Advertorial Algemeen

Heerlijk eropuit met de TomBus!

Suzanne Noya werkt sinds juni 2018 als vrijwilligster bij Tom in de buurt. Vroeger werkte ze op de bloemenveiling, maar ze wilde wat anders. Ze wilde het liefst anderen ondersteunen. Sinds ze op de TomBus werkt, helpt ze inwoners deel te nemen aan de leukste en meest diverse uitjes. 

Tom in de buurt zocht een planner en na een dagje meelopen, wist Suzanne zeker dat ze dit wilde doen. “Ik heb een administratieve opleiding gehad en bij Tom in de buurt werk ik nu met de computer. Mijn skills breng ik dus in de praktijk en daarnaast doe ik veel nieuwe ervaringen op.” Suzanne begon bij de TomBus als planner maar haar takenpakket breidde zich al snel uit naar de financiële administratie, roosters maken, nieuwsbrieven opstellen en de uitstapjes uitzoeken. “In feite ben ik een soort manusje van alles, maar dat vind ik oh zo leuk”, zegt Suzanne.

TomBus in actie
De TomBus organiseert voor ouderen leuke uitjes, van uit eten tot een bezoek aan een museum of een heerlijke boottocht. Iedere maand is er een nieuw gevarieerd programma, voor ieder budget. Er is kortom voor ieder wat wils.

‘’Veel vrijwilligers maken dit mogelijk’’, legt Suzanne uit. Maandelijks is er een rooster bespreking met de chauffeurs en begeleiders, waarin wordt gekeken wie wanneer naar welk uitje kan. Suzanne maakt deze uitstapjes door middel van de nieuwsbrief en via de website bekend. Aanmeldingen van inwoners komen de hele week per telefoon of per e-mail binnen.

Nieuwe vriendschappen
Suzanne zorgt ervoor dat het aanbod aan excursies divers is; er is altijd wel een uitje dat aanspreekt. Deze zijn echt bedoeld voor ouderen die wonen in de kern Alphen aan den Rijn. Het stimuleert ze om actief te blijven, ze voelen zich minder eenzaam en er ontstaan door samen op stap te gaan regelmatig nieuwe vriendschappen.

Gevarieerd programma
Alle activiteiten worden bedacht aan de hand van welk seizoen het is en door terug te kijken naar afgelopen jaren en de recent afgelopen excursies. Echt dagjes weg, maar ook uitstapjes samen naar het winkelcentrum. Ook van de uitjes van het Ouderenfonds wordt gebruikgemaakt. Denk aan varen met de Jordaanboot of een dagje strand. Suzanne reserveert van te voren een hoeveelheid plekken die ze nodig denkt te hebben. Sommige uitstapjes zijn erg populair en ook zo vol.

Tom in de buurt heeft twee bussen ter beschikking. Toch kan het voorkomen dat niet iedereen mee kan. Gelukkig is er door de grote hoeveelheid uitjes, altijd wel weer een ander uitje mogelijk. De chauffeur haalt iedereen samen met één begeleider per bus op en brengt ook iedereen weer thuis na een onvergetelijke dag. Deze boodschappenbussen worden mogelijk gemaakt door het Ouderenfonds. Een voorwaarde voor het gebruik van de bussen is dat deze vooral gebruikt worden voor de boodschappen.


Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!