Pixabay

Hoe snel wordt het te warm in een auto?

Het is lekker weer in Nederland, en dat zal voorlopig ook nog wel even zo blijven. Maar hoe snel wordt het warm in een auto? Laat je huisdier niet in een oven zitten!

Als het 24 graden is buiten, is het na een half uur al 43 graden in een auto. Als de lichaamstemperatuur van een hond zo hoog is, kan de hond overlijden doordat het bloed stroperig wordt en niet meer goed kan worden rondgepompt. Dat kan ook gebeuren als een auto in de schaduw staat.

Bij het doen van een boodschap is het dus niet verantwoord om de hond in de auto te laten zitten. Stel dat een boodschap langer duurt dan gepland, dan kan de hond bijvoorbeeld in coma raken of hier ander ernstig letsel aan overhouden.

Een hond die oververhit is gaat hard hijgen, kwijlen, braken en er uitgeput uitziet, heeft dringend water en verkoeling nodig. Zie je een hond in de auto in de problemen? Bel dan 112 (politie) of 144 (dierenambulance). Het is wettelijk verboden om de gezondheid of welzijn van een dier te benadelen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek gisteren 18:42

Alphens Restaurantweek: Bowling Alphen - een culinaire strike

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Bowling Alphen.

Advertorial Winkels gisteren 14:46

Bieronline: een webshop met speciaalbieren

De afgelopen maanden hebben John en Maarten van Bier Online het steeds vaker gehad over het starten van een webshop met speciaalbieren. ‘’Tijdens de coronapandemie hebben wij besloten het risico te nemen en deze webshop te realiseren. Dit kon mede dankzij onze kennis, aangezien wij naast Bier Online allebei een fulltimebaan in de ICT hebben.’’

Overige gisteren 09:31

Ontsnapte pinguïn uit Avifauna gevonden

Eerder deze week is er een pinguïn ontsnapt uit vogelpark Avifauna. Na eerder gesignaleerd te zijn bij Nieuwveen werd het beestje gisteren eindelijk gevonden in Bodegraven.

Alphens Restaurantweek 8 aug. 2020 17:35

Alphens Restaurantweek: Osteria La Piazza - waan je in ‘la dolce vita’

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 Augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Osteria La piazza!