Josh Walet

"Het is niet te bevatten wat ons afgelopen nacht is overkomen"

Afgelopen nacht brak er een grote brand uit bij restaurant Proto. Het team van Proto reageert nu in een bericht op Facebook op de heftige gebeurtenis. 

"Lieve mensen, het is niet te bevatten wat ons afgelopen nacht is overkomen. Na de coronacrisis en de aanpassingen die we hebben moeten doen, konden we 1 juni eindelijk weer open. In deze stille maanden hebben we Proto een ware make-over gegeven. Het restaurant zag er prachtig uit en alle dagen waren volgeboekt. Vol enthousiasme en werklust zagen wij de zomer tegemoet. Dit is een klap die ons intens diep raakt. Hartverwarmend zijn jullie lieve berichten, telefoontjes, hulp, steun en medeleven. Dit doet ons onbeschrijfelijk goed en geeft ons de moed om de komende periode te bekijken hoe we hier bovenop kunnen komen.

Onze dank gaat uit naar de hulpdiensten, de brandweer en de politie, die midden in de nacht met man en macht gewerkt hebben om de brand onder controle te krijgen. 

Burgemeester mevrouw Spies, wethouder de heer Van As, de eigenaren van de getroffen panden de heer De Grauw, de heer en mevrouw Hazebroek en de vele lieve betrokken mensen die ons de hele nacht bijgestaan hebben: enorm bedankt!"

Er is een crowdfundingsactie gestart om Proto te steunen. Daarvoor is inmiddels al meer dan € 27.000 opgehaald. Doneren kan via https://www.gofundme.com/f/steun-proto?fbclid=IwAR14bGvgIM637M74yFZHKjqEk13Qb-z4E1AhXrhXCCxP3Je6l8Ph5QKVjI0 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 09:56

In de zomer rekenen we meer dan ooit op ons dak!

De zomer staat weer voor de deur en dat zullen we weten ook. Nederlandse zomers kenmerken zich door korte en hevige hittegolven, afgewisseld met extreme hoosbuien en onweer. De ene dag vallen de mussen van het dak, de volgende dag de dakpannen. Beschik je over een groot plat dak, dan is het zaak om voorbereid de zomer in te gaan!

Calamiteiten vandaag 09:07

Beschonken Oost-Europeaan veroorzaakt overlast

Op vrijdag 10 juli veroorzaakte een beschonken man van Oost-Europese afkomst flink wat overlast in Alphen. Bij de politie kwamen dan ook meerdere meldingen binnen. Toen de man ook nog betrapt werd bij het stelen van een fles wijn, werd hij aangehouden.

Advertorial Winkels gisteren 17:05

Grote najaarsproeverij bij La Bodega ‘87

Wijnliefhebbers opgelet! De gezelligste wijnmiddag van Alphen aan den Rijn komt er weer aan. Zondag 27 september organiseert La Bodega '87 de grote najaarsproeverij!

Onderwijs gisteren 16:32

Sneak peek in het nieuwe Groene Hart Lyceum

Leerlingen van het Groene Hart Lyceum moeten nog even geduld hebben, maar in het najaar van 2020 is het dan toch echt zo ver. Dan neemt het Groene Hart Lyceum het nieuwe schoolgebouw in gebruik. Hoe staat het er nu voor? Dat laten de leerlingen zien in deze sneak peek.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:11

Kabinet dient ‘coronawet’ in bij Tweede Kamer

Een tijdelijke ‘coronawet’ moet ervoor zorgen dat de juridische basis rondom de coronamaatregelen beter wordt geregeld. Hiermee zullen de noodverordeningen, waarin momenteel de coronamaatregelen zijn vastgelegd, komen te vervallen.