Advertorial Algemeen

Heerlijk eropuit met de TomBus!

Suzanne Noya werkt sinds juni 2018 als vrijwilligster bij Tom in de buurt. Vroeger werkte ze op de bloemenveiling, maar ze wilde wat anders. Ze wilde het liefst anderen ondersteunen. Sinds ze op de TomBus werkt, helpt ze inwoners deel te nemen aan de leukste en meest diverse uitjes. 

Tom in de buurt zocht een planner en na een dagje meelopen, wist Suzanne zeker dat ze dit wilde doen. “Ik heb een administratieve opleiding gehad en bij Tom in de buurt werk ik nu met de computer. Mijn skills breng ik dus in de praktijk en daarnaast doe ik veel nieuwe ervaringen op.” Suzanne begon bij de TomBus als planner maar haar takenpakket breidde zich al snel uit naar de financiële administratie, roosters maken, nieuwsbrieven opstellen en de uitstapjes uitzoeken. “In feite ben ik een soort manusje van alles, maar dat vind ik oh zo leuk”, zegt Suzanne.

TomBus in actie
De TomBus organiseert voor ouderen leuke uitjes, van uit eten tot een bezoek aan een museum of een heerlijke boottocht. Iedere maand is er een nieuw gevarieerd programma, voor ieder budget. Er is kortom voor ieder wat wils.

‘’Veel vrijwilligers maken dit mogelijk’’, legt Suzanne uit. Maandelijks is er een rooster bespreking met de chauffeurs en begeleiders, waarin wordt gekeken wie wanneer naar welk uitje kan. Suzanne maakt deze uitstapjes door middel van de nieuwsbrief en via de website bekend. Aanmeldingen van inwoners komen de hele week per telefoon of per e-mail binnen.

Nieuwe vriendschappen
Suzanne zorgt ervoor dat het aanbod aan excursies divers is; er is altijd wel een uitje dat aanspreekt. Deze zijn echt bedoeld voor ouderen die wonen in de kern Alphen aan den Rijn. Het stimuleert ze om actief te blijven, ze voelen zich minder eenzaam en er ontstaan door samen op stap te gaan regelmatig nieuwe vriendschappen.

Gevarieerd programma
Alle activiteiten worden bedacht aan de hand van welk seizoen het is en door terug te kijken naar afgelopen jaren en de recent afgelopen excursies. Echt dagjes weg, maar ook uitstapjes samen naar het winkelcentrum. Ook van de uitjes van het Ouderenfonds wordt gebruikgemaakt. Denk aan varen met de Jordaanboot of een dagje strand. Suzanne reserveert van te voren een hoeveelheid plekken die ze nodig denkt te hebben. Sommige uitstapjes zijn erg populair en ook zo vol.

Tom in de buurt heeft twee bussen ter beschikking. Toch kan het voorkomen dat niet iedereen mee kan. Gelukkig is er door de grote hoeveelheid uitjes, altijd wel weer een ander uitje mogelijk. De chauffeur haalt iedereen samen met één begeleider per bus op en brengt ook iedereen weer thuis na een onvergetelijke dag. Deze boodschappenbussen worden mogelijk gemaakt door het Ouderenfonds. Een voorwaarde voor het gebruik van de bussen is dat deze vooral gebruikt worden voor de boodschappen.


Meer nieuws

Alphens.nl Magazine vandaag 17:04

Heijmink werkt al 35 jaar bij de politie: ''Mensen zijn mondiger geworden''

Frank Heijmink begon in 1985 zijn loopbaan bij de politie in Alphen aan den Rijn als ‘gewone’ agent op straat. Nu, 35 jaar later en werkzaam in inmiddels zijn vijfde politiebureau, is de 56-jarige Frank alweer zes jaar Operationeel Expert op het thema horeca en ondernemers. “De diversiteit maakt dit vak zo mooi!”

Advertorial Sport vandaag 15:59

Alphen Beweegt en 4Sport organiseren gratis jongerenbootcamp

Heb jij zin om een uur lang het beste uit jezelf te halen? Ben je niet bang om vies te worden, en wil je lekker sporten in de buitenlucht? Dan zien Alphen Beweegt en 4Sport jou volgende week bij de jongerenbootcamp!

Wonen en bouwen vandaag 14:30

Dit jaar eenmalige huurverlaging voor sociale huurwoningen

In 2021 hebben huurders in sociale huurwoningen met een laag inkomen en een hoge huur recht op een eenmalige huurverlaging. De regering kondigde dit vorig jaar aan tijdens Prinsjesdag. Dat is goed nieuws voor een aantal huurders van Woonforte.

Overige vandaag 13:06

Megajacht Vanish vaart door de Rijn

Zaterdagochtend was het weer raak. Door de Rijn voer weer een megajacht, wat zoals gewoonlijk weer veel bekijks trok.