Advertorial Algemeen

Heerlijk eropuit met de TomBus!

Suzanne Noya werkt sinds juni 2018 als vrijwilligster bij Tom in de buurt. Vroeger werkte ze op de bloemenveiling, maar ze wilde wat anders. Ze wilde het liefst anderen ondersteunen. Sinds ze op de TomBus werkt, helpt ze inwoners deel te nemen aan de leukste en meest diverse uitjes. 

Tom in de buurt zocht een planner en na een dagje meelopen, wist Suzanne zeker dat ze dit wilde doen. “Ik heb een administratieve opleiding gehad en bij Tom in de buurt werk ik nu met de computer. Mijn skills breng ik dus in de praktijk en daarnaast doe ik veel nieuwe ervaringen op.” Suzanne begon bij de TomBus als planner maar haar takenpakket breidde zich al snel uit naar de financiële administratie, roosters maken, nieuwsbrieven opstellen en de uitstapjes uitzoeken. “In feite ben ik een soort manusje van alles, maar dat vind ik oh zo leuk”, zegt Suzanne.

TomBus in actie
De TomBus organiseert voor ouderen leuke uitjes, van uit eten tot een bezoek aan een museum of een heerlijke boottocht. Iedere maand is er een nieuw gevarieerd programma, voor ieder budget. Er is kortom voor ieder wat wils.

‘’Veel vrijwilligers maken dit mogelijk’’, legt Suzanne uit. Maandelijks is er een rooster bespreking met de chauffeurs en begeleiders, waarin wordt gekeken wie wanneer naar welk uitje kan. Suzanne maakt deze uitstapjes door middel van de nieuwsbrief en via de website bekend. Aanmeldingen van inwoners komen de hele week per telefoon of per e-mail binnen.

Nieuwe vriendschappen
Suzanne zorgt ervoor dat het aanbod aan excursies divers is; er is altijd wel een uitje dat aanspreekt. Deze zijn echt bedoeld voor ouderen die wonen in de kern Alphen aan den Rijn. Het stimuleert ze om actief te blijven, ze voelen zich minder eenzaam en er ontstaan door samen op stap te gaan regelmatig nieuwe vriendschappen.

Gevarieerd programma
Alle activiteiten worden bedacht aan de hand van welk seizoen het is en door terug te kijken naar afgelopen jaren en de recent afgelopen excursies. Echt dagjes weg, maar ook uitstapjes samen naar het winkelcentrum. Ook van de uitjes van het Ouderenfonds wordt gebruikgemaakt. Denk aan varen met de Jordaanboot of een dagje strand. Suzanne reserveert van te voren een hoeveelheid plekken die ze nodig denkt te hebben. Sommige uitstapjes zijn erg populair en ook zo vol.

Tom in de buurt heeft twee bussen ter beschikking. Toch kan het voorkomen dat niet iedereen mee kan. Gelukkig is er door de grote hoeveelheid uitjes, altijd wel weer een ander uitje mogelijk. De chauffeur haalt iedereen samen met één begeleider per bus op en brengt ook iedereen weer thuis na een onvergetelijke dag. Deze boodschappenbussen worden mogelijk gemaakt door het Ouderenfonds. Een voorwaarde voor het gebruik van de bussen is dat deze vooral gebruikt worden voor de boodschappen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 09:34

Replica van VOC schip vaart door de Rijn

“Is het Michiel de Ruyter?”, zo klonk het op social media toen een groot handelsschip zondagochtend werd gespot op de Rijn in Alphen. Het was een bijzonder gezicht, te midden van de andere boten op de Rijn. Het handelsschip blijkt een replica te zijn van het VOC handelsschip de Halve Maen.

Alphens Restaurantweek gisteren 18:42

Alphens Restaurantweek: Bowling Alphen - een culinaire strike

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Bowling Alphen.

Advertorial Winkels gisteren 14:46

Bieronline: een webshop met speciaalbieren

De afgelopen maanden hebben John en Maarten van Bier Online het steeds vaker gehad over het starten van een webshop met speciaalbieren. ‘’Tijdens de coronapandemie hebben wij besloten het risico te nemen en deze webshop te realiseren. Dit kon mede dankzij onze kennis, aangezien wij naast Bier Online allebei een fulltimebaan in de ICT hebben.’’

Overige gisteren 09:31

Ontsnapte pinguïn uit Avifauna gevonden

Eerder deze week is er een pinguïn ontsnapt uit vogelpark Avifauna. Na eerder gesignaleerd te zijn bij Nieuwveen werd het beestje gisteren eindelijk gevonden in Bodegraven.

Alphens Restaurantweek 8 aug. 2020 17:35

Alphens Restaurantweek: Osteria La Piazza - waan je in ‘la dolce vita’

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 Augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Osteria La piazza!