ze altijd verder kijkt dan het organisatiebelang, maar juist met name kijkt naar het perspectief van klant/bewoner/medewerker. Die inzet is altijd verder gegaan dan van haar op basis van haar functie verwacht kan worden. Veel uren in de avonden en weekenden zijn de afgelopen 25 jaar besteed geweest aan de organisatie en de zorg in het algemeen.

"Ik ben misschien wel het meest trots op de gewone ‘kleine’ dingen", zegt Berkhout. "Een ActiVite-dag om de medewerkers in het zonnetje te zetten, een innovatief project als Radicale Vernieuwing Waardevol Onderwijs, de ‘Hartenwensen’, waarin we dromen van cliënten konden realiseren… en natuurlijk het allerbelangrijkste: respectvolle en liefdevolle zorg. Maar ik ben bijvoorbeeld ook heel trots op de manier waarop onze medewerkers omgaan met Covid-19: zij hebben daar privé, maar ook in het werk mee te maken. Ik ben trots op het professionele handelen van de medewerkers in deze bijzondere en spannende periode.”

Naast de verdiensten in haar betaalde baan is Berkhout ook nog actief als vrijwilliger bij Avant (1995-heden), Stichting Steunfonds Basiszorg (1999-heden), Stichting Transmarualis (2012-heden), Van Kleef Instituut (2015-heden), Actiz (2017-heden) en Project RVWO (2018-heden). Al haar activiteiten zijn gericht op de lokale gemeenschap met lokale mensen en middelen. "Ik zie ernaar uit om meer tijd voor mezelf te hebben. Maar ongetwijfeld blijf ik mij ook inzetten voor de zorg. Want de liefde voor de zorg is na mijn pensioen heus niet opeens verdwenen.” 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.