Josh Walet
Advertorial Oekraine

Informatieavond voor gastgezinnen Oekraïense vluchtelingen

Woensdagavond 6 april organiseren de gemeente Alphen aan den Rijn en Participe samen een informatieavond voor gastgezinnen die Oekraïense vluchtelingen huisvesten. Tijdens deze avond wordt informatie gegeven over de vragen die bij gastgezinnen leven en is er ruimte om ervaringen te delen.

Veel gastgezinnen hebben vragen op het gebied van bijvoorbeeld inschrijving in de gemeente, leefgeld, ondersteuning, onderwijs, werk en vrijwilligerswerk. Daarom organiseren de gemeente Alphen aan den Rijn en Participe - samen met veel betrokken organisaties - een informatieavond waarin zij hierover willen informeren en andere zaken waar je wellicht vragen over hebt. Daarnaast is er op de avond ruimte voor het delen van ervaringen. 

Specifieke vragen?

Heb je specifieke vragen waar je graag antwoord op zou willen? Mail deze naar HChrist@AlphenaandenRijn.nl. Dan houden ze daar rekening mee.

Praktische informatie

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 6 april 2022 in De Juffrouw, Dorpstraat 250 Hazerswoude Dorp. De inloop is vanaf 19:00 uur en de officiële start van de avond is om 19:30 uur.


Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek vandaag 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen vandaag 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”