Advertorial Algemeen

Heerlijk eropuit met de TomBus!

Suzanne Noya werkt sinds juni 2018 als vrijwilligster bij Tom in de buurt. Vroeger werkte ze op de bloemenveiling, maar ze wilde wat anders. Ze wilde het liefst anderen ondersteunen. Sinds ze op de TomBus werkt, helpt ze inwoners deel te nemen aan de leukste en meest diverse uitjes. 

Tom in de buurt zocht een planner en na een dagje meelopen, wist Suzanne zeker dat ze dit wilde doen. “Ik heb een administratieve opleiding gehad en bij Tom in de buurt werk ik nu met de computer. Mijn skills breng ik dus in de praktijk en daarnaast doe ik veel nieuwe ervaringen op.” Suzanne begon bij de TomBus als planner maar haar takenpakket breidde zich al snel uit naar de financiële administratie, roosters maken, nieuwsbrieven opstellen en de uitstapjes uitzoeken. “In feite ben ik een soort manusje van alles, maar dat vind ik oh zo leuk”, zegt Suzanne.

TomBus in actie
De TomBus organiseert voor ouderen leuke uitjes, van uit eten tot een bezoek aan een museum of een heerlijke boottocht. Iedere maand is er een nieuw gevarieerd programma, voor ieder budget. Er is kortom voor ieder wat wils.

‘’Veel vrijwilligers maken dit mogelijk’’, legt Suzanne uit. Maandelijks is er een rooster bespreking met de chauffeurs en begeleiders, waarin wordt gekeken wie wanneer naar welk uitje kan. Suzanne maakt deze uitstapjes door middel van de nieuwsbrief en via de website bekend. Aanmeldingen van inwoners komen de hele week per telefoon of per e-mail binnen.

Nieuwe vriendschappen
Suzanne zorgt ervoor dat het aanbod aan excursies divers is; er is altijd wel een uitje dat aanspreekt. Deze zijn echt bedoeld voor ouderen die wonen in de kern Alphen aan den Rijn. Het stimuleert ze om actief te blijven, ze voelen zich minder eenzaam en er ontstaan door samen op stap te gaan regelmatig nieuwe vriendschappen.

Gevarieerd programma
Alle activiteiten worden bedacht aan de hand van welk seizoen het is en door terug te kijken naar afgelopen jaren en de recent afgelopen excursies. Echt dagjes weg, maar ook uitstapjes samen naar het winkelcentrum. Ook van de uitjes van het Ouderenfonds wordt gebruikgemaakt. Denk aan varen met de Jordaanboot of een dagje strand. Suzanne reserveert van te voren een hoeveelheid plekken die ze nodig denkt te hebben. Sommige uitstapjes zijn erg populair en ook zo vol.

Tom in de buurt heeft twee bussen ter beschikking. Toch kan het voorkomen dat niet iedereen mee kan. Gelukkig is er door de grote hoeveelheid uitjes, altijd wel weer een ander uitje mogelijk. De chauffeur haalt iedereen samen met één begeleider per bus op en brengt ook iedereen weer thuis na een onvergetelijke dag. Deze boodschappenbussen worden mogelijk gemaakt door het Ouderenfonds. Een voorwaarde voor het gebruik van de bussen is dat deze vooral gebruikt worden voor de boodschappen.


Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.

Sport gisteren 12:31

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.

Advertorial Horeca gisteren 11:20

Werken bij McDonald's: gastvrij, flexibel en bovenal gezellig

We kennen het allemaal: de grote gele M. Dé plek om naar toe te gaan voor een lekker burgermenu, een McFlurry of gewoon een kopje koffie. Maar een restaurant is niets zonder haar werknemers. Lars (19), Jelle (20), Sem (18) en Jitske (18) vertellen je wat werken bij McDonald’s zo uniek maakt.