Pixabay

Hoe snel wordt het te warm in een auto?

Het is lekker weer in Nederland, en dat zal voorlopig ook nog wel even zo blijven. Maar hoe snel wordt het warm in een auto? Laat je huisdier niet in een oven zitten!

Als het 24 graden is buiten, is het na een half uur al 43 graden in een auto. Als de lichaamstemperatuur van een hond zo hoog is, kan de hond overlijden doordat het bloed stroperig wordt en niet meer goed kan worden rondgepompt. Dat kan ook gebeuren als een auto in de schaduw staat.

Bij het doen van een boodschap is het dus niet verantwoord om de hond in de auto te laten zitten. Stel dat een boodschap langer duurt dan gepland, dan kan de hond bijvoorbeeld in coma raken of hier ander ernstig letsel aan overhouden.

Een hond die oververhit is gaat hard hijgen, kwijlen, braken en er uitgeput uitziet, heeft dringend water en verkoeling nodig. Zie je een hond in de auto in de problemen? Bel dan 112 (politie) of 144 (dierenambulance). Het is wettelijk verboden om de gezondheid of welzijn van een dier te benadelen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 12:05

ROMEINEN Bronzen steelpan

Romeins voedsel lijkt op dat van ons. Ook de manier om voedsel te bereiden lijkt op die van ons. Eigenlijk is het natuurlijk andersom. Dus het bereiden gaat net als toen nog steeds in een oven, op het vuur en in een pan. Al koken wij niet meer in een bronzen steelpan.

Algemeen gisteren 16:38

Vannacht gaat de klok een uur terug

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober gaat de wintertijd in. Dit houdt in dat de klok een uur achteruit gaat, en de dag dus een uur langer duurt!

Alphense Zendmast gisteren 13:05

Alphense zendmast gedoofd voor Nacht van de Nacht

Alle lichten van de Alphense zendmast zullen zaterdagavond 24 oktober om 21:00 uur uit gaan. Dit gebeurt ter gelegenheid van de Nacht van de Nacht. Tot 21:00 uur is de zendmast blauw gekleurd voor het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties.

Alphens Restaurantweek gisteren 11:59

Koeien en Kaas bij jou thuis: binnen 15 minuten je zelfgemaakte diner op tafel

De komende weken organiseren wij de Alphens Restaurantweek bij jou thuis! Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen en omstreken. Dit keer vertellen we je alles over de heerlijke gerechten die je bij Koeien en Kaas kunt bestellen.