Voedselbank Alphen aan den Rijn

Inzamelingsactie Douwe Egberts punten groot succes voor Voedselbank

Afgelopen december en januari zijn op verschillende plekken Douwe Egberts waardepunten ingezameld. Lionsclubs Alphen, Rijnwoude en Rhijnhart organiseerde deze actie voor de Alphense Voedselbank.

"Wat elf jaar geleden begon als een lokaal initiatief van Lionsclub Voorburg is uitgegroeid tot een grootse nationale Lions-happening", aldus de organisatie. Elk jaar worden miljoenen D.E-waardepunten ingezameld. En elk jaar blijkt weer dat er nog veel vergeten waardepunten in keukenlaadjes liggen.

Bij verschillende supermarkten, kerken en winkels in Alphen aan den Rijn en omstreken konden de punten ingeleverd worden. Deze punten kunnen uiteindelijk gebruikt worden om voor de Voedselbank pakken koffie te bestellen die weggegeven worden aan mensen die dat nodig hebben.

“Omdat de actie al heel wat jaren achter elkaar zijn gehouden, zou je verwachten dat de vaak jarenlange gespaarde punten wel een beetje op beginnen te raken. Het was dan ook spannend toen begin februari alle verzamelboxen werden opgehaald”, begint de organisatie van de Voedselbank. De Lionsclubs zijn meerdere avonden bezig geweest met alle punten tellen.

“Uiteindelijk werd het record van vorig jaar ruimschoots overtroffen en is er een aantal van 1.239.612 (1,2 miljoen !) punten ingezameld, hetgeen al snel zo’n 1.800 - 1.900 pakken koffie oplevert”, aldus de Voedselbank. “Een overweldigend resultaat!” Ook bedankte de organisatie de verschillende Lionsclubs uit de regio die deze actie mogelijk hebben gemaakt. “En natuurlijk alle mensen die hun gespaarde punten weer aan de voedselbank doneerden.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.